به خبرگزاری ایران پرس؛ دانشمندان ردپاهای فسیلشدهای را در یک پارک ملی نیومکزیکو کشف کردهاند که نشان میدهد انسانهای اولیه از حدود ۲۳ هزار سال پیش در قاره آمریکای شمالی حاضر بودهاند.
این ردپاها در بستر خشک دریاچهای در پارک ملی «وایت سندز» در ایالت نیومکزیکو پیدا شده است. این پارک ملی با وسعت ۱۴۰ هزار هکتار در جنوب غربی کشور آمریکا قرار دارد.
دانشمندان در مرکز زمینشناسی ایالات متحده با تجزیه و تحلیل دانههای خاک رس موجود در ردپاها سن تقریبی آنها را ۲۲ هزار و ۸۰۰ تا ۲۱ هزار و ۱۳۰ سال پیش تخمین زدهاند.
این ردپاها پیشتر برای نخستین بار توسط دیوید بوستوس، مدیر پروژه منابع طبیعی پارک ملی، در سال ۲۰۰۹ کشف شده بود. در طول سالهای بعد تعداد بیشتری از این ردپاها در این ناحیه پیدا شد.
بر اساس شواهد مختلف، از جمله ابزارهای سنگی، استخوانهای فسیلی و تحقیقات ژنتیکی، تاریخ ورود انسان به قاره آمریکا از ۱۳ هزار تا ۲۶ هزار سال پیش در نظر گرفته شده است با این حال محققان هنوز نتوانستهاند تاریخ دقیقی برای این ورود پیدا و تعیین کنند.
پژوهشگران میگویند رد پای فسیلی به نسبت استخوانها شواهد مستقیمتر و غیرقابلانکارتری نشان میدهند که زمان و مکانی دقیق را در اختیار میگذارد.
یافتههای تازه میتواند کمک کند تا دانشمندان سرانجام بفهمند انسانها چه زمانی برای نخستین بار وارد قاره آمریکا شدند. در حال حاضر اکثر پژوهشگران بر این باور هستند که مهاجرت انسانهای اولیه از طریق یک تکه خشکی که آسیا را به آلاسکا متصل میکرده اتفاق افتاده است، با این حال این فرضیه هنوز ثابت نشده است.
در حفاریهای قبلی در پارک ملی سندزوایت آثار فسیلشدهای از دیگر حیوانات عصر یخبندان نظیر گربه دندانخنجری، ماموت کلمبیایی و گرگ وحشت یافت شده بود، اما این اولین ردپای انسانی است که در این ناحیه یافت شده است.
پیشتر یک ردپا به قدمت ۱۵ هزار و ۶۰۰ سال در جنوب شیلی کشف شده بود که بهنظر میرسید قدیمیترین رد پای کشف شده انسان در قاره آمریکا باشد.
412