در این راستا معترضان راهپیمایی گستردهای را هم در پاریس برگزار کردند. آنان خواستار افزایش دستمزدها برای تطبیق دادن وضعیت معیشت با تورم شدند.
کارگران اعتصابی خواستار افزایش 10 درصدی دستمزدها در سال 2022 هستند، در حالی که حقوق آنها 3.5 درصد در سال جاری میلادی افزایش یافته است.
شرایط اقتصادی طی ماه های گذشته در اکثر کشورهای اروپایی روبه وخامت گذاشته است و این روند همچنان ادامه دارد. در واقع سیاست های مداخله جویانه کشورهای اروپایی و تبعیت آنها از خواست واشنگتن در ورود به موضوع جنگ اوکراین، شرایط را برای کشورهای اروپایی سخت تر کرده است.
این کشورها که با ارسال سلاح و تسلیحات به اوکراین و اختصاص بودجه های هنگفت در صدد مقابله با روسیه برآمده اند، اکنون با گذشت بیش از هشت ماه از این جنگ، با بحران اقتصادی مواجه شده اند. این درحالی است که این کشورها پس از حدود دو سال از همه گیری کووید- 19 و قرنطینه های ناشی از آن در حال ترمیم اقتصاد خود بودند.
از میان کشورهای اروپایی شرایط اقتصادی فرانسه و آلمان دو کشور اروپایی قوی، وخیم تر است. در حال حاضر تورم فرانسه به بالاترین حد خود از سال 1985 رسیده است. فرانسه با کمبود سوخت، افزایش قیمت انرژی و کمبود برق مواجه است. این شرایط سبب شده تا بسیاری از صنایع خرد و کارخانجات قادر به پرداخت هزینه های خود نباشند یا اعلام ورشکستگی کنند و یا کارگران را با حقوق و دستمزد پایین و در شرایط سخت نگه دارند.
«خوزه لوئیس لاکنا» مدیرعامل شرکت «دورالکس فرانسه» که بزرگترین شرکت تولید شیشه در فرانسه به شمار میرود با اشاره به اینکه به خاطر افزایش شدید قیمت برق و گاز، مجبور شده است تولید خود را به مدت پنج ماه متوقف کند، تأکید کرد: "قبض برق و گاز از سه میلیون دلار در سال به 13 میلیون دلار افزایش یافته و در حالی که تا پیش از این پنج تا هفت درصد درآمد ما صرف پرداخت این قبوض میشد حالا به 46 درصد رسیده است و این مسئله قابل تحمل نیست."
دولت فرانسه برای مقابله با کمبود سوخت و افزایش قیمت آن «ریاضت انرژی» را رکن اصلی سیاست خود قرار داده تا از ایجاد بار اضافی بر شبکه برق جلوگیری کند، اما پاریس، زمستان سختی پیش رو دارد.
در این زمینه بلومبرگ گزارش داد: "با توجه به اینکه پیش بینی میشود، شرکت برق فرانسه (EDF)، تولید برق هستهای خود را در سال جاری میلادی کاهش خواهد داد، این کشور با خطر جدی خاموشی در زمستان امسال مواجه است."
بحران اقتصادی در دیگر کشورهای اروپایی نیز زندگی شهروندان را مختل کرده است. بسیاری از شهروندان در کشورهای مختلف اروپایی طی هفته های گذشته با برگزاری تجمعات اعتراضی خواستار تغییر وضعیت واقدام دولت ها در این زمینه شدند. در واقع همه شهروندان اروپایی اکنون با افزایش هزینه های زندگی، بحران انرژی و نگرانی های ناشی از زمستان پیش رو، همچنین، افزایش مالیات ها و کمبود خدمات روبرو هستند.
اکنون این وضعیت، اوضاع سیاسی فرانسه و اروپا را نیز تحت تاثیر قرار داده است. بسیاری از شهروندان فرانسه از سیاست های «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری این کشور و دیگر مقامات اروپا راضی نیستند، این شرایط سبب شده تا مکرون اعتراف کند: جنگ در اوکراین نمیتواند ادامه یابد، این جنگ زندگیمان در اروپا را تغییر میدهد و منجر به فقر و گرسنگی خواهد شد.
معترضان فرانسوی همچنان نگران از آینده، خواسته های خود را درخیابان ها به گوش دولت می رسانند؛به نظر می رسد در صورت ادامه این وضعیت بحران سیاسی در فرانسه جدی تر خواهد شد و کار برای مکرون سخت تر.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117