به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، این رزمایش که به عنوان یک تمرین دوجانبه بین آمریکا و تایلند، قدیمی ترین متحد واشنگتن در آسیا آغاز شد، در حال حاضر به یکی از بزرگترین تمرینات چند ملیتی در جهان تبدیل شده است.
دریاسالار«هری بی هریس جونیور» فرمانده مرکز نظامیان آمریکا در اقیانوس آرام در آیین گشایش این رزمایش شرکت داشته است.
وی بلندپایه ترین مقام نظامی آمریکا است که از زمان کودتای خرداد ماه سال 1393 تاکنون به بانکوک سفر کرده است.
به نظر می رسد برگزاری رزمایش 10 روزه امسال یک سیگنال جدید در مورد روابط آمریکا و تایلند باشد، روابطی که طی دو سال گذشته کمی تیره شد و بانکوک به سمت چین گرایش پیدا کرد و همکاری های خود را با این کشور توسعه داد.
به نوشته تارنمای بانکوک پست، در این رزمایش که اکنون چند هزار نظامی 29 کشور گردهم آمده اند مسائلی از قبیل چالش های امنیتی منطقه ای و جهانی با هدف افزایش همکاری های بین المللی و ایجاد ثبات در منطقه مورد تاکید قرار می گیرد.
تعداد نظامیان آمریکایی که پیش از این در رزمایش شرکت می کردند تا هشت هزار نفر نیز رسید، اما اکنون به بیش از سه هزار نفر کاهش یافته است و کمک های سه میلیون و 500 هزار دلاری واشنگتن نیز به بانکوک قطع شد.
در رزمایش امسال کبری طلایی تایلند هشت هزار و 333 نیروی نظامی از 29 کشور شامل چهار هزار و 350 نفر از تایلند، 57 نفر از سنگاپور، 192 نفر از ژاپن، 34 نفر از اندونزی، 46 نظامی از کره جنوبی، 99 نظامی از مالزی، 13 نفر از هند و 14 نفر از چین و نظامیانی از دیگر کشورها مشارکت دارند.
در این رزمایش سه هزار و 528 نیروی آمریکایی نیز شرکت دارند که به نسبت سه هزار و 300 نظامی سال گذشته افزایش یافته است.
قرار است دریاسالارهری بی هریس جونیور فرمانده مرکز نظامیان آمریکا در اقیانوس آرام با پرایوت چان اوچا نخست وزیر تایلند دیدار کند.113/111
بیشتر بخوانید:
تاکید چین بر ادامه رزمایش دریایی در دریای چین جنوبی
رزمایش کره جنوبی به بهانه تهدید کره شمالی/ تحلیل