به گزارش خبرگزاری ایران پرس، کوچک بودن وسعت دریاچه ارومیه باعث می شود که در اثر فعالیت موجودات میکروسکوپی در داخل دریاچه رنگ آن به رنگ های قرمز و نارنجی در بیاید. در اوایل بهار که بارندگی زیاد است و برف ها در حال آب شدن هستند آب شیرین زیادی وارد دریاچه می شود به همین دلیل نمک دریاچه کمتر می شود اما در تابستان دیگر خبری از این آب های شیرین نیست و افزایش دما هم عاملی می شود تا شوری و خشکی دریاچه بیشتر شود، اینجاست که فعالیت های باکتری ها و جلبک ها شروع می شود و تغییر رنگ دریاچه را ایجاد می کند.
علت سرخ شدن دریاچه در ماه های گرم و تابستان است که به دلیل گرمای هوا و کم شدن منابع آب شیرین فعالیت های باکتریایی و جلبکی بیشتر می شود.
یکی از دلایل این شوری فعالیت های جلبکی هستند؛ در شوری های بسیار زیاد جلبک های سبز رنگ کم و در عوض جلبک های قرمز رنگ بیشتر می شوند. در واقع جلبک دونالیلا سالینا که در شرایط عادی سبز رنگ است با گرم شدن هوا و افزایش تبخیر و شوری آب برای اینکه در مقابل شوری آب مقاوم شود به رنگ قرمز در می آید. در دریاچه ارومیه ۱۲ گونه جلبک دونالیلا سالینا وجود دارند که هر وقت غلظت نمک دریاچه بالا برود رنگ آن ها قرمز می شوند.