تهران- ایران پرس: بیست و سومین سالگرد شهادت شهید سپهبد علی صیاد شیرازی صبح امروز ( یکشنبه ) در مراسمی گرامی داشته شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهيد سپهبد علي صياد شيرازي که در ستاد فرماندهی ارتش برگزار شد ، فرماندهان عالیرتبه ارتش ، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی و خانواده معظم شهدا حضور داشتند.

در این مراسم  حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران سخنرانی کرد ، وی در بخشی از سخنانی خود گفت: رشادت و پایمردی فرماندهان شجاع و جان برکفی مانند شهید صیادشیرازی ها و قاسم سلیمانی ها که موجب قدرت گرفتن جبهه مقاومت شده است ، هیچگاه از یادها نخواهد رفت.

امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، امیر سرلشکر عطاءالله صالحی مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور ارتش، حجت الاسلام والمسلمین عباس محمد حسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، امیر سرتیپ «امیر حاتمی» مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش، امیر دریادار حبیب اله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش، امیر سرتیپ قادر رحیم زاده فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا کشور، حجت‌الاسلام «عبدالعلی گواهی» رئیس عقیدتی سیاسی ستاد کل نیرو‌های مسلح، حجت‌الاسلام و المسلمین آقاجانپور رئیس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع از فرماندهان و مسئولان حاضر در این مراسم بودند.

سپهبد شهید علی صیاد شیرازی در 14 خردادماه 1323 در شهرستان درگز متولد و در 21 فروردین‌ ماه 1378 توسط گروهگ تروریستی منافقین  به شهادت رسید.

سپهبد شهید علی صیاد شیرازی پس از پایان جنگ تحمیلی، در 8 مهر ماه 1368‬ بنا به فرمان  حضرت آیت‌الله خامنه‌ای  فرمانده معظم کل قوا به معاونت بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد و از 10 شهریور 1372‬ به فرمان معظم له، با حفظ سمت معاونت بازرسی، در سِمت جانشینی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هم انجام وظیفه کرد.

صیاد شیرازی در روز ششم فروردین‌ ماه 1378 مصادف با عید غدیر خم، به دست مقام معظم رهبری، به درجه سرلشکری ارتقا درجه یافت. 

 ولادت تا دانشگاه

"نامم علی و نام خانوادگی‌ام صیادشیرازی است. اجداد من از عشیره‌ای به نام «اخت افشار» می‌باشند که از اصطهبانات و نی‌ریز در فارس تا سیرجان، بافت و جیرفت در کرمان گسترش یافته‌اند. پدربزرگم صیاد همراه فرزندانش و مال و احشامش ده‌ها سال پیش به سوی خراسان و شهرستان مشهد به راه افتادند و به شهرستان درگز کوچ کردند. پدر من "زیاد" کوچک‌ترین فرزند ایشان بود که در آن موقع 12 سال داشت.

پس از ولادت اینجانب در شهرستان درگز و حدود یک سال اقامت در این شهر، بر حسب شغلی که پدرم داشت (درجه‌دار ژاندارمری) حدود دو سال در مشهد اقامت کردم و حدود 15 سال در مازندران، یعنی در شهرهای گرگان، آمل و گنبدکاووس به سر برد.

سال ششم ریاضی، یعنی سال آخر دبیرستان را در تهران گذراندم و از دبیرستان امیرکبیر فارغ‌التحصیل شدم. در سال 1343 وارد دانشکده افسری شدم."

شهید صیاد شیرازی در سال 1346 با درجه ستوان‌دومی در رسته توپخانه از آن دانشکده فارغ‌التحصیل شد و در طول سال‌های تحصیل به جدیت در درس و پایبندی به مذهب شهرت داشت. او دوره‌های چتربازی و رنجر را نیز با رتبه یکم بین هم‌دوره‌های خود گذراند.

 افتخار در دوره تخصصی در آمریکا

"پس از طی یک سال دوره مقدماتی رسته توپخانه، به لشکر 2 تبریز رفتم. در سال 1348 مأموریت استقرار در مرزهای غرب کشور قصرشیرین به لشکر 2 تبریز داده شد.

بنده به عنوان افسر دیده‌بان توپخانه و معاون آتشبار، حدود یک سال در این مأموریت به سر بردم. لشکر تبریز در سال 1349 منحل شد و گردان ما که گردان 302 توپخانه بود به توپخانه لشکر 81 زرهی کرمانشاه انتقال یافت و من فرمانده آتشبار شدم.

بعد از یک بار جابجایی و انتصاب در فرماندهی آتشبار در گردان 316 توپخانه، برای گذراندن دوره آموزش زبان انگلیسی به تهران رفتم. سپس با پذیرفته شدن در کنکور اعزام به خارج در سال 1351 برای طی یک دوره تخصصی توپخانه تحت عنوان دوره هواسنجی بالستیک توپخانه به آمریکا رفتم."

شهید صیاد شیرازی در طول این دوره همچون یک مبلّغ مذهبی در جلسات بحث و مناظره آمریکایی‌ها شرکت و آنها را به اسلام دعوت می‌کرد. او در بین تمام دانشجویان خارجی و آمریکایی رتبه یکم دوره را کسب کرد.

