تحلیل؛

ایران پرس: سازمان ملل اعلام کرد زنان غزه از بزرگ‌ترین قربانیان نسل‌کشی رژیم صهیونیستی هستند.

9 ماه از نسل‌کشی رژیم اشغالگر قدس در غزه می‌گذرد. همه اقشار مردم غزه از این جنایت تأثیر پذیرفته‌اند، اما بدون شک زنان و کودکان قربانیان بزرگ‌تر این جنایت هستند که به شکل‌های مختلف این جنگ بر آنها تأثیرات ویرانگری داشته است. این ویرانگری موضوعی است که سازمان ملل متحد نیز به آن اذعان کرده است. 

ناامنی غذایی یکی از تبعات نسل‌کشی صهیونیست‌ها برای زنان غزه است. سازمان ملل متحد در گزارش جدید خود به وضعیت فاجعه‌بار زنان غزه اشاره و اعلام کرد: دست‌کم 557 هزار زن در نوار غزه با ناامنی شدید غذایی مواجه هستند که همین مسئله پیامدهای وحشتناکی برای آنها دارد. سازمان ملل تأکید کرد: وضعیت فاجعه‌بار ناامنی غذایی در غزه، بسیاری از زنان را مجبور می‌کند وعده‌های غذایی خود را حذف کنند و غذایی را که به دست می‌آورند، به فرزندانشان بدهند. بر اساس این گزارش، ناامنی غذایی و سوءتغذیه شدید در غزه در حال گسترش است و از هر 10 زنی که در نوار غزه در این نظرسنجی شرکت کردند 7 نفر گفتند که طی یک ماه گذشته به‌شدت با کاهش وزن مواجه بودند و بیش از نیمی از آنها دچار سرگیجه‌های مکرر شده‌اند.

علاوه بر این، ناامنی غذایی تحمیل شده بر کودکان و به شهادت رسیدن مردان سبب شد زنان غزه مسئولیت سرپرستی خانواده را نیز به ناچار بر عهده گیرند. در واقع، زنان غزه نه تنها خود با بحران گرسنگی مواجه هستند بلکه ناچارند غذای اندکی که به دست می‌آورند را به کودکان خود بدهند تا آنها زنده بمانند. در گزارش سازمان ملل متحد نیز آمده است در جریان درگیری‌های شدید در نوار غزه، بار بزرگی بر دوش زنان قرار دارد، دسترسی آنها به خدمات موردنیازشان بسیار محدود است و سلامت و امنیت غذایی آنها در خطر است. طبق یک نظرسنجی که اخیراً از مردم سراسر نوار غزه انجام شده است، ناامنی غذایی تأثیر بسیار بدی بر زنان غزه گذاشته است.

نکته دیگر اینکه ناامنی غذایی برای زنان باردار سخت‌تر و شدیدتر نیز است زیرا سبب شد سلامتی آنها و همچنین کودکان و نوزادان شان با خطر جدی‌تری مواجه شود. در گزارش سازمان ملل متحد نیز آمده است که 76 درصد از زنان باردار در نوار غزه از کم‌خونی شدید رنج می‌برند و 99 درصد آنها با چالش‌های زیادی در دسترسی به محصولات غذایی و مکمل‌های ضروری مواجهند که همین مسئله سلامت مادران و کودکان را به خطر می‌اندازد، همچنین 99 درصد مادران شیرده نمی‌توانند شیر کافی به نوزادان خود بدهند که همین مسئله رشد و سلامت نوزادان را به خطر می‌اندازد. این در حالی است که نیروهای اسرائیلی بزرگترین کلینیک باروری در نوار غزه را که طبق گزارش‌ها 3000 جنین در آن نگهداری می‌شد، منهدم کردند.

علاوه بر موارد ذکر شده، زنان غزه به دلیل از دست دادن همسر و فرزندان‌شان نیز تحت فشار شدید روحی و روانی قرار گرفته‌اند. نه تنها جسم آنها بلکه روح‌شان نیز به واسطه داغدار شدن و از دست دادن عزیزان شان آسیب زیادی دیده است. با این حال، تاکنون جامعه جهانی به واسطه حمایت‌های همه جانبه آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی از جنایت صهیونیست‌ها، توان متوقف کردن این جنایت‌ها را نداشته است. 

نویسنده: سید رضی عمادی