اربعین در تداوم واقعه کربلا است؛ از اینرو، برای پاس داشتن روز عاشورا که از اعظم ایام الله است در روز اربعین عاشقان حسینی با حرکت امام حسین علیه السلام تجدید عهد میکنند و این تجدید عهد را در بهترین وجه خود یعنی رفتن به زیارت کربلا ابراز مینمایند.
از اینروست که در روایت امام حسن عسکری علیه السلام، زیارت کردن امام حسین علیه السلام در روز اربعین را از علائم مۆمن دانستهاند. امام حسن عسکرى علیه السلام فرموده است: «پنج چیز از نشانههاى مۆمن است. گزاردن پنجاه و یک رکعت نماز واجب و نافله، زیارت اربعین، انگشتر در دست راست کردن، پیشانى بر خاک ساییدن و بلند گفتن بسم الله الرحمن الرحیم.»
گویی کربلا آغوش خود را با تمام شوق برای زائران حسین و عباس گشوده است. اینجا کربلاست سرزمینی که خداوند تمام عظمت هستی خود رادرآن یکجا به ودیعت نهاده است. گویی همه زائران جذب مغناطیس حسینی شده بودند.
همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: «شروع جاذبهی مغناطیس حسینی، در روز اربعین است. جابربنعبدالله را از مدینه بلند میکند و به کربلا میکشد. این، همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرنهای متمادی، در دل من و شماست. کسانی که معرفت به اهلبیت دارند، عشق و شور به کربلا همیشه در دلشان زنده است. این از آن روز شروع شده است. عشق به تربت حسینی و به مرقد سرور شهیدان - سیدالشهدا -»
عاشورا، یک روز بیش نبود، اما شعاع تاثیر آن تا ابدیت کشیده شده است و وجدانهای حساس و دلهای پاک را تحت تاثیر خود قرار میدهد. قیام امام حسین (ع ) از سال 61 هجری قمری، تا امروز، همچون چشمهای جوشان و خروشان، از آب زلال و گوارای خود، تشنگان معرفت، حقیقت و عدالت را سیراب کرده و الهام بخش بسیاری از نهضتهای حقطلبانه علیه باطل بوده است.
امروز عاشقان با پای پیاده هزاران هزار قدم برداشته تا به این جا برسند و به مولایشان عرض ادب کنند. بگویند مولاجان! اگر ما نبودیم تا درکربلا شما را یاری کنیم، اکنون آمدهایم تا بگوییم میخواهیم دینی که شما زنده نگه داشتید را پاس بداریم.
تا آخرین قطره خونمان از آرمان شما دفاع خواهیم کرد و نخواهیم گذاشت که خون مطهر تو که بر زمین کربلا ریخت پایمال شود. و این خروش خود جوش به عالم میفهماند که طنین «هل من ناصر ینصرنی» امام حسین (علیه السلام) لبیک گویانی دارد که بعد از گذشت قرنها آن را در گوش جهانیان زمزمه میکنند.
** تهیه شده در گروه فرهنگ و معارف