ایران پرس: دولت چین در مورد مداخله آمریکا در روابط پکن و مسکو هشدار داد و تاکید کرد این مساله ارتباطی به واشنگتن ندارد.

مخالفت جدی محافل غربی با طرح صلح ۱۲ ماده ای چین باردیگر این کشور را در رویارویی جدی با کشورهای غربی بخصوص امریکا قرار داده است.

در حالی که دولت چین درصدد است با رایزنی میان امریکا و روسیه به گونه ای به بحران اوکراین پایان دهد، اما امریکا اعلام کرد که طرح ۱۲ ماده ای چین که با استقبال روسیه مواجه شده است، صرفا به سود مسکو است و در عین حال آلمان نیز اعلام کرد که چین در عمل و اعلام موضع رفتار دو گانه دارد.

این بدان معنا است که محافل غربی به تبعیت از آمریکا نمی خواهند به چین اجازه بدهند که با طرح ابتکاری خود به بحران اوکراین که آمریکا هدایتگر آن است پایان دهند. از اینرو امریکا در برابر چین جبهه جدیدی را گشوده است و در صدد است با استفاده ابزاری از بحران اوکراین بر ضد چین این کشور را تحت فشارهای مضاعف سیاسی قرار دهد.

هشدار مکرر محافل غربی از جمله امریکا در مورد ارسال هرگونه سلاح به اوکراین نشان می دهد که امریکا درصدد بهانه جویی برای ناکام گذاشتن هر گونه طرح صلحی است که می تواند بیانگر شکست غرب در جنگ اوکراین باشد.

الوالفضل ظهره وند، کارشناس مسایل بین المللی در ابن‌باره می گوید:"امریکا به هیچ عنوان خواهان این نیست که چین یا هر کشور شرقی بخواهد با ارایه طرح صلح و ابتکاری به بحران اوکراین پایان دهد.

به همین دلیل از همان ابتدا شروع به مانع تراشی کردند و اکنون‌ بحران اوکراین بر مدار و محور سیاستهای زورگویانه آمریکا ادامه دارد و تازمانی که شرایط به نفع امریکا در بحران اوکراین نباشد مشکل می توان تصور کرد که اجازه پایان بحران را بدهند "از دیدگاه چین‌امریکا در بحران اوکراین پا را فراتر نهاده و در امور مربوط به روابط چین با روسیه نیز مداخله می کند.

این بدان معنا است که امریکا در صدد است با ایجاد شکاف و اختلاف در روابط چین و روسیه، این کشور را به زعم خود منزوی کند. این در حالی است که چین به عنوان یک واحد سیاسی مستقل روابط با هر کشوری را حق حاکمیتی خود می داند و هر گونه دخالت در این مورد را رد می کند.

در این حال امریکا با ادامه دخالتهای خود در امور تایوان درصدد است چین را همزمان در چندین جبهه در گیر کند .

سروش امیری، کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید:"امریکا فشار ترکیبی را بر ضد چین دنبال می کند. به عبارتی با افروده شدن بحران اوکراین به پرونده مداخلات و جنایتهای امریکا، واشنگتن گستاخانه درصدد فرافکنی و مرتبط کردن سایر کشورها در این قضیه است که عمدتا کشورهای مستقل و مخالف سیاستهای امریکا را هدف گرفته است.

بنابراین امریکا جنگ ترکیبی را ضد چین پیگیری می کند که به اعتقاد هنری کسینجر کارشناس امریکایی می تواند مخاطرات و پیامدهای غیر قابل پیش بینی به همراه داشته باشد".

در هر حال، دولت چین به عنوان یک بازیگر مهم منطقه ای و بین المللی و همچنین عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل کوشید با ارایه طرح ۱۲ ماده ای به سیاستهای مخرب و تجاوزکارانه امریکا در اوکراین پایان دهد. اما آمریکا که به هیچ عنوان خواهان‌ نقش پذیری و تاثیر گذاری چین در این بحران نیست، همچنان می کوشد با همراه کردن سایر کشورهای غربی با خود، نه تنها سیاست کمک به حل بحران اوکراین پکن را ناکام بگذارد، بلکه از آن به عنوان اهرم فشار مضاعف بر چین استفاده کند.

در این میان پهلو گرفتن شناورهای جنگی و مدرن آمربکا در کره جنوبی نشان می دهد که امریکا در صدد اجرای سناریو اوکراین در مورد تایوان نیز است. با این حال چین با هوشمندی در حال مدیریت سیاستهای تحریک آمیز آمریکا است هر چند با پرواز گشتی های هوایی چین در نزدیکی تایوان پکن نشان می دهد که اوضاع را کاملا زیر نظر دارد.

نویسنده : مجید وقاری

112

 بیشتر بخوانید:

رئیس سیا: چین درصدد حمله به تایوان در سال 2027 است

هشدار چین درباره مداخله خارجی در امور تایوان

آزمایش موشک کروز دوربرد از سوی تایوان

پرواز جنگنده‌های چینی در تنگه تایوان

رئیس جمهور چین خطاب به بایدن: تایوان خط قرمز ماست

تایوان از اعزام ناوگان جنگی چین به منطقه خبر داد

ادامه قدرت نمایی نظامی چین در اطراف جزیره تایوان

تلاش تازه آمریکا برای تنش زایی با چین به بهانه تایوان