به گزارش ایران پرس، شورای امنیت تحقق موفقیت آمیز طرح تحویل سلاح توسط اعضای گروه (فارک) به ناظران سازمان ملل متحد درسال جاری میلادی را نقطه عطف شگرفی در مسیر صلح در کلمبیا دانست.
این نهاد سازمان ملل متحد در بیانیه ای با تاکید بر این نکته که توافق صلح به بیش از 50 سال درگیری در کلمبیا پایان داد، افزود، این روند صلح امیدهای زیاد و همچنین انتظاراتی را در سراسر جهان به وجود آورده و نشان دهنده آن است که میتوان به تمامی درگیریهای داخلی در هرکجای جهان که باشد، پایان داد.
توافق دولت کلمبیا و گروه فارک
دولت کلمبیا و فارک از نوامبر 2012 گفتوگوهای خود در هاوانا پایتخت کوبا به منظور نیل به یک توافق سیاسی جامع برای پایان دادن به جنگ داخلی 50 ساله در این کشور آمریکای لاتین را آغاز کردند.
سرانجام «خوان مانوئل سانتوس» رئیس جمهوری کلمبیا و «رودریگو لوندونو» رهبر فارک در 23 ژوئن 2016 در هاوانا درباره آتش بس دو طرفه و قطعی و تحویل سلاح های نیروهای گروه فارک توافق کردند.
در مرحله بعد دولت کلمبیا و فارک در 24 اوت توافقنامه نهایی صلح را امضا کردند.
دولت کلمبیا و فارک در بیانیه مشترک خود اعلام کردند که به یک پیمان نهایی، کامل و قطعی دست یافتند.
این توافقنامه صلح در دوم اکتبر 2016 به همه پرسی گذاشته شد که مردم کلمبیا آن را تایید نکردند، در نتیجه پس از یک دور مذاکره دولت کلمبیا در اواخر نوامبر 2016 توافقنامه صلح جدیدی با این گروه امضا کرد که به تائید کنگره کلمبیا نیز رسیده است.
بر اساس توافقنامهای که دولت کلمبیا و فارک امضا کردند، نزدیک به هفت هزار عضو این گروه برای خلع سلاح در بیست و شش منطقه مختلف در کلمبیا متمرکز شدهاند.
در چارچوب اجرای به موقع تعهدات و پروتکل هایی مذاکرات نهایی صلح میان دولت کلمبیا و گروه فارک، از اواسط اسفند 1395، این گروه مسلح، تحویل کلیه سلاح های خود را آغاز کرد.
پیشینه شکل گیری و فعالیت گروه فارک
نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا موسوم به فارک در سال ۱۹۶۴ با هدف سرنگونی دولت و ایجاد حکومتی مارکسیستی تشکیل شد. فعالیت این گروه در دهههای ۸۰ و ۹۰ قرن گذشته به شدت افزایش یافت به طوری که به بزرگترین و مجهزترین نیروی چریکی آمریکای لاتین تبدیل شد.
فارک در دهه ۱۹۹۰ تاکتیک خود را تغییر داد و به گفته مقامات کلمبیا به طور فزایندهای برای تامین هزینه مبارزات خود به تجارت مواد مخدر روی آورد و رسما از حزب کمونیست جدا شد اما به حیات چریکی خود ادامه داد.
دولت کلمبیا شبه نظامیان فارک را متهم می کند که در 50 سال گذشته، با تکیه بر درآمد ناشی از قاچاق مواد مخدر و ارعاب، قتل و بیگاری گرفتن از شماری از مردمانی که در مناطق تحت کنترل آنها زندگی می کنند، به حیات چریکی خود ادامه داده است.
به گفته مقامات کلمبیایی، درگیری 52 ساله میان فارک و دولت این کشور، به کشته شدن 260 هزار نفر و آواره شدن بیش از هفت میلیون نفر منجرشده است.
116/111
بیشتر بخوانید:
ورود گروه فارک به عرصه سیاست کلمبیا / ویدئو
از سرگیری روند خلع سلاح فارک در کلمبیا
کلمبیا؛ خلع سلاح «فارک» تسریع میشود+ ویدئو