به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ایران، در ادامه اجلاس یازدهم کمیته بینالدول میراث ناملموس یونسکو درآدیس آبابا، پایتخت اتیوپی، پرونده "فرهنگ پخت نان های نازک" به ثبت رسید.
این پرونده که با همکاری نزدیک و مشترک کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، و ترکیه تهیه شده، فرهنگ پخت برخی نانهای نازک و پهن از جمله لواش را در بر می گیرد.
بر اساس این گزارش، در سال ٢٠١٤ پرونده ای تحت عنوان "نقش فرهنگی لواش" توسط ارمنستان ثبت شده بود.
با توجه به این پیشینه، برای جلوگیری از بروز هر گونه سوء تفاهم در توصیف فرهنگ پخت نان لواش میان کشورهای منطقه، همه کشورهای ذیربط تلاش کردند تا با گفت وگو به تفاهم برسند.
احمد جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در یونسکو، در سخنرانی خود در این اجلاس تأکید کرد که "نان خوردن با هم" در فرهنگ ایران معنایی وسیع تر از تغذیه دارد، زیرا اسباب نزدیکی مردمان، باورها و اقوام می شود و هم سفره شدن یک ارزش معنوی است.
جلالی همچنین اظهار امیدواری کرد که همکاری کشورهای منطقه در ثبت میراث های ناملموس بتواند اسباب نزدیکی جانها و معنویت ها شود
گفتنی است، در جریان یازدهمین نشست کمیته بین الدول حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس، پرونده چند ملیتی نوروز با مشارکت 12 کشور و با مدیریت ایران نیز به عنوان بزرگترین و کهنترین میراث ناملموس جهان شناخته شد
نشست کمیته بین الدول حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس از 28 نوامبر تا دوم دسامبر جاری در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی برگزار می شود.