تحلیل:

ایران پرس: «حکیم جفریس» رهبر نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از «جو بایدن» برای ادامه رقابت‌ها در کارزار انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده حمایت نکرد.

در حقیقت جفریس که پیش تر از حامیان بایدن برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا بود، در دیدار با بایدن حمایت خود از ادامه رقابت وی در این کارزار انتخاباتی را اعلام نکرد.

جفریس همان طور که پیشتر نیز به صورت کتبی نظر نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا در مورد نامزدی بایدن را ارائه کرده بود، در دیدار حضوری با بایدن به صراحت نظر آنها را اعلام کرد، اما عامدانه این موضوع را مطرح نکرد که تصمیم گیری برای کناره‌گیری از نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، تصمیمی است که خود بایدن باید آن را بگیرد.

عدم حمایت رهبر دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا از جو بایدن در کارزار ریاست جمهوری 2024 به مثابه نقطه عطفی برای  آینده سیاسی بایدن محسوب می شود.

در واقع حکیم جفریس در یک موقعیت حساس قرار دارد: اگر او به حمایت از بایدن رئیس‌جمهور آمریکا ادامه دهد، می‌تواند موج نارضایتی از بایدن را که به تدریج در حال تبدیل شدن به شورشی علیه او است مهار کند. در مقابل اگر او به بایدن اعلام کند که حمایت هم حزبی هایش از وی از بین رفته است، این امر از هر نظرسنجی یا ایمیلی برای کارزار انتخاباتی بایدن و نیز کمکهای مالی به او تاثیر گذاری منفی بیشتری خواهد داشت.

در چند هفته اخیر به خصوص پس از برگزاری نخستین مناظره انتخاباتی بین جو بایدن، نامزد دموکراتها و «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری خواهان که آشکارا بایدن در آن در موقعیت بسیار ضعیف تری نسبت به ترامپ قرار داشت، انتقادات و نیز درخواست ها در داخل حزب دموکرات برای کنار رفتن بایدن و معرفی نامزد جدیدی به جای او برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا افزایش یافته و از جمله شمار رو به افزایشی از نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا خواهان کناره گیری او شده اند.

این در حالی است که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مدام بر عزم خود برای ادامه نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری 2024 تاکید می کند.

وی روز جمعه در جمع هواداران خود در شهر «دیترویت» بار دیگر بر ادامه حضور خود در رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده تاکید کرد و گفت: "من نامزد می‌شوم و ما پیروز می‌شویم. ۱۴ میلیون دموکرات مانند شما در انتخابات مقدماتی به من رأی دادند."

رئیس جمهور آمریکا با اشاره به درخواست‌های فزاینده قانونگذاران دموکرات و حامیان مالی کارزار انتخاباتی‌ خود برای کناره گیری از انتخابات ریاست جمهوری، خطاب به جمعیت، گفت: "شما مردم، من را نامزد کردید نه هیچ کس دیگر؛ نه مطبوعات، نه کارشناسان، نه هم‌حزبی‌های دموکرات و نه حامیان مالی، شما رأی‌دهندگان تصمیم گرفتید من نامزد شما باشم و من هم تا آخر می‌مانم و جایی نمی‌روم."

رئیس جمهوری آمریکا در حالی دم از تلاش برای کاستن از ترس دموکرات‌ها و عزم جدی برای باقی ماندن در رقابت با ترامپ زد که برخی از حامیان مالی کارزار انتخاباتی وی و نیز چهره‌های برجسته حزب دموکرات و حتی «جورج کلونی» هنرپیشه سرشاس هالیوود که پیش‌تر حامی سرسخت بایدن بود خواستار کناره‌گیری وی شده‌اند.

در واقع رای دهندگان آمریکایی در انتخابات ریاست جمهوری 2024 بین دو گزینه فعلی یعنی جو بایدن و دونالد ترامپ که هر دواز بدترین گزینه های ریاست جمهوری آمریکا هستند، گرفتار شده و با توجه به انحصار عملی دو حزبی که احتمال پیروزی نامزدهای مستقل و یا حزب سوم را به حداقل می رساند چاره ای جز انتخاب بین این دو را ندارند.

جو بایدن، نامزد دموکراتها پیر و دچار اختلال فکری و زوال عقل است و حرکات غیرطبیعی مکرری صورت می دهد که نشانه عدم تعادل روانی او است.

آخرین مورد از گاف های مکرر بایدن طی کنفرانس خبری نشست سران کشورهای عضو ناتو در واشنگتن رخ داد. جو بایدن ۸۱ ساله در این کنفرانس خبری یک ساعته که به ظاهر برای نشان دادن توانایی وی برای باقی ماندن در رقابت انتخاباتی طراحی شده بود، باز هم نتوانست مخالفان خود را راضی کند، به نحوی که شمار بیشتری از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا خواستار کناره‌گیری وی شدند.

بایدن که خود را شایسته‌ترین نامزد دموکرات برای شکست دونالد ترامپ می‌داند در این کنفرانس خبری به دلیل اشتباهی عجیب در معرفی «ولودیمیر زلنسکی» به عنوان «رئیس جمهور پوتین» و سپس نام بردن از «کامالا هریس» معاون اول خود به عنوان «معاون رئیس جمهور ترامپ» بار دیگر سوژه رسانه‌ها و کاربران شبکه‌های اجتماعی شد.

بر اساس نظرسنجی نیویورک تایمز و کالج سینا، حدود ۷۰ درصد از آمریکایی ها معتقدند که جو بایدن ۸۱ ساله برای انجام وظایف ریاست جمهوری بسیار پیر است.

نکته مهم اینکه بسیاری از مردم آمریکا که بین انتخاب بین بایدن و ترامپ گزینه دیگری ندارند اکنون مردد هستند. حدود ۲۰ درصد از رای دهندگان می گویند که در رقابت های ریاست جمهوری امسال، نامزدی را انتخاب نکرده اند، آنها می گویند به گزینه های نامزد ثالث تمایل دارند یا ممکن است اصلا رای ندهند.بدین ترتیب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، کشوری که خود را پرچمدار دموکراسی در جهان می داند، مردم این کشور به ناچار باید بین دو گزینه که هر دو غیر مطلوب و بد هستند به یکی رای دهند.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117