به گزارش خبرگزاری روسی اسپوتنیک، «پائولو ولاسکو» مدیر روابط بین الملل دانشگاه ایالتی «ریو دو ژانیرو» (UERJ) و محقق مرکز روابط بین الملل برزیل (Cebri)، نگرانی خود را درباره این اظهارات بولسونارو ابراز کرد.
این کارشناس سیاسی گفت: "طبق قانون اساسی برزیل، رئیس جمهور این کشور برای اعلام جنگ علیه یک کشور دیگر نیاز به تصویب این موضوع از سوی کنگره ملی را دارد و تنها صحبت های وی نوعی اظهارات برای نشان دادن قدرت خود است و نه چیز دیگر."
با این وجود، نظامیان بلندپایه این کشور از جمله «همیلتون مورائو» مقام بلندپایه بازنشسته ارتش و معاون رئیسجمهور برزیل این موقعیت را در اختیار رئیس جمهور این کشور نمی گذارند.
همیلتون مورائو دومین مرد قدرتمند برزیل در سفر اخیر خود به آمریکا، از راه حل مسالمت آمیز برای بحران ونزوئلا دفاع و همچنین حمایت خود را از «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور بولیواری ابراز کرد.
لازم به ذکر است که معاون رئیس جمهور برزیل گفته بود که کشورش به ایالات متحده آمریکا اجازه نخواهد داد تا از خاک آن برای حمله به ونزوئلا استفاده کند.
در ماه فوریه سال جاری نیز، همیلتون مورائو با صراحت احتمال عملکرد برزیل به عنوان یک منطقه عملیاتی برای حمله آمریکا به ونزوئلا را رد کرد.
به گفته پائولو ولاسکو، رئیس جمهوری برزیل احتمالا از یک درگیری سیاسی با نیروهای مسلح کشور خود جلوگیری خواهد کرد. این بدان معنا است که اعلام جنگ علیه ونزوئلا بسیار بعید است، حتی اگر «جناح ایدئولوژیک» دولت تمایل به مداخله نظامی در ونزوئلا را داشته باشند.
در این راستا، ولاسکو افزود: علی رغم سخنرانی قدرتمند بولسونارو درباره احتمال مداخله نظامی در ونزوئلا، اما این موضوع بسیار سخت تر و حساس تر از این اظهارات جنجالی وی است، زیرا اجرای این امر منجر به درگیری بین نیروهای مسلح برزیل می شود چرا که پیش از این، چندین نفر از نمایندگان برزیلی اعلام کرده بودند که آنها هیچ گونه علاقه ای به اجرای این اقدام را ندارند.
تنش های میان واشنگتن و کاراکاس در اوایل سال جاری افزایش یافت، زمانی که «خوآن گوآیدو» رهبر مخالفان دولتی ونزوئلا، خود را رئیس جمهور موقت این کشور معرفی کرد.
آمریکا، کانادا و تعدادی از کشورهای همپیمان با واشنگتن، گوایدو را که به شکل غیرقانونی خود را رئیسجمهور نامید، به رسمیت شناختند، اما روسیه، چین، مکزیک، کوبا، نیکاراگوئه، بولیوی، ترکیه و... چندین کشور دیگر در سراسر جهان حمایت خود را از دولت منتخب و قانونی ونزوئلا اعلام کردند و خواستار عدم دخالت قدرتهای بیرونی در امور داخلی کشورهای آمریکای لاتین شدند.
116
بیشتر بخوانید:
گزارش: اعتراض به دخالتهای واشنگتن در ونزوئل
ونزوئلا از سازمان کشورهای آمریکایی خارج می شود