ایران پرس- یک سال پس از حادثه مرگبار نژادپرستانه شارلوتزویل، رابطه ترامپ و گروه‌های راست افراطی چگونه است؟

پایگاه اطلاع رسانی شبکه رادیو و تلویزیونی بلژیک "آر ت ب اف" در مطلبی با اشاره به ادامه نژادپرستی در آمریکا نوشت، با گذشت یک سال از حادثه مرگبار و نژادپرستانه شارلوتزویل، اکنون رابطه دونالد ترامپ با گروه‌های راست افراطی و فعالان نژادپرستی چگونه است؟

شماری از نئونازی‌های آمریکا روز یکشنبه، یک سال پس از حادثه مرگبار شارلوتزویل مقابل کاخ سفید و تحت تدابیر شدید امنیتی پلیس و با حضور صدها مامور امنیتی، ضد سیاست‌های نژادپرستانه این کشور تظاهرات کردند.

شارلوتزویل، شهر کوچکی در ایالت ویرجینا است که در 200 کیلومتری جنوب واشنگتن واقع شده است که در 12 اوت سال 2017 شاهد حادثه‌ای مرگبار و نژادپرستانه بود و دیگر نمی‌خواهد این حادثه در آن تکرار شود.

در این حادثه که پس از درخواست شهردار این شهر برای برداشتن مجسمه "رابرت لی" (1) فرمانده ایالت‌های جنوبی روی داد، درگیری شدیدی میان افراط گرایان سفیدپوست و مخالفان آنها روی داد. 

طی این حادثه، یکی از طرفداران افراطیون نژادپرست با خودرویی به جمعیت معترض به نژادپرستی حمله‌ور شد و آنها را زیر گرفت که براثرآن یک زن 32 ساله کشته و 19 نفر دیگر زخمی شدند.

اکنون که یک سال از این حادثه می‌گذرد، همچنان این سوال مطرح است که چه رابطه‌ای بین دونالد ترامپ و افراطیون راست‌گرا وجود دارد؟

"سرج یامین" (2) استاد دانشگاه بروکسل در این باره می‌گوید: رییس جمهوری آمریکا با رای راستگرایان و افراطیون راستگرا انتخاب شد؛ بنابراین کاملا روشن است که برای افراطگرایان راستگرا، انتخاب رییس جمهوری چون دونالد ترامپ در آمریکا، یک پیروزی محسوب می‌شود. 

سرج یامین می‌گوید: ترامپ زیر پای راستگرایان افراطی فرش قرمز پهن می کند زیرا وی زمینه را برای سخنرانی های این راستگرایان در زمینه های نژاد پرستی مهیا می کند: مبارزه با مهاجرت و ایده ایجاد امریکایی سفید (با شهروندان سفیدپوست)، آمریکایی پرقدرت و توانا؛ این ها دو موضوعی هستند که به وفور در سخنان ترامپ شنیده می‌شوند.

این استاد دانشگاه بروکسل در این باره نقش "استیو بنن" (3) مشاور پیشین رییس جمهوری آمریکا و سردبیر سابق وب سایت ناسیونالیستی و محافظه کار "برایتبارت نیوز" (4) را یادآوری کرد و گفت: اگر چه وی کاخ سفید را ترک کرد، اما او نقش مهمی در انتخاب ترامپ ایفا کرد بنابراین شخصیت وی در آمریکا بسیار تاثیرگذار است. بنن حتی سعی کرد با دو بار سفر به اروپا و گسترش روابط با افراطیون راستگرا در این قاره، خارج از خاک آمریکا نیز نقش مهم و تاثیرگذاری را برسیاست این کشور ایفا کند.

بنابراین آیا می‌توان گفت که ترامپ افراطی راستگرا است؟ 

سرج یامین بر این عقیده است که میلیاردر آمریکایی یک شخصیت راست - رادیکالی دارد که بیشتر به رادیکالی نزدیک است.

گروه های راست افراطی چه محدودیت هایی دارند؟ پاسخ دادن به این سوال همیشه آسان نیست اما در عوض می توان گفت که ترامپ همیشه صدای آنها را شنیده است و این برای همه روشن است.

تمایل ترامپ به جناح راست کاملا مشخص است؛ اما با توجه به برخی از اقدامات ترامپ از جمله این که وی در زمان انتخابات فرانسه، دیدار با مارین لوپن را نپذیرفت، می‌توان گفت، رئیس جمهور آمریکا تمایلی به جذب کامل به راست افراطی ندارد اما در سخنانش اصول رادیکالی راست و افراطی راست به کار می‌رود.

این کارشناس اروپایی افزود که حادثه شارلوتزویل باعث شد توجه ها به سمت افراطیون راستگرا در امریکا جلب شود.

از آن زمان به بعد، در سرتا سر جهان متوجه وجود صدها گروه راست افراطی در آمریکا شدند. همه دریافتند که دهها هزار نفر به گروه‌های راست افراطی نزدیک شده و یا هوادار این گروه ها شده اند.

یامین گفت: "اما من می گویم که با ورود ترامپ به عرصه سیاست در آمریکا و به ویژه با وقایع غم‌انگیز در شارلوتزویل، تمایل دوباره به رسانه ها ایجاد شد؛ آزادی بیان (مندرج در اصلاحیه اول قانون اساسی ایالات متحده) اجازه داد که صدای این گروه های راست افراطی شنیده شود و این گروه ها از این حادثه به نفع خود استفاده کنند.

اما با این وجود گروه‌های راست افراطی به اندازه‌ای که می‌توانستند، از این حادثه سود نبردند و نمی‌توان گفت که یک گروه راست افراطی با یک رهبر بزرگ ایجاد شده است.

البته "ریچارد اسپانسر" (5) که شخصیت خاصی دارد به علت این که با توجه به نوع پوشش وی، چهره قابل احترامی به نظر می رسد، در رسانه ها نمایش داده شد اما با این وجود نتوانست از پس این سخنرانی سخت درآید و به این که خود را رهبر فکری این گروه تحمیل کند، موفق  نشد.

ریچارد اسپانسر

 

این استاد دانشگاه بروکسل افزود، این سخنرانی بسیار سختی برای اسپانسر بود زیرا در مقابل او مخالفان زیادی قرار داشتند.

یامین همچنین نتیجه‌گیری کرد که ایده‌های بسیار متنوعی در جامعه آمریکا شکل گرفته است اما در میان این ایده‌ها تمایل به راست افراط گرایی بسیار زیاد شده است.

مترجم : حاجی‌خانی 

1- Robert E. Lee

2-Serge Jaumain

3-Steve Bannon

4-Breitbart News

5-Richard Spencer

بیشتر بخوانید:

فریاد مردم آمریکا علیه دولت نژادپرست+ ویدئو

نژادپرستان آمریکا بدون نقاب

تظاهرات آمریکایی‌ها ضد نژادپرستی در نخستین سالگرد حادثه شارلوتزویل + ویدئو