سید رضی عمادی- در خصوص این حمله چند نکته وجود دارد؛
نخست اینکه؛ آمریکایی ها بدون ارائه هیچ گونه سند و مدرکی، گردان های حزب الله عراق را به تلاش برای حمله به منافع و تأسیسات آمریکا در عراق متهم کردهاند.
دوم؛ این حمله در شرایطی انجام شد که به تازگی مذاکرات میان دولت های بغداد و واشنگتن برگزار شد که یکی از محورهای اصلی این مذاکرات، حضور نظامیان آمریکایی در عراق بود.
گفته می شود در این مذاکرات درباره کاهش شمار نظامیان آمریکایی در عراق توافق شد.
با این حال، حمله بامداد امروز به مقر گردان های حزب الله نشان می دهد که امنیت عراق با کاهش شمار نظامیان آمریکایی تامین نمی شود بلکه صرفاً با خروج این نظامیان و کوتاه شدن دست آمریکا از مداخله در امور داخلی عراق تامین می شود.
سوم؛ این حمله با حمایت سازمان مبارزه با تروریسم عراق انجام شد و فرماندهی نیروهای مبارزه با تروریسم نیز بر عهده "عبدالوهاب الساعدی" است که در زمان دولت عادل عبدالمهدی به دلیل ارتباط مشکوک با سفارتخانه های خارجی از جمله سفارت آمریکا از این سمت برکنار شده بود.
موضوع دیگر درباره هدف این حمله به مقر نیروهای حزب الله عراق است.
بدون شک، مهمترین هدف این حمله، ایجاد اختلاف های داخلی و دوقطبی نظامی در عراق است.
حشد الشعبی به همراه سازمان مبارزه با تروریسم در جریان مبارزه چهار ساله عراق بین سال های 2014 تا 2018 با گروه تروریستی داعش نقش اصلی را ایفا کردند.
با این حال، آمریکایی ها به کمک برخی کشورهای عربی درصدد هستند سازمان مبارزه با تروریسم را در مقابل حشد الشعبی قرار داده و ضمن کوچک شمردن نقش حشد در مبارزه با تروریسم داعشی، نقش سازمان مبارزه با تروریسم را پررنگ کنند.
بر همین اساس نیز در حالی که عبدالوهاب الساعدی را به عنوان یک قهرمان ملی معرفی می کنند، ابومهدی المهندس، نایب رئیس حشد الشعبی را به بهانه حمایت از تروریسم، ترور کرده و به شهادت رساندند.
پس از حمله بامداد جمعه به مقر گردان های حزب الله، مزدوران رسانه ای آمریکا نیز در قالب جنگ رسانه ای تلاش می کنند دوقطبی نظامی در عراق شکل داده و آنرا پررنگ کنند.
در همین چارچوب هم در شبکه های مجازی دو دسته پیام در حمایت از حشد الشعبی و یا حمایت از سازمان مبارزه با تروریسم پخش می شود.
برخی از شخصیت ها و تحلیلگران عراقی با آگاهی از این سیاست آمریکا، درباره تبعات دوقطبی نظامی در عراق هشدار دادند.
«کریم بدر الحمدانی» تحلیلگر عراقی حوادث بامداد جمعه بغداد را شروع نقشه ایجاد فتنه بین سازمان مبارزه با تروریسم و حشد الشعبی عنوان کرد که توسط مزدوران رسانه ای سفارت آمریکا انجام می شود.
«مازن الزیدی» یکی دیگر از تحلیلگران عراقی نیز تحریک شوندگان را کودکانی توصیف کرد که با دستور آمریکا در پی تحریک حشد الشعبی هستند، اما این افراد با آتش بازی می کنند.
در همین حال،«نوری المالکی» نخست وزیر اسبق عراق نیز با هشدار درباره ایجاد فضای دوقطبی نظامی، خواستار خویشتنداری و دوری از اختلاف ها به دور از دخالت خارجی شد.
نکته پایانی اینکه، واکنش یکپارچه و منسجم گروههای مقاومت عراق و از جمله دادن فرصت محدود برای آزادی بازداشت شدگان سبب شد نیروهای حمله کننده به مقر گردان های حزب الله، در فاصله کوتاهی افراد بازداشت شده را آزاد کنند.
این اتفاق نیز بیش از هر چیز حاکی از آگاهی مخالفان حشد الشعبی از اقتدار و جایگاه این نیروها در عراق است.
بیشتر بخوانید:
حشد الشعبی؛ از فتوا تا استحکام در عراق
هشدار عراق درباره خطر بازگشت داعش
دور جدید گفتو گوهای عراق و آمریکا؛ دلایل و پیامد