مادورو در یک سخنرانی تلویزیونی، با انتقاد شدید از ارسال 150 میلیون دلار از داراییهای بلوکه شده دولت قانونی ونزوئلا به «خوآن گوایدو» سرکرده مخالفان و رئیس جمهور خودخوانده گفت: "نیروهای مخالف دولت به «باندهای گانگستری» تبدیل شده و عرصه سیاست را رها کردهاند تا خود را وقف اخاذی و کلاهبرداری کنند."
به گفته وی، گوایدو و نزدیکانش از این داراییها برای تداوم بی ثبات سازی ونزوئلا استفاده خواهند کرد در حالی که این مبالغ بلوکه شده، متعلق به مردم ونزوئلا هستند و باید صرف تهیه دارو، مواد غذایی و اقلام صعنتی شوند.
به نظر می رسد برخلاف برخی پیش بینی ها درباره تغییر سیاست آمریکا در قبال ونزوئلا و نیکلاس مادورو رئیس جمهور قانونی این کشور در دوره زمامداری «جو بایدن» اما واشنگتن قصد دارد هم چنان همان سیاست شکست خورده دولت «دونالد ترامپ» در قبال کاراکاس یعنی حمایت همه جانبه از مخالفان و خوان گوایدو سرکرده آنها را به امید فروپاشی دولت چپگرای ونزوئلا ادامه دهد.
در این راستا انتقال بخشی از دارایی های بلوکه شده ونزوئلا درآمریکا به گوایدو با هدف هزینه کردن آن برای تضعیف دولت ونزوئلا صورت گرفته تا مانع اقدامات آن در مسیر خدمت رسانی به مردم این کشور شود که اکنون درگیر همه گیری ویروس کرونا و بیماری کووید- 19 هستند.
نیکلاس مادورو در اوایل آوریل 2021 در پیامی تلویزیونی گفته بود: "کشورش بهخاطر تأمین واکسن کرونای مورد نیاز، با ظلم و آزار غربیها مواجه است."
«سیمون تیسدال» کارشناس سیاسی می گوید: "اگرچه فشار تحریمها بر کشورهایی مانند ایران و ونزوئلا سبب بروز دشواریهای بزرگی برای آنان میشود، اما مطمئنا آمریکا به هدفش نخواهد رسید."
آمریکا حتی با وجود توصیه های مکرر نهادهای بین المللی مانند سازمان ملل متحد و سازمان جهانی بهداشت در زمینه رفع تحریم ها و تنگناها علیه ونزوئلا به منظور افزایش توانایی دولت کاراکاس برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا، اما عملا هیچ گامی در این زمینه برنداشته و بالعکس به مانع تراشی های بیشتر پرداخته است.
هدف این اقدام واشنگتن تشدید نارضایتی ها بین مردم ونزوئلا با هدف تضعیف دولت و نیکلاس مادورو رئیس جمهوری این کشور است. این در حالی است که بیش از 85 درصد از مردم ونزوئلا، با تحریمهای آمریکا از جمله بلوکه کردن داراییهای این کشور مخالف هستند.
«خورخه آرئاسا» وزیر امور خارجه ونزوئلا در این زمینه اعلام کرد: "ونزوئلا به منظور خرید واکسن کرونا درخواست کرد که دستکم سیصد میلیون دلار از شش میلیارد دلار پول مسدود شده آن در اثر تحریمهای مجرمانه، آزاد شوند، اما نه آمریکا و نه بریتانیا، هیچکدام حتی یک دلار آزاد نکردند."
دولت ونزوئلا قصد دارد تا پایان سال 2021 تمام مردم این کشور را در برابر ویروس کرونا واکسینه کند و به همین منظور جهت خرید ده میلیون واکسن با روسیه به توافق رسیده است. با این حال به دلیل تحریم بانکهای ونزوئلا، برای خرید این واکسن ها از روسیه ناچار به انتقال پول نقد است که روندی هزینه بر و زمان بر است.
به رغم شعارهای حقوق بشری آمریکا به ویژه دولت دموکرات بایدن، اما درعمل واشنگتن برای رسیدن به اهداف نامشروع و غیرقانونی خود در قبال ونزوئلا به ویژه سرنگونی مادورو، از هیچ اقدامی حتی به قیمت مرگ شهروندان ونزوئلایی روی گردان نیست.
در عین حال اعطای 180 میلیون دلار از پول های بلوکه شده ونزوئلا به خوان گوایدو سرکرده مخالفان اقدامی کاملا غیرقانونی محسوب می شود. در واقع به جز آمریکا و شماری از کشورهای غربی، بقیه کشورها و نیز سازمان ملل متحد هم چنان دولت مادورو را به عنوان دولت قانونی ونزوئلا به رسمیت می شناسند و بنا براین اعطای دارایی های بلوکه شده ونزوئلا به گوایدو اقدامی مجرمانه ودر واقع دزدی از اموال ونزوئلا محسوب می شود.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
117
بیشتر بخوانید:
تاکید ونزوئلا بر ترک ذهنیت استعماری از سوی اتحادیه اروپا