ایران پرس- فرمانده نیروی زمینی ارتش پاکستان پس از بریتانیا در سفر به ایتالیا با برخی از مقامات این کشور دیدار و گفتگو کرد.

«آصف غفور» سخنگوی ارتش پاکستان دراین باره گفت، فرماندهان ارشد نظامی ایتالیا ضمن تقدیر از جدیت پاکستان در مبارزه با تروریسم، اقدام دولت اسلام آباد را در این خصوص ستودنی دانستند.

وی تصریح کرد، فرمانده نیروی زمینی ارتش پاکستان در تمامی دیدارهای خود بر این محور تاکید کرد که پیروزی این کشور در نبرد با تروریسم مرهون تلاش ها وهزینه هایی است که مردم پاکستان متحمل شده‌اند.

بنا به اعلام سخنگوی ارتش پاکستان، باجوا در دیدارهای خود اظهار داشته است تا زمانی که تروریسم وجود دارد، ارتش پاکستان آماده نبرد با آنان است و این نبردها این کشور را قوی تر از گذشته خواهد کرد.

روابط نظامی پاکستان و ایتالیا

آصف غفور گفت: ما قصد داریم روابط نظامی خود را با ایتالیا افزایش دهیم و طی سفر فرمانده نیروی زمینی ارتش پاکستان توافق هایی نیز در این زمینه حاصل شده است.

دیدار فرمانده نیروی زمینی ارتش پاکستان از بریتانیا و ایتالیا در چارچوب راهبرد اسلام آباد برای توسعه همکاری ها با کشورهای اروپایی پس از تشدید تنش در روابط پاکستان با آمریکا است.

چندی پیش و در تازه ترین اقدام کاخ سفید ضد پاکستان، کمک ۳۰۰میلیون دلاری آمریکا به بخش نظامی پاکستان لغو شد.

علت اصلی لغو این کمک همکاری نکردن پاکستان در مقابله با تروریسم و مماشات اسلام‌آباد با گروههای افراط‌گرا اعلام شد.

رویکرد دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در قبال پاکستان در مقایسه با دوره باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آن کشور تهاجمی تر شده است.

ترامپ از زمان به قدرت رسیدن در ژانویه 2016 در آمریکا، چندین بار با ادبیاتی تند و با متهم کردن پاکستان به حمایت از تروریسم، این کشور را به قطع کمک ها تهدید کرده بود.   

 پاکستان با هدف جایگزین کردن برخی کشورها بجای آمریکا

درچنین شرایطی پاکستان با هدف جایگزین کردن برخی کشورها بجای آمریکا در مناسبات راهبردی خود، تلاش دارد ضمن آنکه نشان دهد به واشنگتن وابستگی ندارد، این پیام را به ترامپ بدهد که اسلام آباد این امکان را دارد که با رقبای کاخ سفید از جمله چین، روسیه و کشورهای قدرتمند اروپایی وارد روابط استراتژیک بشود.

برهمین اساس است که فرمانده نیروزی زمینی ارتش پاکستان با سفر به بریتانیا و ایتالیا ضمن تشریح برنامه های ضد تروریستی اسلام آباد که تقویت کننده امنیت منطقه ای است، مقامات لندن و رم را به توسعه همکاری های دو جانبه ترغیب کند.

پاکستان که تا پیش از این کمک های مالی و نظامی از آمریکا دریافت می کرد، در برنامه توسعه همکاری با کشورهای قدرتمند اروپایی سعی دارد ضمن جلب حمایت سیاسی آنان، از کمک این کشورها در تقویت توان تجهیزاتی و تکنولوژیکی نیز استفاده کند.

اگرچه جلب کمک های مالی توسعه ای کشورهای اروپایی نیز در دستور کار پاکستان در توسعه مناسبات با آنان است.

برنامه اسلام آباد برای گسترش روابط با کشورهای اروپایی

البته این دیدگاه وجود دارد که برنامه اسلام آباد برای گسترش روابط با کشورهای اروپایی می تواند به دلیل وجود رقابت راهبردی بین بازیگران بزرگ در نظام بین المللی، چین و روسیه را به ارائه کمک های بیشتر به پاکستان و افزایش حمایت های همه جانبه از این کشور ترغیب کند تا مانع از توسعه نفوذ اروپا در منطقه و تبدیل روابط آنان به روابطی راهبردی بشود.

پاکستان در سناریو توسعه همکاری با کشورهای قدرتمند جهان تلاش دارد از رقابت موجود میان آنان برای جلب کمک های بیشتراستفاده کند.   

135/112

نویسنده:محمدرضا عسگری

بیشتر بخوانید : 

دیدار نماینده بریتانیا در امور  افغانستان و پاکستان با «اشرف غنی»