سید رضی عمادی- «روعی ملامد» ، رئیس دفتر صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) در اراضی اشغالی 1948 از افزایش روزافزون مشکلات اجتماعی در اسرائیل خبر داد .

«روعی ملامد»، رئیس دفتر صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) در اراضی اشغالی 1948 گفت سردی روابط خانوادگی در اسرائیل به یک بیماری مُسری تبدیل شده است که به خودکشی نیز منجر می‌شود.

موجودیت اسرائیل در منطقه خاورمیانه نتیجه سیاست های استعماری قدرتهای غربی به خصوص انگلیس و آمریکا است. اسرائیل در حالی در منطقه خاورمیانه اعلام موجودیت کرد که دو رکن مهم تبدیل شدن به کشور یعنی سرزمین و مردم را ندارد.

سرزمینی که رژیم اسرائیل در آن بنا شده، اشغالی فلسطین است و به مردم فلسطین تعلق دارد. اسرائیل با کمک قدرت های غربی، فلسطین را اشغال کرده است و این اشغال گری همچنان در قالب های مختلف به خصوص شهرک سازی ادامه دارد.

در عین حال، مردمی که امروز با هویت اسرائیلی در سرزمین های اشغالی حضور دارند، در اصل هویت اسرائیلی ندارند بلکه در نتیجه سیاست های مهاجرتی کابینه صهیونیستی از مناطق مختلف جهان به سرزمینهای اشغالی مهاجرت کرده اند. در واقع آنچه  سبب گردآمدن مردم در فلسطین شد، هویت مذهبی یهودی است نه موجودیت جعلی اسرائیل. 

این بنیان های ناقص و مصنوعی عامل مهمی در شکل گیری بحران های اجتماعی در سرزمین های اشغالی است. مردم، تعلق چندانی به هویت اسرائیلی ندارند. از این رو، افزایش مشکلات مردم در سرزمین های اشغالی سبب شکل گیری بحران های روحی و روانی می شود و مردم که با وعده های رویایی به سرزمینهای اشغالی مهاجرت کردند در برابر مشکلات، یا به مهاجرت معکوس روی می آورند و یا رفتارهای ناهنجار از خود نشان می دهند.

از جمله این رفتارهای ناهنجار، خودکشی است که در اسرائیل به دومین عامل مرگ و میر نوجوانان پسر و سومین عامل مرگ و میر نوجوانان دختر تبدیل شده است. از سوی دیگر؛ نداشتن هویت ملی سبب فاصله گرفتن مردم از همدیگر در سرزمین های اشغالی شده است.

علاوه بر این، روابط اجتماعی نیز در اسرائیل بیش از آنکه در قالب روابط مستقیم و دیداری انجام شود، ماهیت غیرمستقیم و غیردیداری پیدا کرده است و بیش از همه در قالب روابط اینترنتی انجام می شود. این شکل از روابط، سبب فاصله گرفتن شهروندان اسرائیلی از همدیگر و رشد روحیات انزواگرایانه در میان مردم سرزمین های اشغالی شده است.

از اینرو «روعی ملامد»، رئیس دفتر صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) در اراضی اشغالی 1948 با بیان این که بیماری‌های اجتماعی مختلفی از جمله انزواء، گوشه‌گیری و احساس تنهایی کودکان در اسرائیل وجود دارد، عنوان کرد حدود 46 درصد از جوانان اسرائیلی فقط هفته‌ای یک بار، 34 درصد هفته‌ای دو یا سه بار و 20 درصد از آنان هم هفته‌ای چهار بار یا بیشتر با پدر و مادر خود صحبت می‌کنند.

کابینه های مختلف رژیم صهیونیستی برای ایجاد هویت ملی در میان مردم سرزمین های اشغالی از عناصری نظیر هلوکاست، مذهب یهودی و ملی گرایی بر مبنای صهیونیسم بهره گرفته اند اما هیچ یک از این عناصر تاکنون سبب شکل گیری هویت ملی اسرائیلی در میان شهروندان سرزمین های اشغالی نشده است. 

با توجه به شکست در ملت سازی و بروز شکاف های اجتماعی و تبدیل شدن جامعه اسرائیل به جامعه ای چند تکه، کابینه های رژیم اسرائیل به فرآیند دشمن سازی و به راه انداختن جنگ های متعدد روی آورده است اما این روش ها نیز بر شدت بحران های اجتماعی در سرزمین های اشغالی افزوده است.