به گزارش خبرگزاری ایران پرس، محسن طرزطلب، رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر کشور گفت: فناوریهای مورد نیاز برای ساخت نیروگاههای خورشیدی در صورتی که از قبل تأمین شده باشد، ظرف ۴۵ روز آماده میشود، ولی در شرایط عادی، راهاندازی این نیروگاهها بین ۵ تا ۶ ماه زمان میبرد.
وی افزود: اقدامات لازم برای هماهنگی با سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی و اقتصادی ایران انجام شده است. گروههای خارجی برای سرمایهگذاری در ایران ابراز علاقهمندی کردهاند و ظرفیتهای لازم برای فراهم کردن شرایط سرمایهگذاری در آیندهای نزدیک اعلام میشود.
به گفته طرزطلب، ایران دارای بیش از ۱۵۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید انرژی از نیروی خورشیدی و ۷۱ هزار مگاوات از انرژی بادی است.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر کشور ادامه داد: بین ۱۵ تا ۲۰ هزار مگاوات از ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر میتواند بدون نیاز به سرمایهگذاری جدید در خطوط و پستهای انتقال برق، منتقل شود، اما برای انتقال ۲۰ تا ۳۰ هزار مگاوات، سرمایهگذاری لازم است و برای انتقال بیشتر از ۳۰ هزار مگاوات، توسعه شبکه انتقال الزامی است.
وی توضیح داد: نیروگاههای خورشیدی برای زمانهای اوج مصرف ضروری هستند و با وجود ۳۰۰ روز آفتابی و تونلهای باد قوی در کشور، راندمان تولید برق در ایران بالاتر از متوسط جهانی است.
طرزطلب تصریح کرد: در سایر نقاط دنیا، بین ۳۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت نصب شده نیروگاهها از منابع تجدیدپذیر تأمین میشود و ایران در نظر دارد که ۳۰ درصد از ظرفیت نیروگاهی خویش را به انرژیهای تجدیدپذیر اختصاص دهد.
116