به گزارش ایران پرس به نقل از دویچه وله، سازمان خیریه «کودکان را نجات دهید» با انتشار گزارش نوشت: بسیاری از انسانها در سنین بزرگسالی از خاطرات خوش دوران کودکی یاد میکنند و در حسرت تکرار دوباره آن روزهای بدون دغدغه و سرشار از خنده و بازی هستند.
این سازمان گزارش خود را ۳۱ مه (۱۰ خرداد) در آستانه بزرگداشت روز جهانی کودک در برخی از کشورها منتشر کرد، جنگ و خشونت، ازدواج و بارداری زودهنگام، کار اجباری، بهداشت ضعیف و نبود فرصتهای تحصیلی را دلایل اصلی این وضعیت خوانده و نوشت کودکی یک چهارم کودکان جهان دزدیده شده است.
برای تهیه این گزارش مددجویان این سازمان وضعیت زندگی کودکان در ۱۷۲ کشور را مورد بررسی قرار دادند. نتایج پژوهشهای آنان نشان داده است که کودکان ساکن در غرب و مرکز قاره آفریقا با بیشترین تهدید روبرو هستند.
آمار در یک نگاه
آمار حائز اهمیتی که سازمان کودکان را نجات دهید در گزارش خود با نام "کودکی دزدیده شده" ذکر کرده است:
• حدود ۱۶ هزار کودک زیر پنج سال به طور روزانه جان خود را از دست میدهند.
• بیش از ۲۶۰ میلیون کودک از تحصیل محروماند.
• تقریبا ۱۷۰ میلیون کودک مجبور به کار اجباری هستند که از میان آنان ۸۰ میلیون کودک در شرایط خطرناک کار میکنند.
• ۲۶ درصد کودکان زیر پنج سال به دلایل ابتلا به سپتیسمی (گندخونی) در هنگام تولد، مننژیت/التهاب مغز، اچآیوی/ایدز، سرخک، سیاهسرفه و کزاز جان خود را از دست میدهند. این موارد بیشترین دلیل مرگ و میر نوزدان در این بازه سنی است.
• حدود ۱۵۶ میلیون کودک در جهان به دلیل سوءتغذیه هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی با اختلال رشد روبرو هستند.
• تقریبا از هر ۸۰ کودک، یک نفر به دلیل جنگ و خشونت آواره شده است.
• در هر ۷ ثانیه از هر ۱۵ دختربچه، یکی تن به ازدواج اجباری میدهد.
• در هر دو ثانیه یک دختربچه مادر میشود.
کودکیهای دزدیده شده نوزادانِ کودکان قربانی
به گفته سازمان خیریه «کودکان را نجات دهید»، در زمانی که شما این جمله را تا به انتها میخوانید چندین دختربچه در سراسر جهان نوزاد به دنیا آوردهاند؛ نوزادانی که از آنها هم "همه چیزهایی که دوران کودکی یک انسان را میسازند، دزدیده خواهد شد."
این نخستین باری است که گزارشی از این دست در جهان منتشر میشود. سازمان سازمان خیریه «کودکان را نجات دهید» قصد دارد سالانه این گزارش را بهروزرسانی کند.
در تهیه این گزارش از اطلاعات سازمان بهداشت جهانی، بانک جهانی، اطلاعات دولتی و همچنین برنامههای امدادرسانی متعدد سازمان ملل متحد استفاده شده است.113/112
بیشتربخوانید:
یونیسف درباره وضعیت کودکان در میانمار ابراز نگرانی کرد
علل اساسی فقر کودکان در خاورمیانه/ تحلیل
آلبوم تصاویر: وضعیت ناگوار کودکان بیمار در یمن