ایران پرس- گزارش اختصاصی روزنامه ایندیپندنت حاکی از استعفای 2300 استاد دانشگاه اروپایی در بریتانیا به دلیل نگرانی از تحولات پسابرگزیت است.

براساس آمارهای جدید وزارت علوم بریتانیا، در سال 2017، استعفای اساتید اروپایی از دانشگاه های بریتانیایی در مقایسه با پیش از برگزاری همه پرسی در ژوئن سال 2016 میلادی، 19 درصد افزایش یافته است.

منتقدان «برگزیت» بر این باورند که دلیل افزایش این استعفاها، نگرانی دانشگاهیان درباره حقوق شهروندی خود در دوران پسابرگزیت است.

سایه برگزیت بر سر دانشگاه های بریتانیا 

ضمن اینکه انها با یک عدم قطعیت و چشم انداز مبهمی درباره وضعیت شغلی خود در بریتانیا نیز مواجه هستند.

براساس گزارش ایندیپندنت، بیشترین استعفاهای اساتید دانشگاه در دانشگاه آکسفورد با 230 مورد گزارش شده است.

این گزارش به درخواست حزب لیبرال دموکرات بر مبنای قانون آزادی اطلاعات از 105 دانشگاه به دست آمده است.

پیش لرزه های برگزیت و هشدار اساتید دانشگاهها به «ترزا می» 

اوایل سال 2017 میلادی، 35 استاد دانشگاه و چهره علمی در نامه به «ترزا می»، نخست وزیر بریتانیا که در روزنامه تایمز منتشر شد هشدار دادند که در صورتی که چهره های علمی و کارکنان دانشگاهی دیگر کشورها آکسفورد را ترک کنند، این دانشگاه با ضررهای زیادی مواجه خواهد شد.

براساس آمارها، یک پنجم اعضای هیات علمی دانشگاه های بریتانیا را شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا تشکیل می دهند و در دانشگاه های برتر این کشور، بیش از 22 هزار و هشتصد استاد و پژوهشگر اروپایی کار می‌کنند.

به اعتقاد ناظران، اقدام اساتید برجسته اروپایی در استعفا از دانشگاه های بریتانیایی می‌تواند به صنعت آموزش در این کشور ضربه سنگینی وارد کند.

بیشترین سود صنعت آموزش در اتحادیه اروپا تا پیش از برگزیت، نصیب بریتانیا می‌شد.

برگزیت و آژیر خطر برای دانشگاه های بریتانیا

در سال 2012 فعالیت دانشگاه ها، حدود 18 میلیارد پوند به سود اقتصاد بریتانیا بود اما آمارها در حال حاضر حاکی از کاهش 9 درصدی استقبال برای تحصیل در بریتانیا در سال 2017 است.

کارشناسان، مهمترین دلیل کاهش تمایل به تحصیل در بریتانیا را نبود قطعیت درباره آینده وضع خارجی ها در این کشور و احتمال لغو بسیاری از توافق ها میان بروکسل و لندن می‌دانند.

محافل دانشگاهی به شدت از کاهش اعتبار و قدرت علمی بریتانیا نگران هستند.

به موازات خروج اساتید مطرح دانشگاه های بریتانیا، تعداد دانشجویانی که خواستار تحصیل در دانشگاه های این کشور نیز کاسته می‌شود.

در این زمینه پروفسور «هیو بریدی»، معاون دانشگاه بریستول، تاکید کرد: نباید جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا برای دانشجویان خارجی احساس ناامنی و بلاتکلیفی ایجاد کند زیرا آنها سرمایه های زیادی وارد این کشور می‌کنند.

از سوی دیگر، «سالی هانت» دبیرکل اتحادیه دانشگاه‌ها و کالج‌های بریتانیا UCU معتقد است، اظهار نظر‌های تعدادی از وزیران دولت محافظه کار بریتانیا (برای اطمینان خاطر به دانشجویان خارجی) نیز موثر نبوده است، زیرا این پیغام را به سراسر جهان داد که بریتانیا بعد از جدا شدن از اتحادیه اروپا (برگزیت) دیگر مثل قبل شرایط مناسبی برای کسب و کار ندارد.

به طور کلی، همه آمارها، حاکی از کاهش قدرت علمی و دانشگاهی بریتانیا پس از برگزیت خواهد بود، بویژه اینکه هنوز طرح شفافی برای کاهش نگرانی دانشگاهیان ارائه نشده است.134/111

نویسنده: غلامرضا کشاورز

بیشتر بخوانید:

افزایش آثار منفی برگزیت/ تحلیل

درخواست تونی بلر برای برگزاری دومین همه پرسی برای برگزیت/ تحلیل

لندن در تدارک پیشنهاد جدید برای برگزیت

سایه برگزیت بر سر دانشگاه های بریتانیا 
برگزیت و آژیر خطر برای دانشگاه های بریتانیا