محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین پس از اظهارات جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا درباره توقف شهرک سازی های اسرائیل در اراضی فلسطینی گفت: اگر رژیم صهیونیستی حاضر به توقف شهرک سازی‌ها در فلسطین اشغالی شود، برای از سرگیری مذاکرات سازش آماده است.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا چهارشنبه شب در خصوص مذاکرات متوقف‌شده سازش بین اسرائیل و فلسطینی‌ها گفت: شهرک‌ سازی اسرائیل را منزوی می‌کند نه قطعنامه سازمان ملل.

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه به قطعنامه ای که هدف آن پایان دادن به شهرک سازی های رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطینی است، رأی مثبت داد.

14 عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مثبت دادند و تنها آمریکا به آن رای ممتنع داد.

در هفته های اخیر مقامات آمریکایی در حالی از غیرقانونی بودن شهرک های صهیونیستی سخن رانده اند که در چند دهه گذشته، مقامات آمریکایی از حامیان اصلی شهرک سازی در اسرائیل بوده اند و بیشترین کمک های مالی  و حمایت های سیاسی را از این اقدامات اسرائیل داشته اند.

در این چارچوب، آمریکا در رای گیری شورای امنیت در خصوص محکومیت شهرک سازی ها نیز حاضر نشد به قطعنامه مذکور رای مثبت دهد و به دادن رای ممتنع اکتفا کرد.

آمریکا با چنین اقدامات مزورانه ای، همچنان با مواضع مبهم خود در خصوص بحران فلسطین درصدد پیگیری سیاست های عوام فریبانه خود است. 

این وضعیت ضد و نقیض گویی های وزیر خارجه آمریکا در خصوص بحران فلسطین را درپی داشته است.

از یکسو وزیر خارجه آمریکا انتقاداتی را متوجه شهرک سازی های اسرائیل کرد، از سوی دیگر به موج گسترده کمکهای آمریکا به اسرائیل که بخش عمده کمکهای خارجی آمریکا را تشکیل میدهد، اشاره و تاکید کرد که بیشترین کمکهای آمریکا  به اسرائیل در زمان باراک اوباما  صورت گرفته است.  

در چنین فضایی که لفاظی های آمریکا علیه اسرائیل در خصوص شهرکسازی ادامه  داشته و هیچ اقدام جدی از سوی آمریکا جهت متوقف ساختن سیاستهای شهرکسازی اسرائیل صورت نمی گیرد، محمود عباس، رئیس تشکیلات خود گردان فلسطینی اعلام کرده است که حاضر به از سرگیری روند سازش به شرط توقف شهرکسازی های اسرائیل است. وی  به این ترتیب نشان داد که همچنان امید  به روند سازش ترسیم شده آمریکا وغرب در قبال بحران فلسطین دارد.

روند توطئه آمیز سازش توسط دولتهای غربی به گونه ای طراحی شده است که بستر ساز شرایط برای پیشبرد سیاستهای توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی تحت پوشش حرکت های به ظاهر صلح جویانه باشد.

طرح سازش در خاورمیانه، به دلیل آنکه صرفاً در جهت منافع دولت های غربی و رژیم صهیونیستی تنظیم شده است، توانایی حل بحران فلسطین را ندارد.

از اینرو این طرح از قبل  شکست خورده است.  

زمزمه های احیای روند سازش در حالی بازگو می شود که با تشکیل یکی از افراطی ترین کابینه های اسرائیل توسط بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی تیر خلاص به روند سازش در خاورمیانه زده شده و بی اعتقادی  کامل این رژیم به روند سازش اثبات شده است.  

در چنین شرایطی تاکید بر تداوم روند سازش از سوی محمود عباس، معنایی جز تداوم به تاراج گذاشتن آرمان فلسطین و همراهی با تحرکات دولت های غربی و رژیم صهیونیستی جهت منحرف ساختن مردم فلسطین از  یگانه راه نیل به آرمان فلسطین یعنی انتفاضه  ندارد.