وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه ای اعلام کرد، محدودیت های اعمال شده از سوی هند درکشمیر سبب شد تا هزاران تن از مسلمانان منطقه نتوانند در نماز عید قربان و آیین های مذهبی این روز شرکت کنند.
در این بیانیه آمده است: جلوگیری از آزادی مذهبی مغایر با قوانین بین المللی و نقض صریح اصول حقوق بشر است.
وزارت امورخارجه پاکستان از جامعه جهانی به ویژه کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل خواست تا علیه اقدامات هند در سلب آزادی های مذهبی در کشمیر موضع گیری کند.
اعمال محدودیت های شدید مذهبی علیه مسلمانان در کشمیر پس از آن صورت گرفت که چندی پیش دولت هند با حذف بند 370 قانون اساسی این کشور،خود مختاری کشمیر را لغو کرد.
به خصوص آنکه ساعاتی پس از اعلام لغو خود مختاری کشمیر،حزب حاکم "بهاراتیا جاناتا" (بی جی پی) هند ضمن استقرار دهها هزار نیروی نظامی در این منطقه، اینترنت و خطوط تلفن را قطع و سران گروههای کشمیری را نیز بازداشت کرد.
اقدام دولت هند در لغو خودمختاری کشمیر علاوه بر مخالفت های داخلی از جمله توسط حزب کنگره که آنرا فاجعه بارخواند با واکنش برخی کشورها مواجه شد.
البته در بین این کشورها واکنش پاکستان بسیار شدید بود و در همین راستا ضمن اخراج سفیر و دیپلمات های هندی از اسلام آباد، روابط تجاری دو جانبه با هند را نیز قطع کرد.
دولت هند در پاسخ به این واکنش های پاکستان با اعلام اینکه تصمیم اخیر این کشور درباره منطقه کشمیر موضوعی داخلی است، از اسلام آباد خواست در تصمیم خود برای کاهش روابط با دهلی نو تجدید نظر کند.
بیانیه وزارت خارجه پاکستان دراعتراض به محدودیت های مذهبی اعمال شده توسط دولت مرکزی هند در کشمیرنشان می دهد که پیش بینی ها درباره تاثیرات لغو خود مختاری این منطقه از جمله تشدید محدودیت ها ضد مسلمانان درست بوده و هدف حزب حاکم بی جی پی افزایش فشارها بر کشمیری ها و مجبور ساختن آنان به ترک این منطقه است.
دولت هند با لغو خودمختاری در کشمیر بیش از گذشته اقدامات محدود کننده ضد ساکنان مسلمان کشمیر را افزایش می دهد که این مسئله می تواند به تشدید ناامنی در این منطقه نیز منجر بشود.
این گمانه مطرح است که دولت هند نیز با اتخاذ سیاستی مشابه دولت میانمار در افزایش خشونت ها ضد مسلمانان در استان راخین که آنان را مجبور به ترک خانه های خود و استقرار درمناطق مرزی بنگلادش کرده است، قصد دارد با اعمال بیشتری از اقدامات محدود کننده علیه مسلمانان کشمیر آنان را به خروج از این منطقه و رفتن به سمت پاکستان و کشورهای همجوار وادارکند.
در چارچوب همین راهبرد است که دولت هند در نخستین اقدامات اولیه پس از لغو خود مختاری کشمیر از طریق اعمال محدودیت ها و مانع تراشی برای برگزاری آئین های مذهبی از جمله برگزاری نمازعید قربان، مسلمانان کشمیری را با دور تازه ای از سیاست فشار مواجه کرده است.
این احتمال مطرح است که برغم آنکه دولت هند لغو خودمختاری کشمیر را گامی برای مهار مطالبه ساکنان آن برای اعمال حق تعیین سرنوشت می داند، اما حزب حاکم این کشور در آینده با پیامدهای امنیتی ناشی از این تصمیم خطرناک روبرو می شود.
نویسنده: محمد رضا عسگری
بیشتربخوانید:
پاکستان اعمال محدویت های مذهبی در کشمیر را محکوم کرد
اعمال محدودیت های جدید در کشمیر تحت کنترل هند در آستانه عید قربان
138/118