ایران پرس: واشنگتن مذاکره با سئول، برای وادار کردن کره جنوبی به پرداخت بیشتر هزینه حضور نظامیان آمریکایی در آن کشور را از سر گرفت.

وزارت خارجه کره جنوبی در بیانیه ای اعلام کرد، تیم‌های مذاکره‌ کننده واشنگتن و سئول در نشستی بصورت ویدیو کنفرانس برای همکاری به منظور دستیابی به توافقی عادلانه و مورد قبول درباره هزینه حضور نظامیان آمریکا در کره جنوبی توافق کردند.

در حال حاضر 28 هزار و 500 نظامی آمریکایی در کره جنوبی مستقر هستند.

دور جدید مذاکرات واشنگتن و سئول برای افزایش سهم پرداختی کره جنوبی برای ادامه حضور نظامیان آمریکایی در آن کشور با توجه به شکست چند دور گفت وگوی قبلی در این زمینه چشم اندازی ناامید کننده برای کاخ سفید دارد. 

واشنگتن خواهان آن است که کره جنوبی هزینه متقبل شده 890 میلیون دلاری در سال برای حضور نظامیان آمریکایی در آن کشور را به پنج میلیارد دلار افزایش دهد که مقامات سئول  تاکنون حاضر به پذیرش این درخواست تحت فشارهای گسترده کاخ سفید نشده اند.

کره‌ جنوبی در مذاکرات گذشته پیشنهاد افزایش 13 درصدی برای پرداخت هزینه نظامیان آمریکایی حاضر درآن کشور را مطرح کرد، اما واشنگتن خواستار افزایش 900 درصدی میزان فعلی این هزینه ها (890 میلیون دلار) است که این موضوع باعث ایجاد بن بست در ادامه همکاری نظامی دو کشور شده است.

مخالفت مردم کره با افزایش سهم کشورشان در تامین هزینه نظامیان آمریکایی

ناکامی چند دور مذاکرات سئول و واشنگتن درباره افزایش هزینه های نظامیان آمریکایی در کره جنوبی حاکی از آنست که مقامات کره ای در قبال فشارها برای پذیرش خواسته های کاخ سفید در این زمینه کوتاه نمی آیند. به خصوص آنکه مردم کره جنوبی بخش عمده ای از مشکلات منطقه ای خود از جمله تداوم اختلاف با کره شمالی را ناشی از سیاست های مخرب آمریکا با هدف حفظ تنش در شبه جزیره کره در چارچوب منافع راهبردی کاخ سفید درشرق آسیا می دانند.

«کوین گری» تحلیلگر روابط بین الملل و کارشناس امور شرق آسیا می‌گوید: "در حقیقت آمریکا به حضور نیروهایش در شبه جزیره کره به عنوان بخشی از راهبرد منطقه‌ای واشنگتن در قبال پکن نیاز دارد."

به همین دلیل مردم کره جنوبی بشدت با هر گونه افزایش سهم کشورشان در تامین هزینه نظامیان آمریکایی در کره جنوبی مخالفند، زیرا موافقت با این خواسته آمریکا را پذیرش سیاست این کشور در حفظ و تداوم تنش در شبه جزیره کره می دانند.

البته باید توجه داشت که هر گونه اقدام برای ادامه حضور نظامیان آمریکایی در کره جنوبی یا همکاری نظامی و راهبردی دو کشور تاثیر مستقیم بر افزایش تنش در روابط دو کره دارد. از نظر مقامات کره شمالی چنانچه کره جنوبی قصد دارد روابط دو کشور به مسیر مسالمت آمیز بازگردد باید درهمکاری های نظامی با آمریکا و ادامه حضور این کشور در شبه جزیره کره را که ابزاری برای اعمال فشار روانی بر پیونگ یانگ است، تجدید نظر کند.

 با توجه به ادامه مقاومت های دولت سئول در برابر فشارهای آمریکا برای تامین 9 برابری هزینه نظامیان آمریکایی در کره جنوبی، سال گذشته کاخ سفید تصمیم گرفت چهارپایگاه نظامی در اختیار خود را به وزارت دفاع کره جنوبی واگذار کند.

آمریکا با این تصمیم تلاش کرد، این پیام را به مقامات سئول بدهد که عدم افزایش بودجه حضور نظامیان آن کشور در کره جنوبی تا سقف پنج میلیارد دلار می تواند به کاهش حمایت های نظامی و امنیتی از این کشور در مقابله با آنچه تهدیدات کره شمالی می خواند، منجر شود.  

با وجود فشارهای سیاسی و نظامی دولت کنونی آمریکا بر سئول برای توافق درباره افزایش 9 برابری هزینه حضور نظامیان این کشور در کره جنوبی اما دولت این کشور قصد دارد هر گونه توافق با آمریکا را به دوره پسا ترامپ موکول کند.  

نویسنده: محمدرضا عسگری

117

بیشتر بخوانید:

آمریکا، مانع اصلی صلح دو کره

رویکرد متناقض آمریکا در قبال بحران هسته ای شبه جزیره کره