دیدار اسماعیل هنیه و سید حسن نصرالله یک دیدار نمادین نیست بلکه اهمیت بسیاری دارد.
دیدار رهبران برجسته مقاومت در زمانی مهم
این دیدار، دیدار دو نفر از رهبران مهم و برجسته جبهه مقاومت است که باور قلبی و اعتقادی به مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی دارند و امیدی به مذاکره و سازش برای کاستن از مشکلات مقاومت در لبنان و فلسطین ندارند. این دیدار به لحاظ زمانی نیز اهمیت زیادی دارد. توطئههای محور غربی / عبری/ عربی علیه جبهه مقاومت آشکارتر از هر زمان دیگری است. عادی سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی موضوع تازهای نیست بلکه از دههها گذشته وجود داشته و اکنون این روابط علنی شده است.
این وضعیت صرفاً به کشور امارات نیز محدود نمیشود بلکه شمار دیگری از کشورهای عربی نیز روابط رسمی مخفیانه با رژیم صهیونیستی دارند که برخی از آنها درصدد علنیسازی این روابط هستند. این وضعیت نشان میدهد پروژهای علیه محور مقاومت در جریان است و این بر اهمیت دیدار اسماعیل هنیه و سید حسن نصرالله افزوده است.
پایان نگاه تقلیل گرایانه مقاومت و تقویت همبستگی منطقه ای
این دیدار نشان میدهد مقاومت لبنان، نگاه تقلیل گرایانه به خیانتها علیه فلسطین ندارد و آنرا خیانت علیه جبهه مقاومت در سطح منطقه میداند. وجود این درک و برداشت سبب میشود اجماع و همبستگی میان گروههای مقاومت در سطح منطقه برای مقابله با توطئههایی نظیر معامله قرن، طرح الحاق و عادی سازی شکل بگیرد.
علاوه بر این، حماس و حزب الله با تهدیدهای مشترکی نظیر تحریمهای آمریکا مواجه هستند. هدف این تحریمها ایجاد فشار اقتصادی برای جنبشهای مقاومت با هدف تخریب وجهه مردمی و ممانعت از تقویت قدرت نظامی آنها است. در عین حال، حماس و حزب الله همزمان تحت حملات رژیم صهیونیستی قرار دارند که البته این حملات علیه حماس بیشتر است. بر همین اساس، دیدارهای دوجانبه رهبران حماس و حزب الله برای مقابله با تهدیدهای مشترک و ارتقای موقعیت مقاومت در منطقه اهمیت بسزایی دارد.
در همین راستا نیز در دیدار سید حسن نصرالله و اسماعیل هنیه بر ثبات محور مقاومت و صلابت آن در مقابله با فشارها و تهدیدها تاکید شده است. اسامه حمدان، یکی از رهبران جنبش حماس فلسطین نیز پیش از این با اشاره به دیدار اسماعیل هنیه و سید حسن نصرالله اعلام کرد روابط حماس و حزب الله راهبردی و دیرینه است و اختلافات اندک نمیتواند در آن تأثیر بگذارد.
پشتوانه مردمی حماس و حزب الله
نکته مهم دیگر این است که حماس به عنوان یک جنبش فلسطینی و حزب الله به عنوان یک گروه مهم لبنانی طرفداران زیادی در فلسطین و لبنان دارند. در واقع، این دو جنبش فلسطینی و لبنانی از پشتوانه مردمی و مشروعیت مردمی قابل توجهی برخوردار هستند. اجماع و همبستگی بیشتر میان این جنبشها و همچنین اضافه شدن جنبشهایی نظیر جهاد اسلامی فلسطین و یا حشد الشعبی عراق و انصارالله یمن میتواند وجه گروهی و «جبههای» محور مقاومت را علیه دشمن صهیونیستی و حامیان آن به مراتب تقویت کند.
تهدیدهای سازشکاران بی پاسخن می ماند
نکته پایانی این است که نشست پنج شنبه گذشته دبیران کل و مقاومت گروههای فلسطینی در بیروت، پایتخت لبنان و دیدارهایی که اسماعیل هنیه در سفر به بیروت داشته از جمله دیدار وی با سید حسن نصرالله هشدار جدی برای سازشکاران عربی است که الگوی رفتاری سازشکارانه آنها با رژیم صهیونیستی بیپاسخ نمیماند و در صورت تهدید جبهه مقاومت، تبعات سنگینی برای آنها خواهد داشت./ 114
نویسنده: سید رضی عمادی
بیشتر بخوانید:
دیدار اسماعیل هنیه با سید حسن نصرالله در بیروت
اهداف سفر هنیه به لبنان پس از 27 سال