کنسول، همچنین در تعریف دیگر به بازی های ویدئویی قابل حمل نیز گفته می شود که تصاویر آن از یک مونیتور کوچک پخش می شود و انواع و اقسام بازی های مختلف از صفحه مونیتور کوچک آن پخش می شود. این نوع از ویدئوگیم ها، برخلاف کنسول های دیگر نیازی به " جوی استیک " یا اصطلاحا " دسته بازی " ندارند و گیمرها یا بازیگر ها با استفاده از صفحه کوچک ( مونیتور ) به بازی خود ادامه می دهند.تلفن های همراه نیز با اتصال به اینترنت و یا سیو ( حفظ کردن ) بازی ها در حافظه خود می توانند دقیقا مانند کنسول های قابل حمل دستی (2) عمل کنند و درصورت نیاز تبدیل به یک وسیله سرگرم کننده شوند. شرکت ها و کمپانی های بزرگ غربی در سال های اخیر سرمایه گذاری عجیب و بالایی در بخش بازی های سرگرم کننده داشته اند و محصولات آنها تبدیل به کالایی مورد علاقه بویژه برای نوجوانان و جوانان در سراسردنیا شده است.
" پلی استیشن " (3) یکی ازمحبوبترین و پرطرفدارترین کنسول های بازی است و رقبای جدی این محصول " نینتندو " ( 4) همچنین " ایکس باکس " (5) هستند اما بازارجهانی محصولات بازی های تصویری کاملا از محصولات سرگرم کننده و بازی های متنوع " پلی استیشن " تاثیرپذیرفته است. آمارها نشان می دهد حدود 3 میلیارد گیمر ( بازیگران بازی های تصویری ) در دنیا وجود دارند که بیش از نیمی از آنها از کنسول ها استفاده می کنند. بازار پررونق بازی های تصویری هم برای شرکت های سازنده و البته برای هالیوود فرصت مناسبی ایجاد کرده که با سرمایه گذاری و ساختن فیلم های متنوع در بازاریابی و فروش و تبلیغ برای کنسول ها وارد عمل شوند.
- بازیگران واقعی در دنیای مجازی
با پیشرفت بازی های تصویری، تجهیزات و ابزارهای جدیدی نیز به کنسول ها افزوده شد و در کنار بالا رفتن کیفیت تصاویر و تنوع بازی ها دنیای مجازی نیزمانند دنیای واقعی در داستان این بازی ها شکل گرفت. بازیگران و علاقمندان به کنسول ها می توانند با استفاده از عینک های سه بعدی ( 6 ) شکل جدیدی از بازی را تجربه کنند وخود مانند سوژه وارد داستان شوند و نقش آفرینی کنند.
این عینک های سه بعدی بازیگر را در جهانی خیالی قرار می دهند تا به عنوان قهرمان داستان در شکل گیری وقایع نقش داشته باشد. با استفاده از عینک های سه بعدی گیمر می تواند به عنوان یک مبارز مقابل رقیبی دیجیتالی قرار بگیرد و اگر سرعت عمل بالایی داشته باشد بر رقیبش نیز غلبه کند. کنسول ها، عمدتا بازی های فکری یا معماگونه محدودی دارند و برای بازیگران جوان آنچه که اهمیت بالایی دارد تحرک بیشتر و هیجان ادامه بازی است و گیمرها نیز استقبال چندانی از بازی های فکری نمی کنند.
پیشرفت بازی های تصویری در سال های اخیر منجر به این شد که جهان مجازی، متفاوت و جذابی شکل بگیرد که هدف اصلی شرکت های سازنده و طراحان این بازی ها جذب بیشتر جوانان و نوجوانانی است که درسراسر جهان از هیجان استقبال می کنند و این جهان موازی مکانی برای تخلیه انرژی و احساسات آنها است.
هالیوود و شرکت های فیلمسازی، با استفاده ازجذابیت جهان موازی بازی های تصویری در سال های اخیر با صرف هزینه های هنگفت برای ساخت آثار سینمایی متفاوتی سرمایه گذاری کرده اند که قهرمان اصلی آن یکی از گیمرهاست. برای اشنایی بیشتر با داستان این فیلم ها به دواثر سینمایی متفاوت پرداخته می شود که قهرمان اصلی آن دو گیمر هستند.
