سرکردگی این گروه برعهده «امان عبدالرحمان» بود که ماه گذشته به دلیل سازماندهی اقدامات تروریستی به اعدام محکوم شد.
از جمله فعالیت های تروریستی که توسط گروه«جماعت النشره الدوله» انجام شده است، می توان به حملات «سورابایا» Surabaya دومین شهر بزرگ اندونزی اشاره کرد که در ماه می سال جاری در سه کلیسا در این شهر به وقوع پیوست.
بر اثر این حملات یازده نفر کشته و چهل نفر دیگر زخمی شدند. این برای دومین بار است که دولت اندونزی فعالیت احزاب مرتبط با گروه تروریستی داعش را در این کشور متوقف می کند.
پیشتر دولت اندونزی مجوز حزب التحریر را نیز که در مراکز فرهنگی و دانشگاهی این کشور فعالیت داشت منحل اعلام کرد .
پس از شکست گروه تروریستی داعش در خاورمیانه نیروهای این گروه برای سازماندهی مجدد عازم جنوب شرق آسیا شدند و سعی کردند با همکاری با گروههای بومی شاخه جنوب شرقی خلافت داعش را در فیلیپین ایجاد کنند.
به همین دلیل حمله گسترده گروه تروریستی مائوته به شهر مراوی فیلیپین به طور جدی زنگ خطر را برای کشورهای حوزه جنوب شرق اسیا به صدا در آورد.
دولت های اندونزی، مالزی و فیلیپین علاوه بر همکاری های سه جانبه برای کنترل بیشترامنیت دریایی، اقدامات داخلی گسترده ای را نیز برای جلوگیری از هر گونه فعالیت مرتبط با گروه تروریستی داعش اتخاذ کردند که از جمله آن تغییر قوانین مقابله با تروریست ها و امکان بازداشت بلند مدت آنها بود.
«راف پیترز»،Raf Peters کارشناس مسایل امنیتی می گوید:
"در منطقه جنوب شرق آسیا، کمربندی از کشورهای مسلمان از مالزی تا اندونزی وجود دارد که داعش در حال اعزام نیرو به آنجا و همچنین جذب مردم محلی است.
این کشورها به مانند اندونزی، هرچند همیشه از لحاظ اجتماعی معتدل بوده اند، اما اکنون شاهد رشد افراط گرایی هستند؛ زیرا پول عربستان و برخی کشورهای خلیج فارس به آنجا سرازیر شده و تروریست ها در حال رفتن به آن مناطق هستند."
دولت اندونزی همواره تلاش کرده است از ظرفیت های داخلی در جهت مقابله با افراط گرایی و تروریسم استفاده کند که در این میان علمای اندونزی به خصوص نهضت العلمای این کشور برای آگاهی بخشی به افکار عمومی نقش مهمی را ایفا می کنند.
دولت جاکارتا علاوه براین درتلاش است تا مانع از انتقال تروریست ها از سایر مناطق به جنوب شرق اسیا شود که از جمله آن ترغیب علمای افغانستان و پاکستان برای همکاری و آگاهی بخشی به مردم بخصوص جوانان است تا از گروه های تروریستی و افراط گرا فاصله بگیرند و فریب آموزه های غلط آنان را در مورد اسلام نخورند
«آنشاد مبای»anshad mobay تحلیلگر مسایل امنیتی در اندونزی گفت:
«کسانی که از گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه حمایت کرده و به آن پیوسته اند و به دنبال تشکیل شاخه ای از داعش در اندونزی هستند، از قوانین این کشور تخطی کرده اند. طبق قانون اندونزی اگر هر فرد با کشور و یا گروه خارج از اندونزی اعلام بیعت کند حق شهروندی آن فرد در اندونزی لغو می شود.»
برخورد آگاهانه و هوشمندانه کشورهای حوزه جنوب شرق آسیا از جمله اندونزی با تروریسم و گروه هایی که به عنوان عوامل بومی جذب عناصر گروه تروریستی داعش در منطقه عمل می کنند، باعث شد تا با جذب موارد اندک، امنیت و آرامش در این منطقه برقرار باشد.
اگر چه، حمله به چند کلیسا در اندونزی نشان داد که عوامل تروریستی داعش از هر فرصتی برای ایجاد جنگ داخلی و تفرقه در اندونزی استفاده می کنند؛ موضوعی که نیازمند هوشیاری بیشتر برای مقابله با راههای ارتباطی تروریست ها از جمله شبکه های مجازی است. 139/110
نویسنده: مجید وقاری
بیشتر بخوانید:
عضویت صدها نفر از اتباع اندونزی در گروه تروریستی داعش
توافق مالزی، اندونزی و فیلیپین برای مبارزه مشترک با داعش/ تحلیل
بازداشت تعدادی از عناصر گروه تروریستی داعش در اندونزی
بزرگترین گروه داعشی اندونزی منحل شد