دفتر "برابریها" در دولت بریتانیا با صدور بیانیهای اعلام کرد، باید تلاش بیشتری برای افزایش آگاهی کارفرمایان درباره تبعیض میان جویندگان کار مسلمان انجام شود.
دراین گزارش تصریح شده که حدود سه میلیون مسلمان بریتانیایی بالاترین میزان تبعیض را در پیدا کردن کار تجربه کردهاند و دستمزد آنها کمتر از کسانی است که همکاران مسیحی آنها است.
تبعیض علیه مسلمانان در بریتانیا و به طور کلی در اروپا در قالب های خاصی محدود نمی شود، بلکه دامنه این تبعیض ها نه فقط ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بلکه حتی اقتصادی و شغلی را نیز شامل می شود.
در واقع گسترش اسلام هراسی در کشورهای غربی از جمله بریتانیا، موجب ایجاد محدودیت و تنگناهای بیشتر برای جامعه مسلمان این کشور شده است.
کما اینکه در گزارشی که از سوی کمیته منتخب زنان و برابریها در پارلمان بریتانیا در سال 2016 منتشر شد، آمده است، مسلمانان در محیط کاری بریتانیا به ویژه در زمینه دستمزد تبعیض فراوانی را تجربه میکنند.
اسلام هراسی، معضل جامعه انگلیس
در عین حال افزایش اسلام هراسی در بریتانیا اکنون یک معضل اجتماعی و فرهنگی بزرگ برای مسلمانان این کشور تلقی می شود.
کما اینکه گزارش ها حاکی از افزایش حملات نژادپرستانه به مسلمانان در بریتانیا بعد از رأی مردم این کشور به خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) است.
هم چنین اسلام هراسی و ضدیت با مسلمانان به مساله ای بزرگ برای مسلمانان ساکن اروپا تبدیل شده است.
با وجود اظهارات برخی مقامات اروپایی در باره مقابله با اسلام هراسی و ادعای حمایت از مسلمانان ساکن این کشورها، در عمل شاهد افزایش انواع محدودیت ها علیه مسلمانان در بسیاری از کشورهای غربی از جمله بریتانیا، فرانسه و آلمان هستیم.
ادامه روند اسلام هراسی و ضدیت با مسلمانان باعث افزایش انتقادات نهادهای حقوق بشری از جمله کمیته مبارزه با تبعیض نژادی سازمان ملل شده است.
اسلام ستیزی در کشورهای بزرگ اروپا با اقداماتی مانند پرونده سازی علیه مسلمانان، اهانت به مقدسات اسلامی، تبلیغات منفی گسترده علیه اسلام و مسلمانان وهم چنین اعمال انواع تبعیضهای اجتماعی، اقتصادی و حتی شغلی نسبت به آنها صورت می گیرد.
مصادیق اسلام هراسی در اروپا
اسلام ستیزی در کشورهای بزرگ اروپا با اقداماتی مانند پرونده سازی علیه مسلمانان، اهانت به مقدسات اسلامی، تبلیغات منفی گسترده علیه اسلام و مسلمانان وهم چنین اعمال انواع تبعیضهای اجتماعی، اقتصادی و حتی شغلی نسبت به آنها صورت می گیرد.
تبلور این مساله امتناع از استخدام مسلمانان و یا گذاشتن شروط سخت گیرانه برای آنها از قبیل منع استفاده از حجاب برای کارکنان زن مسلمان است.
در عین حال پدیده پناهجویان و هجوم هزاران نفری آنها به اروپا که اکثریت قریب به اتفاق آنان را مسلمانان تشکیل می دهند به موج مهاجر ستیزی، بیگانه ستیزی و در نهایت اسلام ستیزی و مخالفت با حضور مسلمانان در اروپا افزوده و همین مساله باعث تشدید فشارها علیه همه مسلمانان ساکن این کشورها حتی آنهایی که اکنون نسل سومی تلقی می شوند، شده است.
تبلیغات گروههای راست گرای افراطی مانند پگیدا در آلمان، حزب جبهه ملی در فرانسه و حزب استقلال در انگلیس نیز در تشدید اسلام هراسی و ایجاد تنگنای بیشتر برای مسلمانان موثر بوده است.
در حال حاضر چشم انداز روشنی برای تغییر این وضعیت وجود ندارد، بلکه با وقوع حملات تروریستی در برخی کشورهای اروپایی ، فشارها علیه مسلمانان افزایش یافته است.
درباره اسلام هراسی در اروپا بیشتر بدانید
ابراز نگرانی شورای مسلمانان انگلیس از رشد اسلام هراسی در این کشور
افزایش اسلام هراسی در فرانسه
افزایش 300 درصدی اسلام هراسی در انگلیس
116/110