ایران پرس- نهمین اجلاس امنیتی «شیانگ شن» با قرائت پیام رییس جمهوری چین و با حضور  نمایندگانی از 70 کشور جهان از جمله ایران در  شهر پکن (پایتخت چین) آغاز شد.

 «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین در این پیام گفت: پکن متعهد به پیشرفت و همکاری از طریق گفت وگو و برقراری صلح پایدار و امنیت مشترک در منطقه وجهان است.

رییس جمهوری چین همچنین از کشورهای منطقه آسیا و اقیانوس آرام خواست تا در مواجهه با تهدیدات امنیتی پیچیده، از سیستم بین المللی با محوریت سازمان ملل متحد حمایت کنند.

هیات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران نیز به سرپرستی «مهدی ربانی» معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در این کنفراس شرکت کرده است.

اجلاس بین المللی شیانگ شن که هدفش تبادل نظر درباره مسایل و محورهای مهم امنیت منطقه ای و بین المللی، روابط بین کشورها و نظم بین المللی و مدیریت مخاطرات امنیتی در قاره آسیا و منطقه اقیانوس آرام است، به مدت سه روز ادامه دارد.

ششمین اجلاس امنیتی شیانگ شن در چین در شرایطی که کشورهای غربی به خصوص آمریکا در صدد تحمیل مدل امنیتی مورد نظر خود به مناطق مختلف جهان و گفتمان سازی امنیت با قرائت غربی هستند، فرصتی برای ارائه رویکردهای تازه برای همکاری امنیتی و عرضه گفتمانی نوین از امنیت مشترک است که در آن مدل همکاری امنیتی مورد وفاق همه بازیگران مشارکت کننده خواهد بود.  

در سال های اخیر آمریکا به دلیل تبعات ماجراجویی های سیاسی و امنیتی در مناطق مختلف جهان و با همراه کردن برخی کشورهای غربی تلاش کرده تا آنچه را که خود تنها براساس ملاحظات ملی تهدید می‌داند به گفتمانی بین المللی تبدیل کند وهمه کشورها را به مشارکت فعال درمقابله با آن تهدید وادار کند.

این اقدام آمریکا درحالی است که سیاست یکجانبه گرایانه این کشور در عرصه بین المللی که تنها اهداف امنیتی واشنگتن را دنبال می کند، با مخالفت‌های گسترده جامعه جهانی روبرو شده و دولت آمریکا درایجاد اجماع بین المللی برای گفتمان امنیتی خود مبتنی برمنافع یکجانبه با ناکامی مواجه شده است. 

در شرایطی که آمریکا و برخی کشورهای غربی درصدد جهانشمولی مدل امنیتی مورد نظر خود و قرائت ناقص و گزینشی از تهدیدات تروریستی با هدف تامین منافع خود هستند، اجلاس امنیتی «شیانگ شن» فرصت مناسبی است تا کشورهای شرقی در منطقه آسیا و اقیانوس آرام بر اساس تهدیدات و منافع مشترک، مدلی از همکاری امنیتی را تدوین کنند که بر اساس آن ملاحظات همه بازیگران منطقه در آن مورد توجه قرار گیرد و منافع امنیتی با رویکرد امنیت جمعی تعریف شود.

بر اساس آنچه رئیس جمهوری چین به آن اشاره کرده است، کشورهای منطقه آسیا و اقیانوس آرام باید با درک تهدیدهای مشترک امنیتی، همکاری های خود را درچارچوب لزوم اجماع سیاسی وعملی برای مدیریت مخاطرات پیش رو تنظیم کنند.

به خصوص آنکه وی در ادامه تاکید کرده که این همکاری منطقه ای باید با محوریت سازمان ملل متحد انجام شود که این مسئله نقطه افتراق مدل امنیتی غربی با مدل امنیتی شرقی است.

آمریکا در سال‌های اخیر با دور زدن سازمان ملل و بی توجهی به نقش و جایگاه این نهاد مهم بین المللی با تقسیم بندی کشورهای مختلف جهان در مواجهه با پدیده تروریسم، عملا زمینه را برای اعمال زور و حتی مداخله نظامی علیه کشورهای مستقل و مخالف سیاست‌های یکجانبه کاخ سفید را فراهم کرده است.

این در حالی است که طبق منشور سازمان ملل مسئولیت حفظ صلح و امنیت بین المللی با شورای امنیت این سازمان است که آمریکا ضمن آنکه این جایگاه را نادیده گرفته، این نهاد را با شیوه‌های مختلف برای تصمیم گیری های غیر جانبدارانه در مسیر مسئولیت‌های خود تحت فشارهای گوناگونی قرار داده است.

نویسنده: محمدرضا عسگری

141/116

بیشتر بخوانید:

گزارش: اجلاس امنیتی چین با حضور ایران

سردار ربانی: آمریکا با تجاری سازی امنیت به دنبال فاشیسم جهانی است

سردار ربانی: توسعه روابط چین و ایران باعث امنیت پایدار منطقه می شود