ایران پرس: با نزدیک تر شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، این کشور بیش از هر زمان دیگری طی دهه های اخیر، به سمت خشونت های سیاسی سوق داده می شود.

درجدیدترین درگیری خشونت آمیز سیاسی در آمریکا، یک تن در پی مواجهه کاروان خودرویی حامیان «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا با فعالان ضد نژادپرستی درشهر پورتلند ایالت اورگان، کشته شد.

ادامه درگیری‌ها در پورتلند؛ یک نفر کشته شد

متعاقب آن، ترامپ در پیام های توئیتری، خواهان توسل به زور برای مقابله با خشونت های سیاسی شد و وزارت امنیت داخلی آمریکا نیز از «همه گزینه های روی میز» برای سرکوب معترضان به نابرابری ها در این کشور سخن به میان آورد.

دور جدید از خشونت ها در آمریکا چند ماه پیش و در پی انتشار ویدئوی جان باختن «جورج فلوید» سیاه پوست زیر زانوهای یک پلیس سفید پوست به راه افتاد. البته در ابتدا، اعتراضات علیه نابرابری ها در آمریکا جنبه مدنی و مسالمت آمیز داشت اما با توسل ماموران پلیس به خشونت علیه معترضان، اعتراضات به تدریج رادیکال و مخرب شد تا جایی که شماری از معترضان کشته و زخمی و تعداد بیشتری بازداشت و زندانی شدند.

در مقابل نیز، معترضان در برخی از شهرها به اموال عمومی و خصوصی حمله کردند و در بسیاری از مکان ها، مجسمه های دوران برده داری را به زیر کشیدند. 

همزمانی اعتراضات علیه نژادپرستی در آمریکا و اوج گیری رقابت های انتخاباتی در این کشور، بر شدت خشونت ها در آمریکا افزوده است. از یکسو، مخالفان ترامپ در تلاش هستند با حضور در خیابان ها و اعتراض علیه نابرابری، از پیروزی مجدد رئیس جمهوری کنونی آمریکا جلوگیری کنند. از سوی دیگر نیز ترامپ با دامن زدن به خشونت های خیابانی، قصد دارد حامیان خود را برای پیروزی مجدد در انتخابات به خیابان ها بکشد. 

سناتور دموکرات، «کریس مورفی» می گوید: "ترامپ معتقد است که انتخاب مجدد وی در گرو تشدید ترس و خشونت است."

«جو بایدن» نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری 2020 نیز در بیانیه ای در محکومیت خشونت های خیابانی می گوید: "ترامپ صراحتا به خشونت بیشتر تشویق می ‌کند."

با این حال به نظر نمی رسد خشونت های سیاسی رو به تزاید در شهرها و خیابان های آمریکا در دو ماه آینده کاهش یابد. هر دو طرف انتخابات نوامبر سال جاری، یعنی هم دموکرات ها و هم جمهوری خواهان از هواداران خود خواسته اند تصور کنند این انتخابات، مهم ترین انتخابات طول عمر زندگی آنان است.

جمهوری خواهان، دموکرات ها را سوسیالیست، کمونیست، آنارشیست و هرج و مرج طلب می خوانند که قصد دارند آمریکا را نابود کنند. درمقابل نیز دموکرات ها به جمهوری خواهان، فاشیست و دیکتاتور می گویند که می خواهند آزادی های فردی و اجتماعی را از بین ببرند. 

این وضعیت سبب شده است، آمریکا بیش از هر زمان دیگری پس از پایان جنگ داخلی در نیمه قرن نوزدهم، به جنگ داخلی جدیدی در این کشور نزدیک شود تا جایی که بایدن می گوید: "ما نباید کشوری باشیم که در آن با خودمان بجنگیم."

اما این که در نهایت شرایطی ایجاد نشود که آمریکایی ها رو در روی یکدیگر وارد جنگ نشوند، بستگی به تعامل سیاستمداران و خویشتنداری شهروندان به شدت نگران از آینده آمریکا دارد. 

نویسنده: امیرعلی ابوالفتح

117

بیشتر بخوانید:

محکوم کردن سرکوب معترضان در پورتلند

ادامه خشونت نژادپرستانه پلیس آمریکا علیه سیاه پوستان

تظاهرات هزاران آمریکایی علیه نابرابری نژادی و خشونت پلیس