تحلیل؛

ایران پرس: اجتماعات انتخاباتی روز شنبه نامزدهای چهاردمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، با استقبال گسترده مردمی در شهرهای مختلف برگزار شد.

از شش نامزد انتخابات ریاست جمهوری،  سه نامزد "محمد باقر قالیباف"، "سعید جلیلی"،  و "مسعود پزشکیان" روز شنبه در چند شهر مختلف به اجتماع هواداران خود رفتند و به طرح دیدگاهها، برنامه ها  و نظرات خود پرداختند و اهداف خود درصورت پیروزی در انتخابات را برای مردم تشریح کردند. "علیرضا زاکانی"،  "سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی" و "مصطفی پورمحمدی "  نیز به طرح دیدگاههای خود پرداختند. 

اجتماعات انتخاباتی در شهرهای مختلف، ازجمله سنندج، اصفهان، شیراز، قزوین، اهواز و اصفهان حاکی از این واقعیت بود که مناظره های  نامزدها در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران موجب جلب نظر مردم شده است و میتینگ های انتخاباتی با شور و هیجان بیشتری برگزار می شود. نتایج نظرسنجی ها، نیز نشان می دهد  که تبلیغات انتخاباتی، برگزاری مناظره ها در صداو سیما و میتینگ های انتخاباتی تاثیر مستقیمی بر افزایش مشارکت و حضور گسترده  مردم خواهد داشت. 

حضور نامزدهای چهاردمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در شهرهای مختلف، و دیدار با هواداران نقش زیادی در افزایش مشارکت و حضور مردم در انتخابات روز جمعه 8 تیرماه خواهد گذاشت. نامزدهای انتخاباتی می توانند با استفاده از فرصت باقیمانده به طرح دیدگاهها و برنامه های خود بپردازند و سبد آرای خود را افزایش دهند. جریانات سیاسی مختلف کشور در انتخابات چهاردمین دوره ریاست جمهوری، ازجمله اصلاح طلب، اصولگرا و میانه رو مانند دوره های قبل نیز حضور دارند و این تنوع نامزدها زمینه ساز حضور گسترده مردم در پای صندوق ها رای خواهد شد.  

نکته اصلی و مهم دیگر توجه نامزدها، به رعایت و انجام اصول اخلاقی در مناظره ها و اجتماعات انتخاباتی است که می تواند موجب وحدت و انسجام داخلی و مقابله با توطئه های خارجی باشد که هدف اصلی آنها دلسرد کردن مردم خواهد بود. البته این اهداف شوم دشمنان  با هوشیاری مردم و رفتار اخلاقی نامزدها مانند همیشه به نتیجه نخواهد رسید. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، نیز روز شنبه در دیدار مسئولان قوه ‌قضائیه، برنامه‌های انتخاباتی تلویزیون را خوب و باعث آشنایی مردم با دیدگاه‌های گوناگون خواندند و خطاب به نامزدهای انتخابات گفتند: مباحث نامزدها در تلویزیون یا اظهارات دیگر آنها موجب نشود که یک نامزد برای غلبه بر رقیب، حرف دشمن‌پسند و دشمن شادکن بزند.

ایشان افزودند: فرض بر این است که همه نامزدها، ایران و جمهوری اسلامی را دوست دارند؛ چون می‌خواهند در این نظام و برای خدمت به مردم، رئیس جمهور شوند. بنابراین  نباید بگونه‌ای صحبت کنند که دشمن خوشحال شود.

حضور نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، در بین مردم به نوعی اهمیت و توجه به خواست و نظرات جامعه و درنظر گرفتن خواسته های آنهاست. از سوی دیگر استقبال مردم از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، نیز نشاندهنده افزایش شور انتخاباتی و خنثی کننده تبلیغات دروغ رسانه های معاند درمورد بی تفاوتی مردم به انتخابات پیش رو است. 

فضای انتخاباتی، پس از سه دور مناظره و پیش از برگزاری دو مناظره دیگر حاکی از شور و اشتیاق گسترده مردم برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری است. انتخابات با نقش آفرینی دو بازیگر اصلی آن مردم و نامزدها پرشورتر از قبل خواهد بود و  پیوند همیشگی  اقشار مختلف مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران  را مستحکم تر خواهد کرد.   

نویسنده: احسان شاه ابراهیم

بیشتر بخوانید:

تحلیلی بر سومین مناظره انتخابات ریاست‌ جمهوری ایران

نقد سخنان نامزدها از سوی یکدیگر در سومین مناظره تلویزیونی

کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری پس از مناظره دوم چه گفتند؟