در این راستا، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا که در ادامه سفر منطقه ای خود روز چهارشنبه به امارات متحده عربی سفر کرده، در حساب توییتری خود نوشت: پیمان صلح امارات و اسرائیل، برجستهترین گام بسوی صلح در خاورمیانه در ۲۵ سال گذشته به حساب میآید.
برخی تحلیلگران دلیل سفر او به امارات را هماهنگی درباره یکسری از برنامهها و سفرهای آینده می دانند که احتمالا یکی از آنها سفر قریب الوقوع نتانیاهو به ابوظبی و همچنین افتتاح سفارت اسرائیل در ابوظبی است.
مایک پمپئو روز دوشنبه در آغاز سفر دورهای خود به منطقه، وارد فلسطین اشغالی شد و با مقامات ارشد رژیم صهیونیستی از جمله بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم دیدار و گفتگو کرد.
وی سپس به سودان با هدف متقاعد کردن دولت خارطوم برای عادی سازی روابط با اسرائیل رفت. پمپئو در ادامه سفر منطقهای خود سه شنبه شب به وارد بحرین رفته وبا ولیعهد این کشور در خصوص تحولات منطقهای به ویژه ایجاد روابط سیاسی و دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی گفت و گو کرده بود. او در بدو ورودش به منامه، ایران را تهدید خواند و بر لزوم وحدت میان کشورهای حاشیه خلیج فارس علیه تهران تاکید کرد.
در مرحله بعد، پمپئو در امارات ادعاهای واهی را درباره نتایج عادی سازی روابط بین امارات و اسرائیل مطرح کرد. وی در حالی مدعی شده که پیمان صلح امارات و اسرائیل، برجستهترین گام بسوی صلح است که اساسا مقامات ارشد این کشور کوچک حوزه جنوبی خلیج فارس به ویژه حکام ابوظبی برخلاف خواسته و موضع صریح فلسطینی ها که تحت فشار و ظلم فزاینده رژیم صهیونیستی قرار دارند، در راستای منافع خیالی خود این اقدام خیانت آمیز را صورت داده اند.
اساسا چه ارتباطی بین برقراری روابط سیاسی و دیپلماتیک بین امارات و رژیم صهیونیستی و تحقق صلح در غرب آسیا وجود دارد؟ آن هم در حالی که رژیم صهیونیستی روز به روز اقدامات غاصبانه خود علیه اراضی فلسطینی ها را گسترش داده و بر فشارهای خود برای بیرون راندن آنها از سرزمین پدری خود می افزاید؟
بدین ترتیب مشخص نیست که وزیرخارجه آمریکا برچه مبنایی مدعی ارتباط بین عادی سازی روابط بین امارات ورژیم صهیونیستی و تاثیرات مثبت آن بر حل و فصل مساله فلسطین شده است.
به گفته «عایش محمد» تحلیلگر سیاسی عرب: دولت ترامپ از طریق کوشنر داماد ترامپ فشاربر کشورهای عربی را به منظور برپایی رابطه رسمی با اسرائیل آغاز کرد و هدف از آن ادغام آن در منطقه و فراهم کردن شرایط برای بهبود اوضاع بد معیشتی اسرائیلی ها و به ویژه با بحران اقتصادی کنونی در جهان در پی کرونا است.
درعین حال بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از هم اکنون بر خلاف وعده هایی که به مقامات اماراتی داده عمل کرده و ضمن انکار هر گونه توافقی درباره تاخیر در الحاق بخش هایی از کرانه باختری به فلسطین اشغالی که اماراتی ها مدعی آن شده بودند، بر مخالفت با فروش جنگنده آمریکایی اف 35 به امارات تاکید کرده است.
در عین حال نباید فراموش کرد که پمپئو به عنوان یکی از افراد کلیدی تیم کاخ سفید در سال انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که دونالد ترامپ رئیس جمهوری، نیاز شدیدی به کسب دستاوردهایی در زمینه داخلی و خارجی برای ارائه به رای دهندگان آمریکایی به منظور متقاعدکردن آنها، سفر منطقه ای خود را صورت داده است.
وی تلاش کرده کشورهای عرب منطقه را تشویق به در پیش گرفتن مسیر امارات در عادی سازی روابط با اسرائیل نماید تا بدین ترتیب کاخ سفید بتواند مدعی موفقیتی چشمگیر در عرصه سیاست خارجی به نفع اسرائیل شود.
به گفته «حسن هانیزاده» کارشناس غرب آسیا: پمپئو هم برای تایید و تثبیت موقعیت ترامپ در انتخابات پیشرو، وارد منطقه شده است. آنها به هر دری میزنند تا بتوانند حمایت لابی یهود و صهیونیستها را برای کسب پیروزی ترامپ جلب کنند./118
نویسنده: سيدرضا میرطاهر
بیشتر بخوانید:
سفر منطقه ای پمپئو؛ تلاش برای مشروعیت بخشی به رژیم صهیونیستی
تلاش ترامپ برای تنش آفرینی و تهدید صلح و امنیت در خلیج فارس/ تحلیل
توافق امارات، جنایت ضد آرمان فلسطین است
صلح امارات و اسرائیل و لزوم سیاست «هویج و چماق»
اشتباه راهبردی امارات در امضای توافق با رژیم صهیونیستی