در سال 88 انتخاباتی همچون انتخابات سالهای قبل در ایران برگزار شد. مشارکت 85 درصدی مردم در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری نشان از استمرار الگوی مردمسالاری در نظام داشت. این واقعیت چشمان ناظران بینالمللی را خیره کرده بود و برای دشمنان ملت ایران تلخ و غیر قابل تحمل بود.
به همین علت آنها نقشه توطئهای را که در اتاقهای فکر در لندن، واشنگتن و تلآویو طراحی شده بود با استفاده از غفلت برخی عناصر داخلی به مرحله اجرا درآوردند تا سناریوی آشوب در روزهای بعد از انتخابات را به نظام جمهوری اسلامی تحمیل کنند. مخدوش نشان دادن مشارکت مردم در این انتخابات یکی از اهداف مهمی بود که در قالب توطئهای از جنس ناآرامیهای مدنی طراحی شده بود.
مهدی فضائلی، کارشناس مسائل سیاسی با بیان این نکته که هزینه این جریان به کشور تحمیل شد خاطرنشان میکند: «یکی از دلایل پیچیده بودن فتنه 88 این بود که جریان ضدانقلاب، تمام ظرفیت خود در آن مقطع را به میدان آورد. آن ظرفیتها اما فقط برای انتخابات راهی میدان نشده بود، بلکه هدف اصلی آنها براندازی نظام بود». در واقع اهداف آمریکا در جریان فتنه 88 بر مبنای سیاست «یک تیر و دو نشان بود».
طراحان این فتنه از یکسو اصالت و سلامت انتخابات را نشانه گرفته بودند و از سوی دیگر رویای براندازی نرم را در سر داشتند. به همین دلیل آشوبهای خیابانی پس از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری ایران یک رخداد متعارف و معمولی نبود، بلکه پدیدهای بود که بر اساس الگوی انقلابهای نرم یا انقلابهای مشهور به انقلاب مخملی طراحی شده بود.
اسناد و شواهدی که پس از این فتنه بهدست آمد نشان داد، عواملی از بیرون و مشخصا از جانب آمریکا و برخی کشورهای اروپایی هدایت این توطئه را به دست گرفته بودند. «سعدالله زارعی» کارشناس مسائل بینالملل در تحلیل مولفههای تاثیرگذار در فتنه سال 88 به نقش رسانهها و مداخلات برخی مقامهای رسمی در آمریکا و اروپا در حمایت از گردانندگان این فتنه اشاره کرده و میگوید: «این جریانها همانگونه که در 8 سال جنگ تحمیلی با دشمن همکاری کردند و تبدیل به یگانهایی برای نیروهای عراقی شده بودند، در فتنه سال 88 نیز فعال شده و به صحنه ورود و حمایت کردند». البته واضح است که در شکلگیری این فتنه روش برخورد ناصحیح برخی نامزدهای این انتخابات در جریان مناظرات انتخاباتی سبب شده بود مساله انتخابات وارد حاشیههای خطرناکی شود.
در این راستا، حرکتهای غیرمتعارف از سوی عناصر فرصتطلب به بهانه حمایت از نامزد شکست خورده انتخابات با اهانت به ارزشها و نمادهای عاشورایی در آیینهای عزاداری ماه محرم، رنگ و لعاب جریان ضد دین را بهخود گرفت. هدف واقعی آمریکا در این جریان گرفتار کردن ایران در آشوبهایی مهندسی شده از طریق ایجاد تفرقه و اختلافات داخلی بود.
به همین جهت آمریکا تلاشهای خود را در راستای مخدوش کردن چهره نظام و دلسرد کردن مردم از مشارکتهای سیاسی متمرکز کرده بود. هیلاری کلینتون وزیر خارجه پیشین آمریکا در کتاب «انتخابهای سخت» که چندی قبل منتشر شد، به تشریح تصمیمهای سختی پرداخته که در دوران تصدی وزارت خارجه مجبور شده است بگیرد.