 همگام با حرکت انقلاب اسلامی

سپهبد شهید صیاد شیرازی با ورود به اصفهان و قرار گرفتن در متن مردم متعهد و انقلابی این دیار شهیدپرور در طی حدود پنج سال قبل از به ثمر رسیدن انقلاب، با فعالیت‌های مذهبی و انقلابی مخفی، خود را برای ورود به فضای نورانی انقلاب اسلامی آماده کرد و در پاییز سال 1357، همگام با اوج نهضت انقلاب اسلامی فعالیت انقلابی خود را در پادگان‌های اصفهان و سایر یگان‌ها همراه با دوستان انقلابی خود در ارتش گسترش داد و سرانجام در روز 19 بهمن 1357 به دلیل فعالیت‌های انقلابی بازداشت  شد که در بامداد 22 بهمن با پیروزی عظیم انقلاب اسلامی از بازداشت خارج شد و با درجه سروانی به خدمت در ارتش جمهوری اسلامی وارد شد و در سازمان‌دهی نیروهای مؤمن و انقلابی ارتش نقش مؤثری ایفا کرد.

ورود به کردستان

"با آغاز توطئه سنگین ضدانقلاب در کردستان، بعد از فاجعه شهادت 52 نفر از پاسداران انقلاب اسلامی اصفهان در جاده سردشت بانه در استان کردستان، همراه با هم‌رزم عزیزم سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی رحیم صفوی و در معیّت سردار سلحشور اسلام شهید دکتر مصطفی چمران، وارد کردستان و شهر سردشت شدم.

با بررسی‌ها و تجربه‌هایی که طی 17 روز در شهر سردشت به عمل آمد، در فروردین سال 1359 موفق به ارائه طرحی شدم که با راهنمایی شهید فلاحی مورد تصویب رئیس جمهور وقت قرار گرفت و در اجرای آن تقریباً به صورت رسمی در درجه سرگردی مأموریت مقابله با ضدانقلاب را در شهر سنندج دریافت کردم."

آموزش پاسداران

"به موجب سعایت‌هایی که علیه اینجانب و قرارگاه عملیاتی غرب کشور انجام گرفت، به دستور رئیس جمهور وقت حیطه فرماندهی من به کردستان محدود شد.

سپس از مسئولیت خود عزل شدم. در ضمن به درجه قبلی، یعنی سرگردی تنزل یافتم. در همین اوان بود که جنگ تحمیلی نیز آغاز شد."

شهید صیاد شیرازی بعد از برکناری از مسئولیت و در دوران فترت خدمتی، حدود هفت ماه به صورت افتخاری در ستاد مرکزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و در معاونت طرح و عملیات آن ارگان انجام وظیفه می‌کرد و در طول این مدت واحد طرح و عملیات سپاه را به صورت کلاسیک راه‌اندازی کرد.

با هماهنگی و همکاری شهید یوسف کلاهدوز قائم مقام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دوره‌ای یک ماهه، از صبح تا غروب برای تعداد 30 تا 40 نفر از برادران سپاه تشکیل شد.

به کمک چند استاد ارتشی که خود سرپرستی آنها را به عهده گرفته بود، دروس مختلفی را در مورد عملیات به صورت تئوری تدریس کردند.

سپس او در راستای تشکیل این کلاس، به منطقه جنوب حرکت کرد و با آشنا کردن برادران سپاه با عملیات کلاسیک، وحدت اصولی و منطقی را بین ارتش و سپاه در عملیات ثامن‌الائمه (ع) زمینه‌سازی کرد.

در این مدت نیز بنی‌صدر پا به فرار گذاشت و شهید والامقام آقای رجایی عهده‌دار مقام ریاست جمهوری شد.

نمایندگی رهبر کبیر انقلاب در شورای عالی دفاع

شهید سپهبد علی صیادشیرازی پس از مسئولیت فرماندهی نیروی زمینی ارتش، بدون وقفه، از شهریورماه سال 1365 بنا به امر امام راحل به نمایندگی معظم‌له در شورای عالی دفاع منصوب شد که تا پایان جنگ این مأموریت ادامه یافت.

او به پاس قدردانی از رشادت‌ها وفداکاری‌هایی که در صحنه‌های نبرد داشت، به دریافت دو نشان فتح درجه یک از دست مبارک مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، نائل شد.

گروهک تروریستی منافقین از زمانی که در عملیات مرصاد شکستی سخت را متحمل شدند، کینه صیاد را به دل گرفتند تا اینکه سرانجام در بامداد 21 فروردین 1378 عوامل مسلح این این گروهک تروریستی که در پوشش رفتگر مقابل درب منزل مسکونی صیاد شیرازی در تهران کمین کرده بودند، وی را در برابر دیدگان فرزندش ترور کردند.

مراسم تشییع پیکر صیاد فردای آن روز با حضور رهبر معظم انقلاب و هزاران نفر از مردم در تهران برگزار و پیکر این شهید بزرگوار در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

112