به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در این مراسم در مورد آشنایی با آخرین نگرش ها و راهکارهای مدیریت بیماری دیابت و روش های پیشگیری از عوارض آن بحث و گفتگو شد.
متخصصین امر در خصوص قلمهای انسولین و حتی پانسمانهای جدید زخم های دیابتی منجر شده و در زمینه های همچون ابداع ریزسوزن ها برای رصد کتواسیدوز دیابتی (در افرادی با قند همیشه بالا) به تبادل نظر پرداختند.
دیابت یکی از علل اصلی آسیبهای جدی به سلامت از جمله بیماریهای قلبی، نارسایی کلیه و قطع عضو اندام تحتانی است.
با وجود پیشرفتها در امر درمان، هنوز بسیاری از افراد به مراقبتهای ضروری دسترسی ندارند، به ویژه در کشورهای با درآمد پایین و متوسط. بنابراین، اقداماتی برای شناسایی افراد در معرض خطر و آموزش آنها برای پیشگیری از دیابت ضروری است.
چهاردهم نوامبر، سالگرد تولد "فردریک بانتینگ" کاشف انسولین، اولین بار در سال ۱۹۹۱ با همکاری بنیاد بینالمللی دیابت (IDF) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است. هدف از نامگذاری چنین روزی افزایش آگاهی عمومی در ارتباط با علل، عوارض، پیشگیری و درمان این پدیده روزافزون است.
علیرضا رئیسی، معاون و رئیس ستاد کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی وزارت بهداشت گفت: از هر ده نفر در دنیا یک نفر دیابت دارد و از هر ۹ نفر یکی افزایش گلوکز دارند و از هر دونفر بیماران دیابتی یک نفر از بیماری خود بی خبر است.
وی اظهار داشت: سه چهارم بیماران دیابتی در منطقه مدیترانه هستند. شیوع دیابت زیاد است و سازمان جهانی بهداشت از کشورها میخواهد که این میزان را ثابت نگه دارند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: دیابت قابل پیش بینی نیست، چون این بیماری چند عاملی است.
رئیسی خاطر نشان کرد: دیابت چهارمین علت مرگ و میر است. سال ۱۴۰۲ تعداد دومیلیون و ششصد هزار در سامانه ثبت شده است حدود ۱۴ درصد دیابتی در کشور وجود دارد.
در پایان او اظهار امیدواری کرد که تا پنج سال آینده باید بتوان با استفاده از تکنولوژی کار بیماران دیابتی راحتتر انجام شود.
116