پایگاه اینترنتی گلوبال ریسرچ در مقاله ای به قلم " فدریکو پیراسینی" (Federico Pieraccini) درباره تجزیه و تحلیل دستاوردهای دیدار سران کره شمالی و چین، چنین می نویسد:
دیدار "کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی با "شی جین پینگ" رئیس جمهور چین نشان دهنده موارد قابل ذکر بسیاری است که قرار است در تاکتیک مذاکرات آتی میان رهبر کره شمالی و رئیس جمهور آمریکا مورد استفاده قرار گیرد، از طرفی نیز، این دیدار رابطه تاریخی پیونگ یانگ و پکن را تحکیم می کند.
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین
نشست اخیر کیم جونگ اون و شی جین پینگ در پکن، توجه جهانیان را به خود جلب کرده است. این نشست محرمانه تنها در پایان این دیدار و زمانی که رهبر کره شمالی در راه بازگشت به کشور خود بود، بر ملا گشت.
شایعات مربوط به دیدار رهبر کره شمالی از چین تا روز سه شنبه همواره از طرف وزارت خارجه چین انکار می شد.
انکار این دیدار بدلیل این واقعیت بود که تضمینی برای نتایج مثبت اولین دیدار میان سران این دو کشور وجود نداشت.
درآخرین بیانیه های منتشر شده وزارت خارجه چین، فضایی آرام وتصاویری متعدد از لبخند هایی که تائید و تصدیق متقابل را به همراه داشت، نشان داده شد که حاکی از آن است که سران احزاب کمونیست دو کشور در یک مسیر قرار دارند.
به رغم تفکرهای شکست خورده آمریکا که تفسیر آن قطع روابط دو کشور در سال های گذشته و تغییر نگرش چین نسبت به کره شمالی بود، این دیدار تاثیر مثبتی که "شی جین پینگ" بر تحولات شبه جزیره کره گذاشته را برجسته ساخت در عین حال، تائیدی بر تفکر راهبردی "کیم جونگ اون" بود.
راهبرد "کیم جونگ اون" درخور توجهی ویژه است.
کره شمالی قبل از اینکه به توسعه ی نیروی بازدارنده هسته ای بپردازد، به خوبی قادر بود تا هر گونه تجاوز آمریکا و کره جنوبی به کشورش را متوقف سازد. شاهد آن هم تسلیحات توپخانه ای متعددی است که به سمت کره جنوبی نشانه گیری شده است.
وقوع یک درگیری احتمالی در شبه جزیره کره، به مرگ میلیون ها نفر منجر خواهد شد، نیروهای آمریکایی مستقر در شبه جزیره کره نابود خواهند شد (پایگاه های آمریکایی به مثابه اولین مکانهایی هستند که مورد هدف قرار گرفته و از بین می روند، هدف از استقرار این پایگاهها تنها برای حضور نیروهای "تریپ وایر" (tripwire) (نخستین لایه دفاعی) آمریکا در مواقع بروز بحران در شبه جزیره است) و نگرانی متحدان سئول از متحمل شدن تلفات غیرقابل قبول را در بر خواهد داشت.
"کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی
از مدتها قبل، کیم جونگ اون و پدرش کیم جونگ ایل، با نیروی بازدارنده هسته ای قوی، کشور خود را در برابر تجاوز حفظ کرده اند.
راهبردی که در پس پرده توسعه تسلیحات هسته ای وجود دارد پس از توافق نهایی دیدار رهبر کره شمالی با شی جین پینگ آشکار می شود.
تمایل "کیم جونگ اون" برای مذاکرات دو جانبه با "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا و احتمال این که پیونگ یانگ از برنامه هسته ای خود عقب نشینی کند، بسیار درخور توجه است.
دیدار "کیم جونگ اون" با "شی جین پینگ"، به احتمال زیاد بر درخواست هایی که دو طرف از ترامپ دارند متمرکز خواهد بود: خروج نیروهای آمریکایی از کره جنوبی، موضوعی که چین و کره شمالی هر دو بر سر آن اتفاق نظر دارند.
