گفته می شود این کشتی ها حامل تسلیحات و خودروهای نظامی شامل پنج هزار قبضه اسلحه، مهمات و 20 دستگاه کامیون خریداری شده دولت فیلیپین از روسیه است. دولت مانیل در حالی از روسیه سلاح و مهمات خریدار کرده است که فیلیپین از متحدان راهبردی امریکا در منطقه جنوب شرق آسیا است و این کشور در حال تقویت پایگاههای نظامی خود در فیلیپین است.
با این حال، دولت فیلیپین معتقد است آمریکا صرفا از آن کشور به عنوان پایگاه نظامی استفاده می کند و تاکنون کمکی به حل مشکلات نظامی و امنیتی دولت مانیل از جمله در مقابله با گروههای تروریستی همچون مائوته صورت نداده است. از اینرو «رودریگو دوترته» رئیس جمهوری فیلیپین در سفر 24 می خود به مسکو کوشید به امریکا نشان دهد که دولت وی برقراری روابط متوازن میان شرق و غرب را دنبال می کند .
اظهارات دوترته در مسکو مبنی براین که «شریک قابل اعتمادی» برای مانیل است از امادگی کامل فیلیپین برای توسعه روابط با مسکو حکایت دارد. روسیه نیز که از هر فرصتی برای توسعه نفوذ خود در حوزه نفوذ سنتی امریکا استفاده می کند از تمایل مانیل برای توسعه همکاری نظامی با مسکو استقبال می کند .بخصوص انکه روسیه نیز از سوی غرب تحریم شده است و به دنبال بازارها و حوزه نفوذ جدید است.
«دمیتری سایمز» کارشناس مسایل سیاسی در امریکا: تحریم های غرب علیه روسیه باعث شده است مسکو نیز به توسعه روابط با چین و سایر کشورهای منطقه جنوب شرق اسیا روی اورد.
با توجه به اینکه دولت و ارتش فیلیپین درگیر جنگ با گروه تروریستی مائوته هم پیمان داعش در شهر مراوی در جزیره میندانائو هستند ،کمکهای تسلیحاتی روسیه به فیلیپین نوعی مقابله با این گروه تروریستی نیز تلقی می شود . اخیرا «سرگئی لاورف» وزیر امور خارجه روسیه بر همکاری مسکو با کشورهای منطقه جنوب شرق اسیا در این خصوص تاکید و اعلام کرد دولت روسیه اماده است با همکاری با کشورهای منطقه بویژه در حوزه دریایی با تروریستهای داعش مقابله کند که امنیت کل منطقه را تهدید می کند.
«ادوراد میخایلف» کارشناس نظامی روسیه: مسکو امیدوار است در اینده رزمایش های بیشتری را در شرق و جنوب شرق اسیا برگزار کند که نه تنها روسیه و فیلیپین بلکه مالزی و چین نیز در ان حضور داشته باشند. پهلو گرفتن ناوهای روسی در مانیل بیانگر علاقمندی مسکو به کمک به فیلیپین در جنگ با تروریسم و مقابله با دزدان دریایی در این منطقه است.
در هرحال، رویکرد دولت مانیل برای توسعه همکاری های نظامی با روسیه در همان حال که بیانگر پیگیری سیاست مستقل دولت فیلیپین بخصوص در بخش نظامی است بیانگر نارضایتی دولت این کشور از نحوه همکاری نظامی امریکا با دولت فیلیپین است زیرا ماحصل این همکاری تشدید وخامت اوضاع امنیتی و نظامی فیلیپین با حضور نظامیان امریکایی است.118/112
بیشتر بخوانید:
هشدار رئیسجمهوری فیلیپین به سفیران کشورهای اروپایی/ تحلیل
تهدید فیلیپین به اخراج سفرای اروپایی + ویدئو
انتقاد رئیس جمهوری فیلیپین از آمریکا