به گزارش ایران پرس، دونالد ترامپ روز جمعه با اعلام شرایط اضطراری و تاکید بر ایجاد مراکز مراقبت و پیشگیری افزود: "وضعیت اضطراری به وزیر بهداشت اختیارات ویژه میدهد تا بتواند قوانین را به طوری اجرا کند که بهترین شرایط برای مقابله و مداوا فراهم شود."
طبق آخرین آمار، تاکنون 2 هزار و 466 نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و 50 نفر نیز جان باختهاند.
اعلام وضعیت فوق العاده از سوی ترامپ در حالی است که عملکرد وی در مقابله با این ویروس انتقادات بسیاری را در پی داشته و مقامات و بسیاری از سناتورها، وی را به کتمان حقیقت در مود کرونا و اعلام دیر هنگام متهم می کنند.
«اَندی اسلاویت» مقام وزارت بهداشت آمریکا در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» روز جمعه در پیامی در صفحه توییتر خود نوشت: "در حال حاضر، کارشناسان پیش بینی می کنند براثر شیوع کرونا بیش از یک میلیون کشته در آمریکا داشته باشیم؛ ویروس کرونا مهار نشده است و ما حتی نمیتوانیم برای اطمینان از مبتلا بودن به آن آزمایش دهیم. این به عنوان یکی از فجایع بزرگ بهداشت عمومی در آمریکا که قابل اجتناب بود، ثبت خواهد شد."
نبودن کیت های آزمایشگاهی و ناتوانی بخش درمان برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا از جمله معضلات کنونی آمریکا است.
یک مقام وزارت دفاع آمریکا "پنتاگون" نیز اعلام کرد، ممکن است تا پایان ماه مارس، شیوع ویروس کرونا سیستم بهداشتی و پزشکی آمریکا را با موج گسترده بیماران مواجه کند که در صورت بروز چنین شرایطی، نظام بهداشتی و درمانی آمریکا به هیچ عنوان کادر پزشکی و تخت کافی برای پذیرش بیماران را در اختیار ندارد.
دکتر «آنتونی فوسی» مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا سیستم آزمایش کرونا را در آمریکا ناکافی توصیف کرد و گفت: "سیستم بهداشتی ما همه آن چیزی را که در حال حاضر نیاز داریم، ندارد و این یک ناکامی است."
کرونا فضای انتخابات 2020 آمریکا را نیز تحت تاثیر قرار داده است. دو نامزد پیشتاز دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از ترامپ و دولتش به دلیل نحوه مدیریت بحران شیوع ویروس کرونا در این کشور انتقاد و وی را به بیکفایتی و بیمبالاتی متهم کردند.
«برنی سندرز» سناتور ایالت ورمونت درباره شمار بالای قربانیان کرونا هشدار داد.
«جو بایدن» نیز در این زمینه گفت: "این ویروس خیلی خوب کمبودهای شدید دولت کنونی آمریکا را عیان ساخت. این بحران باعث تهدید جان تعدادی زیادی از مردم در کشور ما شده است."
همچنین در اروپا شیوع کرونا شرایط بهداشتی را حاد کرده است. سازمان جهانی بهداشت در تازه ترین گزارش خود اروپا را به عنوان کانون جدید شیوع ویروس کرونا اعلام کرده است، این شرایط سبب شده مقامات اتحادیه اروپا احتمال بسته شدن مرزهای خود را با هدف مبارزه با این ویروس مطرح کنند.
مقامات اروپایی همچنین به شدت نگران تاثیر این ویروس بر اقتصاد کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند.
«کریستین لاگارد» رئیس بانک مرکزی اروپا از کشورهای منطقه یورو به دلیل نداشتن تحرک فوری و قوی برای مهار تاثیرات جهانی ویروس کرونا انتقاد کرد و گفت: "مقابله با تأثیرات اقتصادی کرونا واکنش هماهنگ می طلبید و برای تحت تاثیر قرار نگرفتن منطقه یورو همه می بایست عملکرد سریع و قوی می داشتند."
مقامات اتحادیه اروپا نیز در ویدئو کنفرانسی تاثیرات کرونا را بررسی کردند. در این ویدئو کنفرانس مسائل مختلفی مطرح شد که از جمله می توان به مساله برنامه «پیش بینی میان مدت وضعیت مالی اروپا» و نیز آمادگی شورای اروپا برای نشست 26 که دستورکار آن از قرار معلوم، دیجیتالی سازی است، اشاره کرد.
با بروز این وضعیت، مهم ترین مکان های گردشگری جهان در پاریس شامل موزه لوور، برج ایفل و کاخ ورسای وبسیاری از موزه ها و مکان های باستان شناسی در یونان تعطیل شده اند.
رقابت های قهرمانی فوتبال دربریتانیا، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه وآلمان لغو و بازی های جام اروپا به زمان دیگری موکول شده است. تور دوچرخه سواری ایتالیا، ماراتن لندن و رقابت های راگبی اسکاتلند هم به تاخیر افتاده اند. مسیر مشعل المپیک در یونان هم کوتاه شد.
طبق آخرین اخبار؛ 145 هزار و 682 نفر در جهان به این ویروس مبتلا شده اند، 72 هزار و 533 نفر بهبود یافته اند و متاسفانه پنج هزار و 436 نفر جان خود را از دست داده اند.
116
بیشتر بخوانید:
کرونا کارکنان سازمان ملل را دورکار کرد
سازمان جهانی بهداشت: اروپا به کانون همهگیری کرونا تبدیل شده است