ایران پرس - دهها میلیون نفر از مردم اندونزی برای انتخاب شهرداران، فرمانداران و مقامات محلی 171 شهر این کشور به پای صندوق‌های رای رفتند.

از مجموع جمعیت 260 میلیون نفری اندونزی، ۱۵۲ میلیون نفر واجد شرایط رای هستند.

انتخابات محلی در اندونزی از آن رو حائز اهمیت است که این کشور در سال آینده شاهد برگزاری همزمان انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی خواهد بود.

کمیسیون ملی انتخابات اندونزی پیشتر اعلام کرد: نتایج انتخابات محلی را 9  ژوییه اعلام خواهد کرد.

انتخابات محلی در اندونزی که از این طریق مردم شهرداران، فرمانداران و مقام های محلی را در 171 شهر انتخاب می کنند، می تواند نماد روشنی ازتعمیق دموکراسی در این کشورباشد که مردم حتی مقامات محلی را هم خود برمی گزینند.

رشد سرمایه گذاری خارجی در اندونزی

اندونزی که گفته می شود، بزرگ ترین اقتصاد جنوب شرق آسیا است، در سالهای اخیر توانست با الگوی مناسبی در مدل های موجود اقتصادی شاخص های  اقتصاد کلان خود را تقویت کند.

سیاست های اقتصادی دولت اندونزی به خصوص در بخش جذب سرمایه گذاری خارجی در سال 2017 رشد قابل توجهی داشت.

رشد پنج درصدی تولید ناخالص داخلی، تورم حدود چهار درصدی، افزایش چشمگیر صادرات وثبات ارزش پول ملی اندونزی درسال گذشته میلادی از جمله شاخص های کلان اقتصادی بود که موفقیت های دولت جاکارتا در برنامه ریزی اقتصادی را تایید کرد.

در چنین شرایطی است که پیش بینی می شود حزب حاکم و گروه های سیاسی همسو در انتخابات محلی اندونزی از رقبا پیشی بگیرند.

انتخابات محلی در اندونزی می تواند، نوعی ارزیابی برای موقعیت دولت اندونزی و جریان حاکم برای انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی باشد که درسال 2019 برگزار خواهد شد.

اندونزی با وجود آنکه در عرصه اقتصادی موفقیت های چشمگیری را داشته است، اما افراط گرایی تهدیدی است که می تواند این کشور را دربخش های مختلف ازجمله در جذب سرمایه گذاری خارجی با چالش مواجه کند.

با وجود محبوبیت «جوکو ویدودو» رئیس جمهوری اندونزی در بین مردم و رضایت آنان از برنامه اصلاحات اقتصادی اما رشد افراط گرایی و تهدیدات تروریستی چالشی است که می تواند ویدودو را با مشکل مواجه کند.

چالش های امنیتی دولت اندونزی

اندونزی در سال‌های اخیر به ویژه در دو سال گذشته شاهد فعالیت‌های گروه‌های مسلح بومی و غیرقانونی در این کشور بود که بسیاری از آن‌ها تحت تأثیر گروه تروریستی داعش هستند.

اندونزی در چند ماه گذشته شاهد حملات تروریستی داعش به سه کلیسا و یک پاسگاه پلیس در این کشور بود که بر اثر این حملات،11 نفر کشته و چهل نفر دیگر زخمی شدند.

علاوه براین پیوستن صدها اندونزیایی گروه داعش درسوریه در سال های قبل، این نگرانی را به وجود آورده که بازگشت احتمالی آنان می تواند موجب به خطر افتادن امنیت در اندونزی بشود.

وجود چنین شرایطی است که برخی محافل رسانه ای و سیاسی در اندونزی براین باورند که چنانچه دولت این کشور نتواند تا زمان برگزاری انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی در سال آینده عملکرد مناسبی درمهار گروه های افراطی و تدابیر پیشگیرانه نداشته باشد، ممکن است در انتخابات پیش رو در سال 2019 در مواجهه با رقبا با شرایط دشواری روبرو بشود.

انتخابات محلی در اندونزی فرصتی است تا حزب حاکم با سنجش میزان اقبال وموقعیت خود در بین مردم این کشور،خود را برای انتخابات سال آینده آماده کند.

118/116

نویسنده: محمد رضا عسگری 

بیشتر بخوانید:

اولین نتایج شمارش آرا در انتخابات اندونزی

انتخابات سراسری اندونزی آغاز شد+ ویدئو