به گفته «ادواردو آنو» ازفرماندهان ارتش فیلیپین «محمود احمد» تروریست معروف مالزیایی و «عمرخیام مائوته» از سرکردگان گروه تکفیری «مائوته» در عملیات پاکسازی این شهر از تروریستها، کشته شدند.
گروه تروریستی مائوته که با گروه تروریستی داعش اعلام بیعت کرده است، نماد این گروه تروریستی در جنوب شرق آسیا محسوب میشود.
از اینرو گفته می شود، «محمود احمد» بیش از یک میلیون و 600 هزار دلار از گروه تروریستی داعش دریافت کرده بود تا سلاح و دیگر تجهیزات نظامی برای ادامه مقاومت تروریستها در «مراوی» فراهم کند.
گروههای تروریستی که تحت نامهای مختلف همچون ابوسیاف در جنوب شرق اسیا فعالیت می کنند، گروههای تبهکاری وجنایت کار هستند که برای تامین مالی خود اقدام به ادم ربایی، اخاذی و جنایت می کنند و اخیرا برای توسعه فعالیت های خود و کسب درامد و کمکهای مالی بیشتر ادعا می کنند که با گروه تروریستی داعش بیعت کرده اند.
این بدان معنا است که گروههای تروریستی و تبهکاری در جنوب شرق اسیا برای گروه تروریستی داعش مزدوری می کنند.
محمود احمد، از سرکردگان گروههای تروریستی که در مراوی کشته شد با گروه تروریستی ابوسیاف نیز همکاری داشته است و این، از ارتباط این گونه گروهها با هم حکایت دارد.
گروه تروریستی داعش که در سوریه و عراق متحمل شکستهای پی در پی شده است، منطقه جنوب شرق اسیا را به عنوان محلی برای انتقال نیروهای شکست خورده خود در کنار افغانستان برگزیده است.
اما از انجا که تعداد بسیار کمی از افراد این منطقه به سوریه و عراق اعزام شدند و در همان حال انان تمایلی برای اعمال خشونت به سبک داعش در جنوب شرق اسیا ندارند، این گروه تروریستی برای یافتن پایگاه در منطقه جنوب شرق اسیا با دشواری جدی روبرو است به همین دلیل به همکاری با گروههای تبهکاری و جنایت کار روی اورده و امیدوار است با همکاری این گونه گروهها از جمله گروه تروریستی مائوته و ابوسیاف بتواند برای خود جغرافیا تصاحب کند.
حمله به شهر مراوی در جنوب فیلیپین با همین هدف صورت گرفت.
در این حال محافل وابسته به وهابیون که از کمکهای مالی عربستان برخوردارند و حامی اصلی گروه تروریستی داعش محسوب می شوند اخیرا فعالیتهای خود را در جنوب شرق اسیا برای ترویج و گسترش افراط گرایی و جذب جوانان به فرقه گرایی با ارائه اندیشه های انحرافی از اسلام شدت بخشیده اند تا بتوانند به اصطلاح به فعالیتهای خشونت بار و تروریستی خود در جنوب شرق اسیا رنگ و بوی مذهبی بدهند.
«گرگ فیلی» اسلام شناسان و از محققان حوزه اندونزی در استرالیا در این باره می گوید:
"هر محققی که اندک تاملی در مورد مسائل جنوب شرق آسیا و به خصوص مالزی داشته باشد، درخواهد یافت که داعش هیچ برنامه ای برای حضور در این منطقه ندارد. خشونت طلبانی که در طول یکسال اخیر از سوریه و عراق به کشورهای خود بازگشته اند، هیچ علاقه ای به ارتکاب اعمال تروریستی مشابه داعش ندارند و احتمال تشکیل خلافت اسلامی توسط این گروه تروریستی در حوزه دریای سلو نیز ادعایی بی اساس است زیرا مردم منطقه تمایلی برای حضور زیر پرچم جنایت کاران داعش و تروریستهای حامی انها ندارند."
شرکت مشاوره امنیتی موسسه آمریکایی «سوفان گروپ» مستقر در نیویورک نیز اعلام کرد:
"برخی شهروندان منطقه جنوب شرق اسیا با تصور اینکه بعد از پیوستن به گروه تروریستی داعش مسلمان بهتری می شوند، تلاش کردند به این گروه تکفیری بپیوندند اما در عمل با صحنه ها وافکار دیگری روبرو شدند که موقعیت این گروه تروریستی را از نظر اعتقادی در این منطقه به شدت متزلزل کرده است."
در هر حال، به هلاکت رساندن دو تن از سرکردگان گروههای تروریستی در شهر مراوی فیلیپین از سوی نظامیان این کشور نشان می دهد که ارتش فیلیپین از توانایی لازم اطلاعاتی و عملیاتی برای نابودی تروریستها برخوردار است و توافقهای اخیر این کشور با مالزی و اندونزی برای همکاری مشترک امنیتی و اطلاعاتی بیش از پیش توان انها را برای نابودی تروریستها افزایش می دهد. 116/112
بیشتر بخوانید:
فیلیپین؛ نبرد با داعش در «مراوی» ادامه دارد+ ویدئو
حضور بیش از هزار عضو گروه تروریستی داعش در فیلیپین
توافق وزرای خارجه مالزی، اندونزی و فیلیپین برای مقابله با تروریسم