- " بازیگر آماده شماره یک " طراحی دنیای مجازی در آینده
" استیون اسپیلبرگ" (7) کارگردان سرشناس هالیوودی، با سرمایه گذاری گسترده و استفاده از فن آوری های جدید فیلم " بازیگر آماده شماره یک " ( 8 ) را سال 2017 به پرده سینماها آورد. " وید واتس " با بازی " تای شرایدان " ( 9 ) گیمر حرفه ای و شناخته شده ایست که در بازی های سه بعدی همیشه موفق بوده است.
وید واتس، در آینده در سال 2040 میلادی و در شهری زندگی می کند که گیمرها شاخص ترین افراد هستند و به نوعی شغل اصلی اکثر جوانان نیز حضور و رقابت در بازی های تصویری است.
" واتس " در کنار گروهی دیگر از جوانان که " سامانتا ایو " با بازی " الیویا کوک " (10) هم در این گروه قرار دارند برای نجات شهر و همچنین مقابله با سازمانی مخوف که قصد دارد قدرت را به دست بگیرد مقابله کنند. اعضای گروه متوجه می شوند که حضور آنها در بازی سه بعدی تنها برای رقابت نیست بلکه رمز پیروزی و بدست آوردن کلید معمای مسابقه که در انتهای داستان به قهرمان اصلی می رسد شهر را از قدرت گرفتن سازمان مخوف نجات می دهد.
" وید واتس " با زدن عینک سه یعدی وارد بازی می شود. پس از رقابتی طولانی و باوجود همه نقشه های سازمان مخوف " وید " موفق می شود به رمز اصلی برای حل معمای مسابقه برسد و شهر را از اسارت سازمان مخوف نجات دهد. داستان " وید واتس " و اعضای گروه او تنها یک بازی ساده سه بعدی نیست بلکه اسپیلبرگ در فیلم خودش جهانی را به تصویر می کشد که در آن انسانها کاملا در اختیار کنسول های هوشمند یا بازی های تصویری پیشرفته ای هستند که سرنوشت آینده جهان در ان شکل می گیرد و هر شرکت کننده ای نیز برای موفقیت و پیشرفت باید یک گیمر موفق و حرفه ای باشند.
" گرن توریسمو " نقش آفرینی بهترین گیمرهای جهان مجازی در دنیای واقعی" گرن توریسمو " ( 11) ویدئو گیمی از شرکت " پلی استیشن " است که البته در سال های اخیر با پیشرفت دنیای دیجیتالی به مرور زمام پیشرفت کرده و نسخه های جدید باکیفیت تر و پیشرفته تری از نظر تصویری نیز از آن به بازار ارائه شده است.فیلم " گرن توریسمو " محصول سال 2023 کمپانی سونی پیکچرز به کارگردانی " نیل بلوکمپ " ( 12 ) است. داستان فیلم زمانی آغاز می شود که " دنی مور " با بازی " اورلاندو بلوم " ( 13 ) به عنوان یک بازار یاب حرفه ای ایده متفاوتی را دنبال می کند. " دنی مور " بدنبال این است که برای موفقیت در مسابقات اتومبیلرانی حرفه ای ( فرمول یک ) گروهی از جوانانی را انتخاب کند که هرچند راننده حرفه ای نیستند اما گیمرهای شناخته شده ای هستند و به اعتقاد دنی در صورت آموزش و تمرین می توانند یک راننده حرفه ای موفق باشند.
