ایران پرس: رژیم صهیونیستی بامداد پنج شنبه 5 ابان 1401 برابر با 27 اکتبر2022 بعد از یک ماه توقف برای سومین بار در کمتر از یک هفته گذشته حومه دمشق را بار دیگرمورد حملات هوایی و موشکی قرار داد .

این بیست و هشتمین حمله اسرائیل به خاک سوریه از آغاز سال 2022 است. حال سوالی که مطرح است اینکه علل افزایش این حملات در روزهای اخیر چه بوده است و استمرار ان چه اثار و پیامدهایی می تواند به همراه داشته باشد؟

یکی ازعوامل افزایش حملات هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه به فضای انتخاباتی مربوط می شود که قرار است تا چند روز دیگر در اول نوامبر برای پنجمین بار در خلال سه سال و نیم گذشته برگزار شود.

با توجه به رشد و تقویت گرایشات افراطی در بدنه جامعه صهیونیستی ائتلاف حاکم به رهبری یائیرلاپید تلاش می کند برای پیروزی مجدد و ابقاء در پست نخست وزیری چهره ای رادیکال و افراطی از خود نشان دهد تا از رقبای انتخاباتی خود همچون نتانیاهو عقب نماند و بر همین اساس همزمان با افزایش حملات هوایی به سوریه اقدامات سرکوب گرانه ان در فلسطین نیز تشدید شده است.

نمونه بارز ان یورش اخیر به شهر نابلس بود که در جریان آن 6 جوان فلسطینی شهید و بیش از 20 نفر دیگر زخمی شدند و در واقع لاپید نیز همانند دیگر مسئولان صهیونیستی با ریختن خون جوانان فلسطینی وافزایش تعرضات و تجاوزات به کشورهای همجوار ازجمله سوریه در پی کسب رای است و آن چه این روند را تشدید کرده تن دادن به توافقنامه ترسیم مرزهای دریایی با لبنان با شروط حزب الله بود که باعث هجمه تبلیغاتی از سوی رقبای انتخاباتی همچون نتانیاهو شده است.

از این دید حملات رژیم صهیونیستی جنبه تبلیغاتی دارد و این رژیم اهداف خود را در سوریه به گونه ایی انتخاب می کند که هزینه سنگینی بریا ان به همراه نداشته باشد.

ازدیگرعوامل موثر در افزایش حملات و تعرضات هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه بازگشت مجدد حماس به دامن سوریه است که با وساطت و درایت حزب الله و شخص سید حسن نصرالله صورت گرفت و این رژیم از این نگران است که این تحول به تقویت مقاومت هم در فلسطین و هم در اراضی اشغالی سوریه بینجامد و از این دید افزایش حملات ماهیت انفعالی و واکنشی دارد.

دو عامل و شاخص دیگر نیز ماهیت انفعالی این حملات را تایید می کند:

اینکه روند بازگشت اوارگان سوری از لبنان آغاز شده و تاکنون بیش از نیم میلیون نفر از مجموع دو میلیون و 80 هزار از اوارگان سوری از لبنان بازگشته اند و این روند کماکان ادامه دارد و دوم اینکه دولت سوریه با اجرای برنامه آشتی ملی در ریف دمشق و پایان دادن به وضعیت جنگی شرایط رابرای بازگشت مهاجران فراهم کرده است و از این دید رزیم صهیونیستی با افزایش حملات و تعرضات هوایی خود به حومه دمشق می خواهد در این دو روند اخلال ایجاد کند و از بازگشت اوارگان و عادی سازی امور جلوگیری کند.

با اینحال به نظرمی رسد بخش دیگری از عوامل موثر بر افزایش حملات رژیم صهیونیستی به سوریه به معادلات بین المللی ناشی از جنگ اوکراین برمی گردد که رژیم صهیونیستی در کنار امریکا و ناتو و در مقابل روسیه قرار گرفته و از آن زمان همواره این احتمال وجود داشت که امریکا و غرب برای منحرف کردن توجهات روسیه از جبهه اوکراین بکوشند در سوریه معادلات را به هم بریزند.

از این دید افزایش حملات هوایی اسرائیل به سوریه می تواند با هدف تست زنی شرایط برای برهم زنی اوضاع صورت گرفته باشد. اما این می تواند به مثابه بازی با آتش باشد به دلیل اینکه تعرضات رژیم صهیونیستی همواره با پدافند هوایی سوریه مواجه شده است و احتمال اینکه سوریه نیز به حملات تلافی جویانه دست بزند دور از انتظار نخواهد بود.

نویسنده: احمد کاظم زاده

 112