ایران پرس: نهمین اجلاس کمیته مشترک تجاری ایران و پاکستان با حضور سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان و عبدالرزاق داوود مشاور نخست وزیر پاکستان در امور تجارت و سرمایه‌گذاری روز شنبه در تهران تشکیل شد.

روابط بین بانکی، مسایل گمرکی، فعالیت بازارچه‌های مرزی، تبادلات کالا و همچنین تشکیل کمیته هیئت‌های تجاری برای رفع موانع از سوی دو طرف از جمله موضوعاتی است  که  در این نشست بررسی شد .

همکاری‌های دیرینه  و روابط دوستانه تجاری با  پاکستان ؛ این کشور را در اولویت توسعه مناسبات اقتصادی وتجاری با ایران قرار داده است . این همکاری ها  از  جنبه های مختلف برای ایران و پاکستان  حائز اهمیت است .

محمدرضا کرباسی"، معاون بین‌الملل اتاق بازرگانی ایران در این باره می گوید ؛ با توجه به پیشینه روابط و نزدیکی‌های فرهنگی پاکستان با ایران، دو کشور دارای ظرفیت‌ های بی‌نظیری برای توسعه همکاری‌های تجاری هستند ؛اما نبود زیرساخت‌های مناسب برای فعالیت های تجاری  وهمچنین وجود برخی مشکلات در تبادلات بانکی و ارزی با پاکستان از جمله  موانع تجارت مستقیم  بین دو کشور است .

با امضای موافقت‌نامه تجارت آزاد می‌توان مراودات کالایی بین دو کشور را تسهیل کرد. در این زمینه بندر چابهار در جنوب شرقی ایران  با توجه به  ظرفیت های تجاری خود فرصت  کم نظیری را برای  مروادات تجاری با کشورهای منطقه فراهم ساخته  است.

این بندر چند منظوره اقیانوسی در صادرات و ترانزیت  کالا از  پاکستان و هند به ایران و کشورهای همجوار اهمیتی راهبردی دارد .

«رحیم حیات قریشی» سفیر پاکستان در جمهوری اسلامی در این باره می گوید؛ "  باید از موقعیت جغرافیایی پاکستان که ما را در کنار یک کشور غنی از انرژی یعنی ایران قرارداده، به طور جدی استفاده کنیم."

جمهوری اسلامی ایران  با تاکید بر ایجاد بهترین روابط  با همسایگان ؛  اولویت خود را در رفع موانع همکاری اقتصادی با کشورهای همسایه،  از جمله پاکستان و حرکت در چارچوب موافقت‌نامه‌های دوجانبه تجاری و همچنین بهره گیری از پیمان‌های چندجانبه نظیر اکو، دی 8 و اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی قرار داده است.

در مجموع می توان گفت ظرفیت های تجاری و اقتصادی  در ایران و پاکستان ، متنوع ودر عین حال مکمل یکدیگر هستند.

در همین راستا ،عبدالرزاق داوود، مشاور نخست وزیر پاکستان در امور تجارت و سرمایه‌گذاری با تاکید بر علاقمندی اسلام آباد به توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری  با ایران ؛ برگزاری  نشست تهران را آغازگر رسیدگی به مشکلات و موانع موجود در راه توسعه مناسبات تجاری دو کشوردانست وتاکید کرد ،پاکستان خواهان پیشرفت در همه حوزه‌ها از جمله حمل و نقل آزاد کالا‌ها و کامیون‌ها و تهاتر میان دو کشور از جمله در بازارچه‌های مرزی و استفاده و بهره مندی از مزایای توافق تجارت آزاد میان دو کشور است  .

جمهوری اسلامی ایران براین باور است که  با تقویت همکاری ها با  کشور‌های همسایه از جمله پاکستان، می‌توان  روابط منطقه ای  را  ارتقاء داد وپروژه های  معطل‌مانده مانند خط لوله گاز را تکمیل کرد.

از این دیدگاه ، موضوعات و تصمیماتی  که درنشست اقتصادی ایران و پاکستان مورد تاکید و توجه قرارگرفت  ؛  حاکی از عزم  مقام های دو کشور  برای توسعه  روابط  تجاری و اقتصادی  با استفاده از ظرفیت های موجود دردو کشوراست.

از اینرو انتظار می رود با تصمیمات اتخاذ شده در نهمین اجلاس کمیته مشترک تجاری ایران و پاکستان واعلام آمادگی دو طرف برای رفع موانع تجاری ، ظرف چند ماه آینده مسیرروابط  تجاری دو کشور هموارشود.

نویسنده: جمشيد امین زاده

112

 بیشتر بخوانید: 

عبدالرزاق داوود: پاکستان خواهان گسترش روابط تجاری با ایران است.

وزیر صمت: تجارت ایران و پاکستان به 5 میلیارد دلار می رسد

نهمین اجلاس کمیته مشترک تجاری ایران و پاکستان