او در بخشی از کتاب خاطراتاش به مسئله اغتشاشات بعد از انتخابات ریاستجمهوری در ایران اشاره کرده و مینویسد: «دولت باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین آمریکا در سالهای بعد از اغتشاشات انتخابات ریاستجمهوری سال 1388 در ایران با صرف دهها میلیون دلار به آموزش بیش از 5000 نفر از مخالفان ایران در سراسر دنیا پرداخت.»
جریان فتنه که نسخههایش از لندن و واشنگتن تجویز میشد به مدت چند ماه در برخی شهرهای ایران آشوب بر پا کرد. این فتنه ضمن وارد آوردن خسارتهای فراوان مادی و معنوی دشمن قسم خورده انقلاب اسلامی یعنی نظام سلطه و استکبار جهانی را امیدوار کرد. اما در روز 9 دی ماه مردم ایران اسلامی از هر قشر و طبقه و دین و آیینی در سراسر کشور به خیابانها آمدند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی یکی از قلههای فراموش ناشدنی را فتح کردند و با بصیرت و موقعیت شناسی خود فضای غبارآلود را شکستند و با اتکاء به ایمان و اراده الهی روزی ماندگار را در تاریخ انقلاب اسلامی رقم زدند.
رهبر معظم انقلاب در فرازی از بیاناتشان با اشاره به تلاش بیوقفه آمریکا برای شبههپراکنی و گرفتن «امید و اعتماد به نفس ملت» خاطرنشان کردند: روز نهم دی با آن عظمت، روز پاسخ ملت به چنین بازیهایی و دفاع از ارزشهای انقلاب و دین بود که البته امروز هم بحث پایداری بر ارزشها وجود دارد. از این رو حماسه نهم دی ماه را می بایست در تراز خیزشی از جنس بیداری انقلابی ارزیابی کرد. ملت ایران با حضوری آگاهانه و توام با بصیرت در راهپیمایی عظیم نهم دی که حول محور وحدت و ولایت شکل گرفت، دشمن شناسی خود را در بالاترین سطح در مقابل جریانهای انحرافی متجلی کرد.
حماسه 9 دی؛ روز بصیرت و میثاق امت با ولایت گرامی باد
رهبر معظم انقلاب در بیاناتشان بارها به تلاش بیوقفه آمریکا برای تفرقه افکنی و توطئه گری در منطقه اشاره کرده اند. بیانات رهبرمعظم انقلاب در واقع بیانگر اهدافی است که آمریکا در همه این سال ها علیه ملت ایران دنبال کرده است.
بیتردید آنگونه که رهبر معظم انقلاب خاطر نشان کردهاند، هزینههای فراوان و طرحهای پیچیده آمریکا برای ایجاد اختلاف سیاسی، مذهبی، قومی و زبانی در ایران، بی فایده و شکست خورده است و قطعا رشد و پیشرفت ایران در دوره رئیس جمهوری فعلی آمریکا هم ادامه خواهد داشت. به تعبیر رهبر معظم انقلاب «داغ از میدان خارج شدن یا ضعیف شدن جمهوری اسلامی بر دل اینها هم باقی خواهد ماند».
حرکت خود جوش مردم در راه پیمایی 9 دی 88 و ایستادگی مقابل فتنه پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، نشان از این واقعیت تاریخی دارد که حضور یکپارچه مردم در صحنه بهعنوان قدرت اصلی و رکن مهم ثبات انقلاب و نظام جمهوری اسلامی، هرگز به دشمن اجازه نفوذ نمی دهند. 113/120
نویسنده: جمشید امینزاده
بیشتر بخوانید:
حماسه 9 دی؛ روز بصیرت و میثاق امت با ولایت گرامی باد+ ویدئو
گزارش: تجمع بزرگ مردم گلستان فردا در روز نهم دی
برگزاری مراسم نُهم دی؛ فردا در سراسر ایران اسلامی