این در حالی است که نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا در توئیتر خود نوشت: "کشوری ضعیف یا بیچاره نیستیم، یک قدرت نظامی داریم که صلح و دفاع ملی را تضمین میکند و همیشه وفاداراست."
رئیس جمهوری ونزوئلا، همچنین از ارتش این کشور خواست تا آماده دفاع از ونزوئلا درصورت تهاجم آمریکا به خاک این کشور آمریکای لاتین باشد.
در حالی بار دیگر مداخله نظامی آمریکا در ونزوئلا قوت گرفته است که تلاشهای مخالفان داخلی علیرغم حمایتهای واشنگتن از آنها تاکنون ناکام مانده است.
آخرین تلاش ها در این زمینه کودتای هفته گذشته در ونزوئلا بود که طی آن «خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولتی ونزوئلا مدعی حمایت نظامیان شد و از طرفداران خود خواست به خیابانها بیایند، اما این اقدام ناکام ماند و ارتش این کشور همچنان وفادار به مادورو وارد عمل شد.
با شکست کودتای هفته گذشته در ونزوئلا اکنون آمریکا و مخالفان داخلی ونزوئلا به گزینههای دیگری برای سرنگونی رییس جمهوری قانونی ونزوئلا و غصب قدرت در این کشور فکر می کنند.
در این زمینه گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا در تازه ترین موضع گیری خود با صراحت خواستار مداخله نظامی واشنگتن در این کشور شده است.
خوان گوایدو با اشاره به اینکه درباره میزان حمایت نظامیان از خود دچار اشتباه محاسباتی شده است، گفت که از هرگونه پیشنهاد و تلاش واشنگتن برای مداخله نظامی استقبال می کند.
علیرغم خواست گوایدو، حتی بسیاری از مخالفان مادورو در داخل ونزوئلا نیز خواستار مداخله نظامی آمریکا و متحدانش در این کشور نیستند.
از نظر آنها مداخله نظامی آمریکا، شرایط را در این کشور دشوارتر می کند و استقلال ونزوئلا را از بین می برد.
«یون گویکوچئیا» یکی دیگر از رهبران مخالف دولت ونزوئلا در این زمینه گفت: "هیچ کس خواهان مداخله نظامی خارجی در این کشور نیست، ما خواهان یک ونزوئلای دمکراتیک، آزاد و مستقل که به صورت صلح آمیز محقق شود، هستیم اما نمی خواهیم جنگی در ونزوئلا آغاز شود بلکه به دنبال یک مسیر سیاسی برای برون رفت از این بحران هستیم."
مقامات آمریکا اما همچنان از گزینه نظامی سخن می گویند، این در حالی است که به نظر می رسد مقامات این کشور نیز بر سر به کار گیری آن تردید جدی دارند.
در این راستا در حالی که «جان بولتون» بر طبل جنگ علیه مادورو میکوبد، برخی از مقامات واشنگتن و کارشناسان معتقدند «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا مایل به راه اندازی جنگ آن هم در این منطقه نیست.
«مایکل مک کارتی» استاد دانشگاه جورج واشنگتن در این باره گفت: "ما اکنون درمنطقه خاکستری بین به صدا در آوردن زنگ هشدار و اقدام عملی هستیم و به نظر من، برای یک دوره قابل پیش بینی در این مقطع باقی خواهیم ماند."
به نظر می رسد مقامات واشنگتن از یکسو در حال زمینه چینی برای توجیه مداخله نظامی در ونزوئلا در سطح افکار عمومی جهانی و از سوی دیگر نگران عواقب و نتیجه آن هستند.
در این شرایط درخواست مشتاقانه گوایدو برای حمایت نظامی آمریکا و اعتراف وی به اینکه محاسباتش در مورد حمایت ارتش ونزوئلا از وی اشتباه بوده است، همچنین عدم مشارکت مشتاقانه مردم و حتی مخالفان برای ادامه اعتراضات و تلاش برای سرنگونی مادورو نشان می دهد جریان مخالف وابسته در میان مردم و ارتش ونزوئلا همچنان پایگاهی ندارد.
به نظر می رسد در چنین شرایطی حمله نظامی آمریکا، احتمالا ونزوئلا را به ویتنام دیگری برای نیروهای نظامی آمریکا تبدیل خواهد کرد.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
141/116
بیشتر بخوانید:
بولتون دوباره ونزوئلا را تهدید کرد؛ همه گزینه ها روی میز است
ادعای دروغین پمپئو در حمایت از مردم ونزوئلا