گزارشگر حقوق سلامت سازمان ملل متحد با بیان اینکه آنچه که ما پس از تصمیم دیوان بینالمللی دادگستری دیدیم، تشدید وضعیت از سوی اسرائیل است، افزود: جنگ در غزه بین یک حکومت ظالم و مردمی است که به دنبال آزادی هستند. گزارشگر حقوق سلامت سازمان ملل متحد همچنین با تاکید براینکه در حال حاضر ترس از یک فاجعه ناشی از اجساد رها شده در غزه و گسترش بیماریهای همه گیر در این باریکه وجود دارد، گفت: ما نمی توانیم بدون آتش بس فوری کاری انجام دهیم.
انتقاد و نیز هشدار صریح این مقام سازمان ملل در باره عملکرد جنایتکارانه اسرائیل در غزه بار دیگر یادآور وضعیت بسیار فاجعه بار مردم مظلوم غزه در پنجمین ماه جنگ غزه است. در واقع رژیم صهیونیستی با چراغ سبز آمریکا به عنوان مهمترین حامی آن که کمک های گسترده سیاسی، اقتصادی نظامی و تسلیحاتی را در طول این جنگ در اختیار تل آویو قرار داده در چند ماه گذشته آشکارا به نسل کشی ساکنان غزه پرداخته و ضمن محاصره و حملات شدید روزانه هوایی و زمینی و دریایی علیه آنها ، حتی ابتدایی ترین حقوق انسانی را در باره مردم غزه رعایت نمی کند.
یکی از جنبه های این رویکرد ضد انسانی گرسنگی دادن عمدی مردم غزه است . قبل از حمله اسرائیل به رفح یک چهارم جمعیت غزه گرسنه و در آستانه قحطی بودند و اکنون این وضعیت به مراتب وخیم تر شده است.«اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه تصریح کرد که بیش از یک میلیون نفر در نوار غزه دچار سوء تغذیه هستند.
این مساله ای است که سازمان ملل نیز بر آن صحه نهاده است. مایکل فخری، گزارشگر ویژه سازمان ملل در خصوص حق غذا چند روز قبل با هشدار درباره وخامت بحران قحطی و گرسنگی در غزه گفت: اسرائیل میخواهد تمام فلسطینیان را مجازات کند. این «نسلکشی» است. این میزان از گرسنگی پیش از این در غزه تجربه نشده بود. فخری با تاکید بر ناکافی بودن کمکهای ارسالی گفت: مشکل مردمی که از گرسنگی میمیرند این است که این یک خشونت طولانی، آهسته و دردناک است، به این معنی که ما تاثیر این وضعیت را برای ماهها، سالها و دهههای آینده خواهیم دید.
نکته قابل توجه اینکه حتی شرکای غربی اسرائیل نیز به استفاده تل آویو از سلاح گرسنگی علیه فلسطینی ها اذعان کرده اند. «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفتگویی با روزنامه اسپانیایی «الپائیس» گفت: ما در واقع در دل یک فاجعه هستیم و سازمان ملل مجبور شد کمکهای بشردوستانه را به حالت تعلیق درآورد، اسرائیل از گرسنگی به عنوان یک اسلحه استفاده میکند و این برخلاف قوانین بینالمللی است.
سئوالی که با توجه به سخنان بورل مطرح می شود این است که به چه دلیل به رغم اذعان او به اینکه رژیم صهیونیستی از گرسنگی به مثابه سلاحی علیه مردم غزه استفاده می کند اما اروپایی ها هنوز هم به مانند آمریکا در کنار رژیم صهیونیستی ایستاده اند و در موارد مختلف از آن حمایت می کنند؟
مساله دیگر تلاش ها و اقدامات عامدانه اسرائیل برای نابودی مراکز درمانی و بیمارستان های باریکه غزه و کشتار کادر بهداشت و درمان این منطقه است که گزارشگر حقوق سلامت سازمان ملل متحد نیز به آن تصریح کرده است. ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ در غزه، 150 مرکز بهداشتی و درمانی را تخریب و 32 بیمارستان را هم بمباران و بطور کامل از خدمات رسانی خارج کرده است. اکنون تنها ۳ بیمارستان در رفح در حال فعالیت هستند که به علت حجم بالای مجروحان قادر به ارائه خدمات نیستند.
ضمن اینکه تاکنون بیش از 340 ار کادر درمانی شهید شده و 99 نفر نیز توسط صهیونیست ها بازداشت شده اند. رژیم اشغالگر صهیونیستی اجازه ورود تجهیزات پزشکی و سوخت به شمال نوار غزه را نمیدهد و به دلیل کمبود امکانات ارائه خدمات پزشکی در شمال نوار غزه امکان پذیر نیست. «تدروس ادهانوم گبریسوس» رئیس سازمان جهانی بهداشت می گوید: غزه به منطقه مرگ تبدیل شده است. اکثر مناطق غزه نیز نابود شدهاند وقحطی شدید در منطقه از آغاز جنگ تاکنون ادامه دارد.
به رغم این وضعیت فاجعه بار اما نه فقط رژیم صهیونیستی بر فشار بیشتر بر مردم غزه از جمله اجرای حمله گسترده زمینی به شهر رفح در جنوب غزه اصرار دارد بلکه واشنگتن نیز به رغم انتقاد های ظاهری از تل آویو هم چنان به تدارک نظامی و تسلیحاتی آن ادامه می دهد.
نویسنده: سید رضا میرطاهر
بیشتر بخوانید:
درخواست گزارشگران سازمان ملل برای تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی
انحلال آنروا؛ طرح فریبکارانه نتانیاهو برای فرار به جلو
انتقاد نماینده روسیه در سازمان ملل از استانداردهای دوگانه غرب درباره وضعیت غزه
هشدار سازمان ملل نسبت به عواقب حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح
اذعان سازمان ملل بر نقش سازنده ایران در تحولات غرب آسیا