سرانجام پس از تلاش زیاد دنی، کمپانی خودروسازی ژاپنی " نیسان " چنین ایده ای را می پذیرد و قرار می شود با برگزاری یک مسابقه جدی و حرفه ای ویدئو گیم " گرن توریسمو " نفر برتر به عنوان راننده حرفه ای وارد مسابقات فرمول یک شود.مسابقه " گرن توریسمو " برگزار می شود و گروهی از جوانان که " یان ماندربرو " جوان ولزی با بازی " آرشی مادکیو " هم در گروه آنها قرار دارد انتخاب می شوند. گروه منتخب دوره آموزشی سختی را سپری می کنند و سرانجام " یان " در رقابتی نزدیک به عنوان نفر اول انتخاب می شود.تیم حرفه ای و ماشین مسابقه، در اختیار یان قرار می گیرد اما دنیای واقعی رقابت در مسابقات حرفه ای اتومبیلرانی با بازی گیمرها کاملا متفاوت است. تلاش های یان و تیم همراه او هربار به نتیجه نمی رسد و دریکی از مسابقات حرفه ای نیز به شدت آسیب می بیند. یان اما دوباره به مسابقات باز می گردد و در تلاش آخرین خود موفق می شود در مسابقات اتومیلرانی در مارسی فرانسه نفر اول شود و امتیاز لازم برای ورود به مسابقات حرفه ای را کسب کند.
" فیلم گرن توریسمو "، داستان زندگی واقعی " یان ماندربرو " جوان اهل ولز است که سرانجام موفق می شود جواز حضور در مسابقات حرفه ای " فرمول یک " را کسب کند. در داستان این فیلم قهرمان و گیمر موفق از جهان مجازی به جهان واقعی وارد می شود و با سرمایه گذاری و حمایت شرکت های ثروتمند به خواسته های خود می رسد.پیشتازی جهان مجازی و درحاشیه بودن جهان واقعی
بازی های رایانه ای ( ویدئو گیم)ها، در سال های اخیر چه از نظر جلب مخاطب و همچنین درآمدزایی برای شرکت های غربی بویژه آمریکایی نقش موثری داشته اند. به همین علت شرکت های اصلی فن آوری نیز سرمایه گذاری گسترده ای برای تولید بازی های جدید و جذاب تر و با کیفیت های تصویری بالاتر داشته اند. " گیم"ها، از یک سرگرمی موقتی و کوتاه مدت به بخش قابل توجهی از زندگی نوجوانان و جوانان در اقصی نقاط دنیا تبدیل شده اند و حتی بازی ها به شکل گروهی بین بازیگران از چند کشور تیز برگزار می شود.با این شرایط، شرکت های بزرگ علاقه زیادی برای تبلیغ و همچنین تشکیل شبکه جهانی از بازیگران حرفه ای دارند.شرکت های فبلمسازی در هالیوود نیز در سال های اخیر بارها از بازی های راینه ای پرفروش، و پرطرفدار و قهرمانان آنها فیلم ساخته اند تا آنها نیز از این بازار پرمنفعت سود برده باشند.
در برخی از این بازی های ویدیوئی عامدانه از دیگر فرهنگ ها انتقاد می شود و شخصیت های قابل احترام در دیگر کشورها از جمله کشورهای مسلمان به عنوان شخصیت منفی معرفی می شوند که حتما باید برای از بین بردنش نیروهای آمریکایی وارد عمل شوند. باوجود سود سرشار شرکت های تولید کننده گیم ها و هالیوود که در معرفی این بازی ها با ساختن فیلم های پرهزینه نقش اساسی دارند اما گروههای اجتماعی و فعالان مدنی مستقل در آمریکا و اروپا همواره درمورد اثرات منفی این بازی ها بر روح و روان وآینده کودکان و نوجوانان هشدار می دهند." بازیگر آماده شماره یک" و " گرن توریسمو " جهان مطلوب سازندگان آنها است که حال و آینده بشر را در زندگی قهرمانان "ویدئو گیم" ها خلاصه می کنند.
Console - 1
console Portable - 2
PlayStation-3
Nintendo -4
Xbox -5
3D glass -6
Steven Spielberg -7
Ready Player One-8
Ready Player One -9
Tye SheridanOlivia Cooke -10
Gran Turismo – 11
Neill Blomkamp -12
Orlando Bloom -13
Archie Madekwe -14
نویسنده: احسان شاه ابراهیم
/ 114