در این راستا وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه، 6 نفتکش را که به انتقال نفت ونزوئلا به کوبا می پرداختند، در فهرست تحریم قرار داد.
"جاستین موزینیچ" معاون وزیر خزانه داری آمریکا درباره این تحریمها گفت: هاوانا و کاراکاس با تغییر نام نفتکشها و تسهیل انتقال نفت از ونزوئلا به کوبا در تلاش برای دور زدن تحریمها هستند.
این تحریمها در حالی است که آمریکا مدتها است درصدد اعمال نفوذ در کشورهای آمریکای لاتین به ویژه کشورهایی چون ونزوئلا و کوبا است که با تکیه بر آرمانهای عدالتخواهی و استعمار ستیزی در مقابل آمریکا ایستادهاند.
ونزوئلا به عنوان یکی از مهمترین کشورهای آمریکای لاتین با منابع غنی انرژی مدتها است هدف تحریم های آمریکا قرار گرفته است.
واشنگتن از ژانویه 2019 با اعمال سیاستهای مختلفی چون سیاستهای تحریمی، حمایت از مخالفان ونزوئلا به ویژه "خوان گوایدو" سردسته مخالفان و رئیس جمهور خودخوانده این کشور، حمایت از کودتا و تهدید نظامی ونزوئلا در تلاش است تا دولت قانونی "نیکلاس مادورو" رئیس جمهوری چپ گرای این کشور را سرنگون سازد و دولتی تحت حمایت و مدافع منافع واشنگتن را در این کشور برسرکار بیاورد.
"خورخه آریزا" وزیر خارجه ونزوئلا گفت: آمریکا که به دنبال سیطره بر سیاست و منابع طبیعی ونزوئلا است، جنبههای مختلفی از جنگ را علیه این کشور به راه انداخته تا بتواند بر منابع طبیعی و امور سیاسی این کشور تسلط پیدا کند. این یک جنگ تمام عیار علیه ونزوئلا است که سازمانهای اطلاعاتی آمریکا آن را هدایت می کنند و به دنبال ساقط کردن دولت قانونی "نیکلاس مادورو" رئیس جمهوری ونزوئلا هستند.
اگرچه فشارهای واشنگتن علیه ونزوئلا تاکنون شکست خورده است اما مقامات واشنگتن همچنان درصدد هستند با استفاده از اهرم تحریم عرصه را بر دولت مادورو تنگ کنند و زمینه فروپاشی آن را فراهم آورند.
در این راستا کوبا نیز به عنوان شریک ونزوئلا هدف تحریمهای واشنگتن قرار گرفته است به طوری که هفته گذشته آمریکا شرکت کوبایی "پانامریکانا" را نیز به دلیل فعالیت در صنعت نفت ونزوئلا تحریم کرد.
"میگل دیاز کانل" رئیس جمهور کوبا ضمن محکوم کردن سیاستهای خصمانه آمریکا علیه کشورهای چپگرای آمریکای لاتین تاکید کرد، آمریکا همچنان برای کسب منابع و دارایی کشورهای چپگرای آمریکای لاتین دندان تیز کرده است.
واشنگتن در حالی اجرای "دکترین مونرو" یعنی گسترش نفوذ در کشورهای آمریکای لاتین را مد نظر قرار داده است که این کشورها به رغم همه مشکلات سیاسی و اقتصادی ناشی از فشارهای تحریمی آمریکا ضمن تاکید بر آرمانهای خود، به تلاش برای شکسست سیاستهای واشنگتن در منطقه و حفظ استقلال خود ادامه میدهند.
از نظر آنها، کشورهای آمریکای لاتین با همه ثروت و منابعی که در اختیار دارند می توانند بر فشارهای واشنگتن غلبه کنند.
"مادورو" ضمن محکوم کردن تحریمهای آمریکا علیه کاراکاس گفت: ونزوئلا قدرت صنعتی و همچنین درآمدهایی برای مقابله با تحریمها، دستیابی به ثبات و رشد اقتصادی واقعی و حفاظت از حقوق اجتماعی مردم در اختیار دارد.
آنچه مسلم است در برهه کنونی احترام به قانون، حق انتخاب، حاکمیت و آزادی ملتها با سیاست زورگویی و سلطه جویی واشنگتن همخوانی ندارد.
بر این اساس به نظر میرسد مقامات کاخ سفید به رغم همه تلاشهایشان، باید شکست خود را در غلبه بر ونزوئلا و کوبا بپذیرند زیرا تداوم ایستادگی این کشورها نشان می دهد سیاست زورگویی و سلطه طلبی آمریکا محکوم به شکست است.
نویسنده: دینیاریان
141/117
بیشتر بخوانید:
ادامه دخالت سازمان کشورهای آمریکایی در امور داخلی ونزوئلا/ آلماگرو: ونزوئلا انتخابات برگزار کند
هیسپان تی وی: آمریکا، اتحادیه اروپا و واتیکان درتلاش برای ایجاد بی ثباتی در ونزوئلا
انتقاد ونزوئلا از تهدیدهای آمریکا ضد آن کشور