ایران پرس– «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه روز دوشنبه در نشست خبری مشترک همراه با «زیگمار گابریل» همتای آلمانی اش با متهم کردن ایران به توطئه چینی در منطقه از ایران خواست از  برنامه ساخت موشک‌های بالستیک دست بر دارد.

مرتبط‌ کردن توان موشکی ایران با عوامل برهم زننده ثبات وامنیت در منطقه؛ اما نه از روی نگرانی از نا امن شدن منطقه بلکه به منظور فضا سازی در جهت  پیشبرد اهداف سیطره جویانه در منطقه است. غرب اساسا مخالف توانمند و مستقل بودن ایران است. زیرا جمهوری اسلامی ایران مخالف نظام سلطه ومداخلات  بیگانگان درسرنوشت ملت های منطقه است.

اگر جمهوری اسلامی ایران می خواست در مدار این لفاظی ها و تهدید ها  حرکت کند امروز وضعیت دیگری داشت و نه امریکا و نه اروپا مخالفتی با ایران نداشتند. جمهوری اسلامی ایران بارها نشان داده  که اینگونه مواضع گستاخانه ودستوری؛ هیچ ارزشی نزد ملت بزرگ ایران ندارد.

این گونه لفاظی ها نه‌ تنها برای روابط ایران واروپا پر هزینه خواهد بود، بلکه عزم ایران را برای توسعه توان  دفاع موشکی خود راسخ‌تر خواهد کرد. چون تهدید کنندگان ایران و منطقه ماهیت خود را آشکارتر می سازند. اگر بنا بود ایران به زعم وزیر خارجه فرانسه، در منطقه توطئه چینی کند امروز نه تنها منطقه، بلکه شهرهای اروپایی و حتی امریکا جولانگاه داعش و تروریست هایی بود که با حمایت عربستان و امریکا و اسراییل و برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه فرصت پیدا کرده بودند تا منطقه را نا امن کنند.

این ادعا سازی چیزی بیش از یک بهانه نیست. مسئله این است که از دوسال قبل با وجود پیشرفت حاصل شده درمذاکرات هسته‌ای با ایران، آمریکا و اروپا سعی کردند بهانه‌های جدیدی برای تهدید نشان دادن ایران بتراشند.

زمانیکه امریکایی ها به بهانه  تهدید بودن برنامه هسته ای ایران طرح اسقرارسپر موشکی دراروپا را مطرح  کردند؛ آمریکا اعلام کرد که علی رغم توافق در موضوع هسته‌ای ایران، سپر موشکی ناتو دراروپا باقی خواهد ماند، چه با توافق و چه بی‌توافق.

سرگئی لاوروف، وزیرخارجه روسیه، آنزمان در مقاله‌ای این گونه تناقضات کلامی و رفتاری آمریکا را گواه آن دانست  که تهدید نشان دادن ایران از ابتدا  تنها یک مستمسک بوده است. آنچه مسلم است؛ امروز نیز تهید نشان دادن ایران یک بهانه است. اما موضع ایران در باره توان موشکی قطعی و ثابت است. قدرت موشکی ایران به‌عنوان اهرم بازدارندگی ضروری است و ایران برای حفظ این ضرورت نیاز به اجازه دیگران ندارد.

اگر آمریکا و اروپا نگران امنیت منطقه و جهان هستند، در این صورت  باید وقت خود را صرف اجرای قطع‌نامه‌های سازمان ملل در مورد خلع سلاح و عاری‌سازی خاورمیانه از سلاح‌های هسته‌ای و کشتار جمعی اسراییل کنند و سپس به کنترل سلاح‌های متعارف بپردازند. برخورد گزینشی و تهدید نمایی  قدرت موشکی ایران، معنایی جز مداخله جویی و خارج شدن از مدارحقوق مشروع  دفاعی کشورها ندارد.118/111

نویسنده: نسرین خویی

بیشتر بخوانید:

اظهارات ماکرون درباره توان موشکی ایران؛ مواضعی به دور از واقع بینی / تحلیل

چرا تحمل توان موشکی ایران برای واشنگتن سخت است؟

بروجردی: ایران تحت هیچ‌ شرایطی درباره توان موشکی مذاکره نمی‌کند