ایران پرس: با کمک عربستان سعودی به شورای انتقالی جنوب، جزیره سقطری در جنوب یمن سقوط کرد و استاندار سقطری در دولت منصور هادی نیز ائتلاف سعودی را خائن به یمنی ‌ها خواند.

سید رضی عمادی- در دو ماه اخیر درگیری میان شورای انتقالی جنوب وابسته به امارات و دولت مستعفی یمن وابسته به عربستان سعودی افزایش داشته است. این درگیری ها به سمت تسلط شورای انتقالی بر مناطق تحت کنترل دولت مستعفی یمن حرکت کرده است.

شورای انتقالی جنوب که عملاً بر استان جنوبی عدن سیطره دارد، در اختیار گرفتن کنترل کامل استان های شبوه، ابین و سقطری در جنوب یمن را پیگیری می کند.

شورای انتقالی پیش از این با در اختیار گرفتن کنترل نهادهای وابسته به دولت مستعفی یمن در عدن، اعلام کرد که «وضعیت خودمدیریتی» را در جنوب یمن خواستار است.

به عبارت دیگر، شورای انتقالی در صدد است دولت مستعفی منصورهادی را از چرخه قدرت خارج و خود مدیریت مناطق جنوبی را در اختیار گیرد.

گام بعدی شورای انتقالی چیست؟

شورای انتقالی جنوب در تحرکات اخیر خود پس از اینکه کنترل پادگان‌ها و نهادهای دولتی در جزیره استراتژیک سقطری را در اختیار گرفت، به شهر «حدیبو»، پایتخت این استان حمله کرد و تقریباً کنترل استان سقطری را در اختیار گرفت.

به نظر می رسد گام بعدی شورای انتقالی، تلاش برای در اختیار گرفتن کنترل استان شبوه در جنوب یمن باشد زیرا این استان از منابع غنی نفت و گاز برخوردار است.

شورای انتقالی درصدد است مناطق ثروتمندی نظیر سقطری و شبوه را تحت کنترل خود در آورد تا عملاً دولت مستعفی یمن را به لحاظ اقتصادی با مشکلات بیشتری مواجه کند، کمااینکه هم اکنون نیز دولت مستعفی موفق نشد حقوق کارمندان و نظامیان را برای مدت چند ماه پرداخت کند.

نکته حایز اهمیت این است که شورای انتقالی در حالی کنترل مناطق تحت کنترل دولت مستعفی منصور هادی را در اختیار می گیرد که عیدروس الزبیدی، رئیس این شورا به همراه شمار دیگری از رهبران آن در ریاض، پایتخت عربستان سعودی حضور دارند.

این موضوع نشان می دهد که تحرکات اخیر شورای انتقالی جنوب در سایه حمایت عربستان در کنار امارات انجام می شود.

در همین راستا، «رمزی احمد سعید محروس» استاندار استان سقطری یمن، با انتقاد شدید از ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان سعودی، گفت این استان از سوی کسانی که انتظار حمایت از آنها می ‌رفت، مورد خیانت قرار گرفت.

پایگاه خبری العربی الجدید نیز در یادداشتی با عنوان «شورشی جدید از سمت ریاض مدیریت می ‌شود»، نوشت: «این دیگر ابوظبی پایتخت امارات نیست که تنها حامی شورشیان جدایی طلب علیه دولت مستعفی یمن است، زیرا موج جدید شورش مسلحانه از ریاض مدیریت می‌شود.»

با توجه به این وضعیت، می توان گفت دولت مستعفی منصورهادی رقابت را در جنوب به شورای انتقالی واگذار کرده است.

عربستان سعودی نیز که در باتلاق یمن گرفتار شده و شاهد افزایش واگرایی با امارات است، حمایت از دولت مستعفی را کاهش داده و با جدایی طلبان جنوب برای جدایی جنوب از شمال یمن همراه شده است.

بر این اساس، به نظر می رسد درگیری ها در جنوب یمن روند افزایشی خواهد داشت، کمااینکه استاندار سقطری بی ‌اعتنایی ائتلاف سعودی به تسلط شورای انتقالی جنوب یمن بر جزیره راهبردی سقطری را خیانت خواند و بر آزادی قریب الوقوع این استان تاکید کرد.

بیشتر بخوانید:

وزیر خارجه دولت مستعفی یمن: شورای انتقالی فورا از تصمیم خود صرف نظر کند

استقبال دبیرکل سازمان ملل از تلاش‌های جمهوری اسلامی برای آتش بس در یمن

اعلام خودمختاری شورای انتقالی در جنوب یمن