ایران پرس: 5 سال محاصره همه‌ جانبه فرودگاه بین‌ المللی صنعا از سوی ائتلاف سعودی سبب بروز شدیدترین فاجعه انسانی در یمن شده است.

ائتلاف متجاوز سعودی از 26 مارس 2015 حمله علیه یمن را آغاز کرد. برآورد سعودی‌ ها این بود که در مدت کوتاهی موفق به پیروزی در جنگ و بازگرداندن عبد ربه منصورهادی به قدرت می‌ شوند، اما اشتباه بودن این برآورد ثابت شد. ائتلاف سعودی برای رسیدن به هدف خود بر شدت حمله‌ های روزانه علیه یمن افزود.

مقاومت مردم و کمیته‌ های مردمی یمن سبب شد ائتلاف سعودی همزمان با تداوم بمباران روزانه، به روش غیرانسانی و جنایتکارانه محاصره همه‌ جانبه یمن نیز روی آورد. اگرچه این روش از ماه‌ های نخستین جنگ به کار گرفته شد اما با گذشت زمان به شکل همه‌جانبه و شدیدتری اعمال شد. 

ائتلاف سعودی از اوت 2016 محاصره فرودگاه بین‌ المللی صنعا را شدت بخشید. هدف اصلی این اقدام جنایت‌کارانه، افزایش فشار بر مردم یمن به خصوص مردم صنعا و تحت فشار قرار دادن ارتش و کمیته‌ های مردمی یمن از طریق شکل‌ گیری کمبودها نظیر کمبود مواد غذایی و دارو بود.

در واقع، ائتلاف سعودی با محاصره همه‌ جانبه فرودگاه بین‌ المللی صنعا تلاش کرد مردم یمن را با بحران انسانی مواجه کرده و آنها را در مقابل ارتش و کمیته‌ های مردمی قرار دهد تا نتیجه‌ ای که از بمباران روزانه به دست نیاورده بود را از طریق این جنایت به دست آورد.

با گذشت 5 سال از این جنایت، آنچه در عمل رخ داد تقابل مردم با ارتش و کمیته‌های مردمی یمن نبود بلکه وقوع یک جنایت انسانی آشکار بود که مصداق جنایت علیه بشریت است. 

«خالد الشریف» مدیر فرودگاه بین المللی صنعا در گفت وگو با خبرگزاری ایران پرس در این خصوص گفت، محاصره 5 ساله فرودگاه بین‌المللی صنعا سبب شد حدود 100 هزار بیمار یمنی به سبب اینکه نتوانسته‌ اند برای درمان بیماری خود به خارج از یمن سفر کنند، جان خود را از دست داده‌اند.

«نجیب القباطی» سخنگوی وزارت بهداشت یمن نیز اعلام کرد، از جمله نتایج محاصره این است که در هر پنج دقیقه یک کودک می‌میرد، هر سال حدود 8 هزار زن می‌میرد.

با این حال، این جنایت صرفاً به مرگ یمنی‌ ها محدود نشده است بلکه افزایش شمار بیماران صعب العلاج، بیماران نیاز به پیوند و کودکان و زنان دچار سوء تغذیه نیز از جمله تبعات محاصره همه‌جانبه یمن است.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت یمن، 2 میلیون و 600 هزار کودک در اثر محاصره از سوء تغذیه رنج می‌ برند.

همچنین به گفته خالد الشریف، مدیر فرودگاه بین المللی صنعا، 500 هزار یمنی که به بیماری‌های صعب‌العلاج مبتلا هستند، برای درمان نیاز دارند به خارج از یمن سفر کنند. بیش از 10 هزار بیمار یمنی نیاز به پیوند کبد دارند و همچنین بیش از 5 یمنی معلول هستند که اگر معالجه نشوند، معلولیت آن‌ها دائمی می‌شود. 

محاصره فرودگاه بین‌المللی صنعا سبب کمبود دارو و مواد غذایی در یمن شده است. در اثر محاصره، امکان وارد کردن دارو به خصوص دارو برای بیماری‌های خاص وجود ندارد.

«نجیب القباطی»، سخنگوی وزارت بهداشت یمن در این خصوص گفت، محاصره باعث شده 120 نوع از داروهای ویژه بیماری‌های مزمن نایاب شود و 50 درصد از داروهای ویژه سرطان در دسترس نیست. 

نکته حائز اهمیت این است که با وجود جنایتی که در اثر محاصره همه‌جانبه یمن به خصوص محاصره فرودگاه صنعا به وجود آمده، اما تلاشی برای پایان دادن به این محاصره انجام نمی‌گیرد.

در حالی از گفتگو و مذاکره برای پایان دادن به جنگ سخن گفته می‌شود که شرط نخست، پایان محاصره است، موضوعی که دولت نجات ملی یمن بر آن تأکید دارد، اما سعودی‌ها از پذیرش آن خودداری می‌کنند و قدرت‌های غربی نیز وقوع بزرگ‌ترین فاجعه انسانی قرن 21 در یمن را نادیده می‌گیرند. 

نویسنده : سید رضی عمادی

115

بیشتر بخوانید:

 

مدیر فرودگاه بین‌المللی صنعا: پیامدهای محاصره فرودگاه صنعا فاجعه‌آمیز است