فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به موفقیت نیروی دریایی جمهوری اسلامی در عملیات مروارید در دوران دفاع مقدس گفت: از جمله نتایج این عملیات، نشان دادن توانمندی‌های نظام جمهوری اسلامی در عرصه دریا است که کسی دیگر فکر تعرض به منابع و منافع جمهوری اسلامی را در عرصه دریا نداشته باشد.

امیردریادار حبیب‌ الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز تهران به مناسبت هفتم آذر روز نیروی دریایی اظهار داشت: در شروع جنگ تحمیلی که دشمن به مرزهای زمینی و هوایی جمهوری اسلامی حمله کرد، با نگاه به اینکه در نیروی دریایی آمادگی لازم برای دفاع از مرزها وجود ندارد به علت اینکه 20 ماه از انقلاب گذشته بود، تصور دشمن این بود که نیروی دریایی آمادگی دفاع از مرزهای آبی ایران را ندارد.

وی افزود: بر همین اساس دشمن هجوم خود را در دریا آغاز کرد تا ما را از خلیج همیشه فارس بیرون کند و سیادت داشته باشد بر آب‌های خلیج‌فارس. آنگاه بود که فرزندان امام و انقلاب به دستور امام در حداقل زمان تجهیزات را آماده کردند و روانه دریا شدند و حماسه آفریدند. روز هفتم آذر سال 59 در حالی که تنها 67 روز از جنگ گذشته بود حماسه‌ای به نام عملیات مروارید آفریدند و این روز به نام روز نیروی دریایی نامگذاری شد. 

سیاری پیرامون نتایج این عملیات تصریح کرد: از جمله نتایج این عملیات شکست کامل نیروی دریایی عراق بود. دومین نتیجه سیادت جمهوری اسلامی بر شمال خلیج‌فارس تا پایان دفاع مقدس و تا امروز. سومین نتیجه انهدام پایانه‌های نفتی البکر و الامیه و وارد کردن ضربه بزرگ به اقتصاد دشمن و چهارمین نتیجه محاصره دریایی کشور دشمن با نگرش به اینکه بالای 90 درصد از صادرات و واردات کشور دشمن از طریق دریا انجام می‌شود و با انهدام دو سکوی نفتی توان اقتصادی دشمن کاملا شکست خورد و اگر کشورهای دیگر به آن کمک نمی‌‌کردند هیچ گاه نمی‌توانست جنگ را ادامه دهد. 

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: نتیجه دیگر نشان دادن توانمندی‌های نظام جمهوری اسلامی در عرصه دریا است که کسی دیگر به فکر تعرض به منابع و منافع جمهوری اسلامی را در عرصه دریا نداشته باشد. این نتایج ارزشمند باعث شد که به فرمان امام خمینی، هفتم آذر روز نیروی دریایی نامگذاری شود و ایشان فرمودند نیروی دریایی امروز در عرصه خلیج‌فارس و دریای عمان چون نگینی درخشنده است. 

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه پیرامون تدابیر مقام معظم رهبری در رابطه با نیروی دریایی گفت: مقام معظم رهبری درباره اهمیت نیروی دریایی می‌فرمایند «نیروی دریایی یک نیروی راهبردی، سیاسی، بین‌المللی و علمی و نظامی است که می‌تواند در آبادسازی مملکت تاثیر بگذارد.» این ویژگی‌ خاص نیروی دریایی است که معظم‌له فرمودند. 

سیاری افزود: همچنین در جای دیگر فرمانده کل قوا می‌فرماید «منافع کشور در دریا منافع راهبردی و کلان است. با داشتن اقتدار می‌شود از این منافع استفاده کرد.» پیرامون این تدابیر بگویم کشور ما یک کشور دریایی است. ما در شمال خلیج‌فارس و مکران سواحل مناسبی داریم و مهم‌ترین ساحل ما مکران است چراکه از آنجا به دریاهای آزاد راه داریم. 

وی تصریح کرد: همانطور که مقام معظم رهبری می‌فرمایند از سواحل مکران به چهار گوشه جهان ارتباط داریم و منافع و منابع متعددی در دریا داریم از جمله منابع قضایی، انرژی‌های فسیلی و نو و حمل و نقل ارزان و موارد متعدد دیگر. 

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت: باید برای پیشرفت کشور از این منابع استفاده کرد. در سال‌های قبل از انقلاب به علت حاکمیت تفکر استعماری بر این کشور و وجود حاکمان بی‌لیاقت هیچ گاه به این فکر نبودند که از این منابع برای پیشرفت کشور استفاده کنند و این منابع همه در اختیار بیگانگان بود. 

سیاری خاطرنشان کرد: با تدبیر رهبری و به فرمان ایشان طی سالیان گذشته توجه مردم و دولت به سمت بهره‌برداری از منابع دریا جلب شده است تا تبوانیم از این منابع برای پیشرفت دریامحور کشور استفاده کنیم. 

وی با تاکید براینکه موضوع،‌ پیشرفت دریامحور است، گفت: موضوع نظریه بازگشت به دریا است. اگر استعمار ما را از دریا دور کرده است ما باید از منابع دریا استفاده کنیم. تمام کشورهای قدرتمند دنیا تکیه به دریا دارند اما مهم‌ترین ساحل ما از تراکم جمعیت خالی است. 

