به گزارش ایران پرس، «فرهاد نظری» روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا درباره وضعیت فعلی پرونده ساز عود به عنوان میراث مشترک پیشنهادی ایران و کشورهای همسایه اظهار داشت: برای پرونده عود با برخی کشورهای همسایه که تاریخچه عود دارند، رایزنی کردیم.
وی تاکید کرد: خانه موسیقی، مرکز میراث ناملموس و پژوهشگاه میراث فرهنگی ما را در تکمیل این پرونده یاری می کنند.
نظری تصریح کرد: یکی از معیارهای ما برای ارئه پروندهای ثبت به یونسکو انتخاب آثاری است که با دیگر کشورها آن را سهیم هستیم تا ثبت را به صورت مشترک انجام دهیم.
وی اضافه کرد: هم رویکرد ما و هم کنوانسیون 2003 یونسکو، بر مبنای تقریب فرهنگها و نزدیک شدن کشورها است؛ از این رو، ما نیز به دنبال این هستیم که این ریشهها را با پیمان های مشترک معرفی کنیم.
مدیرکل ثبت آثار گفت: از هر فرصتی برای نشان دادن این پیوند و گفتوگوهای فرهنگی استقبال میکنیم به طوری که طی دو سال گذشته، با دیگر کشورها آثار مشترکی در یونسکو به ثبت رساندیم.
وی تاکید کرد: سیاست ما این است آثاری را برای ثبت جهانی معرفی کنیم که نشان دهنده وجهی از فرهنگ ایران باشند و بتوانند فرهنگ غنی ایران را نمایندگی کنند.
«داریوش پیرنیاکان» عضو شورای عالی خانه موسیقی و سرپرست تیم تهیه کننده و تدوین پرونده ثبت عود چهارشنبه شب در مراسم رونمایی از لوح ثبت جهانی ساخت و نواخت کمانچه گفت: از یک سال و نیم پیش شروع به ثبت پرونده ساز عود کردیم و پرونده آن نیز آماده شده است.
117/116
بیشتر بخوانید:
گزارش: رونمایی از سند ثبت شده چوگان بهنام ایران در یونسکو
ثبت مشاهیران ایران در یونسکو
معماران ایرانی دو جایزه یونسکو را درو کردند