به گزارش روز سهشنبه ایران پرس؛ «ولید معلم» وزیر خارجه سوریه و «بشار جعفری» نماینده سوریه در سازمان ملل در این دو نامه، «استفان دیمیستورا» نماینده سازمان ملل در امور سوریه را به تلاش برای تشکیل کمیته قانون اساسی متهم کرد و چهار شرط را برای تشکیل این کمیته مطرح کردند.
ضرورت پایبندی به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی سوریه، اینکه این روند با رهبری سوری و تصمیمگیری مردم سوریه درباره آینده کشورشان بدون مداخله خارجی باشد، تحمیل نکردن پیش شرط یا نتیجهگیری قبلی درباره فعالیت کمیته و پیشنهادات آن و همچنین تحمیل نکردن جدول زمانی چهار شرط دمشق است.
قانون اساسی سوریه در تاریخ 27 فوریه 2012 صادر شده که پنجمین قانون اساسی دائمی این کشور از تاریخ تشکیل آن به شکل کنونی از تاریخ 1920 است.
«بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه پیشتر در دومین سفر خود به روسیه طی دیدار با رئیس جمهوری این کشور گفته بود دمشق به زودی نمایندگان خود را به منظور تشکیل «کمیته تدوین قانون اساسی سوریه» براساس نتایج مذاکرات ژنو خواهد فرستاد.
موضوع بررسی و تدوین قانون اساسی برای سوریه در نشست بینالمللی سوچی روسیه که «کنگره گفتوگوی ملی سوریه» نامگذاری شده بود، در اوایل سال جاری میلادی برگزار و درباره آن گفت وگو شد.
شرکت کنندگان در این نشست که شامل کشورهای منطقه و دولت سوریه و همه طیفهای سوری میشد، به رغم اختلافنظرها در آن مقطع، بر سر تشکیل کمیته بررسی قانون اساسی سوریه به توافق رسیدند.118/120
بیشتر بخوانید:
فراخوان روسیه برای تشکیل فوری کمیسیون قانون اساسی سوریه
گزارش: بررسی مساله قانون اساسی در مذاکرات حل بحران سوریه در ژنو
سوریه نمایندگان خود در «کمیته قانون اساسی» را تعیین کرد
فراخوان روسیه برای تشکیل فوری کمیسیون قانون اساسی سوریه