نتیجه دلخواه برای پکن و پیونگ یانگ (همچنین برای مسکو) زمانی خواهد بود که واشنگتن در ازای اجازه کره شمالی به بازدید بازرسان بین المللی از تاسیسات هسته ای خود، نیروهایش را از کره جنوبی خارج کند.
چین و روسیه اگر تهدید آمریکا در مورد بازدارندگی هسته ای آنها از بین برود، خشنود خواهند شد( حتی اگر تهدید به آخرین تسلیحات هایپرسونیک (مافوق صوت) روسیه باشد که توسط پوتین رونمایی شد، به نظر نمی رسد مشکلی بوجود آید).
از طرفی این موضوع برای سئول نیز مزایای زیادی را به ارمغان می آورد که می تواند شروع روابط با کره شمالی و در نتیجه، احتمال وحدت دوباره دو کره باشد.
کره جنوبی می تواند مشمول حمایت اقتصادی و انرژی روسیه و چین قرار گیرد، شبه جزیره کره نیز می تواند در زمره مناطقی باشد که در طرح پیشنهادی"یک کمربند، یک جاده" (طرح راه ابریشم جدید) چین قرار می گیرند و در این میان نیز می تواند از گاز مسکو بهره مند شود.
مایک پمپئو وزارت خارجه امریکا
البته این سناریوی احتمالی با انتصاب های اخیر "مایک پمپئو"(Mike Pompeo) و جان بولتون (John Bolton) در صدر دولت ترامپ مصادف شده که حضور آنها می تواند تاکیدی بر تهدید طرح جامع اقدام مشترک(برجام) ایران و نقض معامله ای باشد که با تلاش چندین کشوربه تائید شورای امنیت سازمان ملل رسید.
عواقب آن قابل توجه خواهد بود، چراکه دولت آمریکا به عنوان یک کشور غیر قابل اعتماد در عرصه بین الملل شناخته خواهد شد.
این منظر در کل، برای پیونگ یانگ، پکن، مسکو و حتی سئول حرکت به سمت هدفی خاص خواهد بود.
پیام های دیپلماتیک شگفت آوری که کیم جونگ اون و شی جین پینگ به متحدان و مخالفین خود فرستاده اند به مثابه پیام صلح و امکان وحدت دوباره در شبه جزیره کره بوده و حکایت از آن دارد که کیم جونگ اون ظاهرا تمایل دارد تا تسلیحات هسته ای خود را که مهمترین عامل بازدارندگی این کشور به شمار می رود، کنار بگذارد.
این نکته نیز جالب توجه است که کره شمالی همواره قادر بوده است تا برای دفاع از کشورش بر نیروی بازدارندگی هسته ای قدرتمند خود تکیه کند.
جهت بقای کیم و اطرافیان او، هزاران هزار قطعات توپخانه ای که در پایگاههای نظامی کره شمالی در نزدیکی کره جنوبی استقرار یافته است برای دور نگه داشتن هر گونه دشمن بالقوه در شبه جزیره کره، کافی به نظر می رسد.
نکته قابل تامل دیگر این است که استفاده کره شمالی از هر گونه تسلیحات هسته ای علیه آمریکا یا متحدانش، به نابودی کامل کره شمالی منجر خواهد شد.
بنابراین این سوال باقی می ماند: اگر کره شمالی همواره بقای خود را به واسطه بازدارندگی متعارف خود می داند، پس چرا توسعه نیروی بازدارنده هسته ای خود را همچنان در اولویت برنامه های خود قرار داده است؟ منطقی ترین پاسخ کشاندن آمریکا پای میز مذاکره می باشد.113/110
مترجم: بهارک آجیل چی
بیشتر بخوانید:
آمادگی کره جنوبی برای مقابله با کره شمالی/ واکنش چین و ترکیه به افزایش تنش ها در شبه جزیره کره
رهبر کره شمالی: سراسر خاک آمریکا در تیررس تسلیحات هسته ای کره شمالی قرار دارد
انتقاد کره شمالی از رئیس جمهور امریکا/درخواست ژاپن بر افزایش فشار جامعه بینالمللی به کره شمالی