تحلیل:

ایران پرس: ارسال انواع تجهیزات پیشرفته غربی به اسرائیل در بحبوبه تشدید نسل کشی فلسطینی ها در باریکه غزه، خشم سازمانها و نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر را برانگیخته است.

شدت کشتار و جنایات رژیم صهیونیستی در باریکه غزه در بیش از شش ماه گذشته به قدری غیرقابل توجیه و غیرقابل دفاع شده که جامعه جهانی در یک اقدام بی‌سابقه به فکر توقف ارسال و فروش تسلیحات به این رژیم افتاده است.

در حملات ارتش رژیم صهیونیستی به باریکه غزه از 15 مهر 1402 - هفتم اکتبر 2023 تاکنون، بیش از 33 هزار و 500 فلسطینی شهید و بیش از 76 هزار نفر دیگر زخمی شده اند.

در این میان برخی کشورهای غربی همچون آمریکا، آلمان و بریتانیا، هنوز به ارسال سلاح به این رژیم ادامه می دهند.

 

حمایت های سیاسی و نظامی حامیان غربی اسرائیل در ماه های اخیر، از عوامل تشدید جنایات این رژیم در اراضی فلسطینی و گستاخی های آن در منطقه ازجمله هدف قرار دادن کنسولگری ایران در سوریه است.

در این راستا، بیش از 250 سازمان و نهاد مدافع حقوق بشری جهان از جمله سازمان دیده بان حقوق بشر در نامه ای با تاکید بر برقراری آتش بس در باریکه غزه، اعلام کردند: "شورای امنیت سازمان ملل باید ضمن انجام مسئولیت خود در راستای برقراری صلح و امنیت جهانی، روند ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی را متوقف کند."

در نامه سازمانها و نهادهای مدافع حقوق بشری درباره لزوم توقف ارسال سلاح به رژیم صهونیستی آمده است: "بمباران و محاصره اعمال شده از سوی اسرائیل، غیرنظامیان را از تامین ضروریات لازم برای زنده ماندن محروم کرده و غزه را با بحران انسانی خطرناک و بی سابقه ای روبرو کرده است."

در روزهای اخیر چندین نهاد حقوق بشری و اساتید حقوقی و قضایی در آلمان و بریتانیا نیز در نامه ها و بیانیه های جداگانه از دولت های مطبوع خود خواسته بودند، تا هرچه زودتر روند ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی را متوقف کنند.

اصرار غرب به ارسال سلاح های پیشرفته به اسرائیل

با وجود درخواست‌های مردمی و حقوقدانان در بریتانیا از دولت این کشور برای توقف صدور جنگ افزار به اسرائیل، دولت بریتانیا تاکید کرده است: "در برنامه صدور جنگ افزار به اسرائیل تغییری نخواهد داد."

همزمان با تلاش های بین المللی برای توقف نسل کشی فلسطینی ها از سوی رژیم صهیونیستی در مجامع بین المللی و فشارها به این رژیم برای تضمین ارسال کمکهای بشردوستانه به باریکه غزه، منابع آمریکایی هم تاکید کرده اند که به ارسال جنگ افزارهای پیشرفته به اسراییل ادامه خواهند داد.

روزنامه «واشنگتن پست» به نقل از مقامات آمریکایی نوشت: "وزارت امور خارجه این کشور مجوز ارسال 25 فروند جنگنده پیشرفته اف-35 و یک هزار و 800 بمب مخرب MK 84 و MK 82 به اسرائیل را صادر کرده است."

گزارش های بین المللی، استفاده اسرائیل از این بمب‌ها را عامل اصلی تلفات گسترده غیرنظامیان در باریکه غزه معرفی کرده اند. اصرار حامیان غربی اسرائیل در ارسال سلاح های کشتار جمعی به سرزمین های اشغال شده در شرایطی صورت می گیرد که شورای امنیت سازمان ملل به تازگی با اکثریت آرا قطعنامه ای را در ارتباط با توقف فوری حملات اسرائیل در غزه و ارسال کمکهای انساندوستانه به این منطقه تصویب کرده است.

اصرار معنادار غرب در ارسال سلاح های مخرب به اسرائیل در این برهه حساس به منزله مشارکت آشکار غرب در نسل کشی گسترده فلسطینی ها در غزه ارزیابی می شود. این درحالی است که غربی ها ادعای تلاش برای ارسال کمکهای انساندوستانه به اراضی فلسطینی را هم مطرح می کنند، ادعایی که نه فلسطینی ها و نه جامعه جهانی هرگز آن را باور نمی کنند.

توقف کمک های مالی غرب به آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای پناهجویان فلسطینی (آنروا) به بهانه حمایت و کمک اطلاعاتی چند عضو این نهاد بزرگ و قدیمی با گروه های مقاومت فلسطینی و مخالفت غرب با برقراری آتش بس فوری در غزه در همین راستا ارزیابی می شود.

حمایت همه جانبه از جنایات صهیونیست ها و کمک تسلیحاتی از این رژیم، نشانگر استانداردهای دوگانه غرب و دورویی آنها در قبال مسئله فلسطین و در حوزه حقوق بشر است.

با وجود همه این فشارها، بی تردید این دوره زمانی برای فلسطینی ها و منطقه خواهد گذشت و نوع عملکرد کشورها و سازمانهای بین المللی که در رابطه با این نسل کشی اتخاذ کرده اند، در تاریخ ثبت خواهد شد.

نویسنده: علی محمدی

117