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: برای بهره‌برداری از منابع به فرمان فرمانده کل قوا، دولت و نیروی دریایی دو دستور کار دارد. از جمله توسعه سواحل مکران و دوم اقتدار دریایی. در خصوص توسعه سواحل مکران کار مربوط به دولت در رابطه با ساخت زیرساخت‌های کلان است. در خصوص نیروی دریایی نیز این نیرو باید زیرساخت‌های مورد نیاز خود را صورت دهد. 

سیاری در همین خصوص گفت: نیروی دریایی امروز به عنوان پیشران توسعه در سواحل مکران ده‌ها هزاران نفر از پرسنل خود را در سواحل مکران استقرار داده و یا می‌دهد. وقتی ما عنوان می‌کنیم که دو منطقه و سه پایگاه را باید در سواحل مکران بسازیم یعنی هر منطقه‌ای باید بند رداشته باشد. امکانات تعمیراتی داشته باشد و یکسری موارد دیگر. با استقرار این وضعیت در سواحل مکران ابادانی به وجود می‌آید و این حرکت در دست اقدام است. 

وی در ادامه با اشاره به دستور کار دولت و نیروی دریایی در خصوص اقتدار دریایی گفت: هر اقدام آبادانی در سواحل مکران زیر سایه امنیت است. امروز شمال اقیانوس هند و دریای عمان یکی از مهم‌ترین جاهای دنیا است و تا جایی که همه کشورهای دنیا نسبت به آن نظر دارند و از نگاه اقتصادی گلوگاهی است برای جمهوری اسلامی ایران. 

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: بالای یک سوم تجارت جهانی در شمال اقیانوس هند و دریای عمان و خلیج‌ عدن و باب‌المندب انجام می‌شود و مسیر عبور خطوط انتقال انرژی جهان است پس امنیت آن برای جهان و جمهوری اسلامی مهم است. 

سیاری در ادامه تصریح کرد: به تدبیر مقام معظم رهبری نیروی دریایی با اقتدار در شمال اقیانوس هند استقرار پیدا کرده است و با استقرار در سواحل مکران و حضورش در دریای عمان و شمال اقیانوس هند امنیت منطقه را برقرار کرده است. امروز در بعد اینکه بتواند از منافع کشور حفاظت کند در اجرای این فرمان به صورت مستمر در خلیج عدن حضور یابد و در مقابل تهدید دزدان دریایی اقدامات موثری انجام داده است. 

وی در همین خصوص گفت: از 7 سال گذشته تمامی کشتی‌های تجاری و نفت‌کش جمهوری اسلامی ایران که از مسیر خلیج عدن و باب‌المندب به سمت غرب عبور کرده‌اند و برعکس و یا به سمت آسیای جنوب شرقی حرکت کرده‌اند امنیت آن توسط نیروی دریایی تامین شده و ما اجازه ندادیم کوچک‌ترین خسارتی به اقتصاد کشور در بحث واردات و صادرات وارد شود. 

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حضور ناوگروه‌‌های ما در اقصی نقاط جهان گفت: این وضعیت نشان می‌دهد که نیروی دریایی در اجرای فرمان مقام معظم رهبری مبنی براینکه می‌تواند بین‌المللی باشد، سیاسی است و در اقتصاد کشور اثرگذار باشد، انجام وظیفه کرده است. 

سیاری ادامه داد: حضور ناوگروه‌های ما در اقصی نقاط جهان برای نشان دادن توانمندی بین‌المللی بودن و سیاسی بودن نیروی دریایی است. امروز ناوهای نیروی دریایی ارتش در بندر دوربان آفریقای جنوبی استقرار دارند که نشان‌دهنده اقتدار جمهوری اسلامی ایران است. 

وی پیرامون بین‌المللی و سیاسی بودن نیروی دریایی گفت: بین‌المللی بودن بدین منظور است که ما وقتی 50 کیلومتر از مرزهایمان دور می‌شویم عرصه‌مان عرصه بین‌المللی می‌شود و در بین کشورهای جهان حضور داریم. سیاسی نیز بدین منظور است که ما با بازدید از بنادر مختلف کشورها انجام می‌دهیم در حقیقت اول از ایران‌هراسی جلوگیری می‌کنیم و توان جمهوری اسلامی را به معرض نمایش می‌کنیم. و همچنین ارتباطات سیاسی را با دولت‌ها حفظ و توسعه می‌دهیم. 

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تاکید براینکه نیروی دریایی ارتش در توسعه سواحل مکران و اقتدار دریایی پیشگام است، گفت: به عنوان پیشران توسعه اقدامات مربوط به اجرایی شدن تدابیر مقام معظم رهبری را اجرا می‌کنند. 

سیاری خاطرنشان کرد: امروز نیروی دریایی ارتش به اتفاق نیروی دریایی سپاه تمام تحرکات کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای را در خلیج‌فارس و تنگه هرمز و دریای عمان و شمال اقیانوس هند را رصد می‌کنند و اجازه نمی‌دهند هیچ شناوری به مرزهای جمهوری اسلامی ایران نزدیک شود و یا به منافع و منابع‌مان آسیب برساند.

وی در پایان گفت: نیروی دریایی با حمایت همه‌جانبه مردم و تحت فرمان مقام معظم رهبری از هیچ تهدیدی هراس ندارد و برای حفاظت از مرزهای آبی در همه عرصه‌ها حضور خواهد داشت.